Budgivning pågår

Rosengatan 9 | 1.5 rok, 38 Kvm

Ljus och luftig tjugotalsetta med utsikt mot Slottsskogen

En mycket fin tjugotalsetta med bevarade originaldetaljer såsom stavparkett, spegeldörrar, stuckatur, fönster och marmorfönsterbänkar i djupa nischer. De södervända fönstren vetter mot Slottsskogen, och eftersom det inte finns några hus på andra sidan gatan har man fri utsikt mot träden. Tack vare sin smarta planlösning känns lägenheten större än vad antalet kvadratmetrar anger, och den generösa takhöjden skapar en härligt luftig atmosfär. Lägenheten passar bra för såväl en singel som ett par och sovalkoven, som enkelt kan skiljas av med ett draperi eller dylikt, har plats för en dubbelsäng.


Maria Hamrén

Ansvarig Mäklare

Maria Hamrén

072-713 63 17

maria@stadshem.se

Bostadsfakta

Adress: Rosengatan 9

Område: Linnéstaden

Byggnadsår: 1929

Rum: 1.5 rok

Boarea: 38 Kvm

Våning: 2 av 6 (hiss finns)

Avgift: 1 693 kr inkl inkl. värme, VA, kabel-TV, bredband

Pris: 2 350 000 kr Utgångspris

Huset på Rosengatan 9 uppfördes 1929 efter ritningar av arkitekt Nils Olsson. Fasaden är besmyckad med tjugotalsklassicistisk ornamentik och i portalen pryds taket av en originalmålning med motiv från den italienska antiken. Portalen leder in till en mysig innergård med eftermiddagssol, gräsmatta, blomsterrabatter trädgårdsmöbler och grill. Det är en mycket stabil bostadsrättsförening, och den goda ekonomin återspeglas inte minst i den låga månadsavgiften. Styrelsen är väldigt aktiv i förvaltningen av föreningen och huset, och man är måna om att alla medlemmar ska trivas. Huset är i väldigt gott skick, och en större fasadrenovering genomfördes våren 2015. Inga omfattande underhållsåtgärder är planerade.

Läget är perfekt, och på andra sidan gatan bjuder Slottsskogen – göteborgarnas egen Hyde Park – in till spontana picknickar, sköna promenader och stärkande joggingrundor. I grannskapet hittar man flera trevliga kaféer och restauranger, och runt hörnet drar Linnégatan fram med sina många uteserveringar. Närservicen är god, och i Linné finns förutom större matbutiker även saluhall och ekologiskt nischade speceributiker. Olivedalsgatans och Linnéplatsens hållplatser, båda inom ett stenkast från lägenheten, trafikeras av flera spårvagns- och busslinjer med täta turer.

 

Budgivning
Bud
Budgivare
Tidpunkt
2 750 000:-
6
2017-03-22 17:20
2 675 000:-
5
2017-03-22 17:10
2 650 000:-
4
2017-03-22 16:43
2 600 000:-
3
2017-03-22 15:40
2 500 000:-
4
2017-03-22 13:00
2 400 000:-
3
2017-03-22 12:52
2 375 000:-
2
2017-03-22 12:09
2 350 000:-
1 (stannat)
2017-03-19 15:37

Säljaren avgör vilka bud under accepterat pris som ska publiceras på internet. Samtliga bud över accepterat pris redovisas.

Vardagsrum och sovalkov
Vardagsrummet är lättmöblerat, och det finns gott om plats för soffa, matbord, skrivbord med mera. Sovalkoven rymmer en dubbelsäng, och härifrån når man lägenhetens klädkammare som sväljer det mesta i klädväg. Väggarna är målade i vitt, och golvet pryds av mörk fiskbensparkett. Taket är besmyckat med takrosett och stuckatur.

Klädkammare
Klädkammaren är inredd med krokar, djupa hyllor och hängstång för galgar. På insidan av den vackra originaldörren sitter en spegel. Väggarna är rödmålade och golvet belagt med heltäckningsmatta.

Kokvrå
Kokvrån är kvadratsmart, och den djupa marmorfönsterbänken erbjuder extra arbetsyta. De djupa skåpen i mörkbetsat trä rymmer mycket, och det stora överskåpet har vitrindörrar som exponerar glas och porslin på ett fint sätt. Väggarna är målade i vitt, och partiet ovanför spisen och köksbänken klätt med svart mosaik med vit fog. Golvet är belagt med vit klinker.

Badrum
Badrummet inrymmer badkar, WC, handfat, väggfast badrumshylla samt en långsmal trähylla med gott om avställningsyta. Väggarna är halvkaklade i vitt och golvet belagt med svart våtrumsmatta.

Hall
Hallen är välkomnande, och redan när man stiger in genom ytterdörren möts man av ljusinsläppet från vardagsrummets fönster. Utmärkta förvarings- och avhängningsmöjligheter erbjuds i form av ett rejält garderobssystem med hängstång, djupa hyllplan och utdragbara lådor. Väggarna är målade i vitt och golvet belagt med mörk fiskbensparkett.

 

Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Kommun:
Göteborg
Stad:
Göteborg
Område:
Linnéstaden
Postnummer:
413 10
Rum:
1.5 rok
Boarea:
38 Kvm Enligt förvaltaren
Lägenhetsnr:
4
Tillträde:
Enligt överenskommelse, snabbt tillträde möjligt
Byggnadstyp:
20-talsklassicism
Byggnadsår:
1929
Förråd:
Källarförråd
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Avgift:
1 693 kr
Ingår i avgiften:
inkl. värme, VA, kabel-TV, bredband
Andelstal, förening:
2.96142 %
Andelstal, ägande:
2.91204 %
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
122 kWh/Kvm och år
El:
233 kr/mån
Driftskostnader totalt:
233 kr/mån
Driftskostnader kommentar:
Driftskostnaderna är baserade på nuvarande ägares ungefärliga förbrukning, två vuxna i hushållet. Hemförsäkring tillkommer.
Förening:
Brf Rosengatan 9
Org.nr:
7164095338

Bostadsrättsföreningen Rosengatan 9 utgörs av ett flerbostadshus (Olivedal 9:6) med adress Rosengatan 9. Föreningen förvärvade fastigheten 1977 och består av 19 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt. 

Fastigheten uppfördes 1929. Byggnadens totalyta uppgår till 1482 kvm lägenhetsyta.

Ekonomi

Denna bostadsrättsförening utmärker sig verkligen i området på många sätt i en positiv bemärkelse. Man har en exceptionellt låg belåning. De långfristiga skulderna uppgår till 1 043 635 kr (2015), vilket innebär en belåning om cirka 704 kr/kvm boarea – detta är cirka 88 procent under snittet för den genomsnittliga föreningen i Göteborg som uppskattningsvis har en belåning om cirka 6 000 kr/kvm bostadsrättsyta). Taxeringsvärdet på föreningens fastigheter var vid utgången av 2015 taxerade till 23 800 000 kr. Årsavgifterna ligger på cirka 454 kr/ kvm bostadsrättsyta vilket är på en utmärkande låg nivå för området och staden. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar.

Renovering/Underhållsplan

Renoverings- och underhållsarbeten har genomförts fortlöpande på föreningens fastighet. 

Föreningen följer en utarbetad underhållsplan, denna uppdaterats kontinuerligt. Underhållsplanen upprättades 2009 och sträcker sig fram till 2039. Underhåll sker i förebyggande syfte med mål att förlänga fastighetens livslängd samt höja dess värde.

Stammarna byttes 2002. En takrenovering, inklusive utbyte av takpannor, genomfördes 2005.

För övrigt har nedanstående underhåll utförts:

2013

Diverse åtgärder för avloppssystemet, plockat bort avloppsrör och expansionskärl samt förändrat stuprören på framsidan av fastigheten.

2014

Målning av samtliga fönster på både fram- och baksida av fastigheten.

Under föregående verksamhetsår har föreningen genomgått flera renoverings – och underhållsarbeten. Tegelfasaden mot Rosengatan har totalrenoverats. Samtliga fogar har bytts ut och ersatts med ny fog. Fasaden har tvättats med varmvatten och ornamenten har målats för att fräscha upp fasaden. Föreningen har även i samband med detta renoverat skorstenarna.

Föreningen har även bytt stenplattorna på toppen av Kolonnerna på gården samt planterat rosor längs hela entrén och parkeringsplatserna. Man har även bytt dörrstängare i entrén och mot gården.

Under 2016 genomfördes en obligatorisk ventilationskontroll (OVK).

För mer information avseende utfört underhåll se föreningens senaste årsredovisning. 

Kommande underhålls- och renoveringsinsatser

Dessa utgörs främst av löpande karaktär.

Gemensamma utrymmen

Huset ansluter till en välskött innergård, läget är lugnt och avskilt med grönskande ytor och fina planteringar och växtligheter. Under sommarhalvåret finns här utomhusmöbler och tillgång till grill. Via innergården finns även tillgång till cykeluppställning.

Föreningens tvättstuga renoverades 2008 och är utrustad med två tvättmaskiner samt torktumlare, torkskåp och mangel. Den är belägen på plan 1. Tillgängligheten bedöms vara god av de boende.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning godkänns om giltiga skäl föreligger. Föreningen följer den praxis som hyresnämnden slagit fast. Om man vill hyra ut sin lägenhet i andrahand måste detta först godkännas av föreningens styrelse.

Tomträtt

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man ej av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

SBC tar hand om den ekonomiska förvaltningen medan den tekniska sköts i föreningens egen regi.

Försäkring

Fullvärdesförsäkring hos Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Trappstädning

Städning av trapphus och entré sköter föreningen i egen regi, enligt rullande schema.

Städdagar

Under verksamhetsår 2016 har de årliga trivseldagarna hållits vid två tillfällen, en på våren och en på hösten med god uppslutning. Sammankomsterna har avslutats med grill-lunch i trädgården på Rosengatan.

Parkering

För att få hyra en av föreningens fyra parkeringsplatser måste man äga bil och vara mantalsskriven på adressen. Därtill är kösystemet upplagt så att den som bott längst i föreningen får första tjing när en plats blir ledig.

Möjlighet till boendeparkering i området, detta till en kostnad av 635 kr/månad (www.trafikkontoret.goteborg.se). Det finns även möjlighet till parkeringsplats i närliggande garage (separat, extern kö).

Cyklar

Ett av garagen har gjorts om till cykelförråd.

Kabel-TV och bredband

Via Comhem, kabel-tv och bredband ingår i angiven månadsavgift.

Ovanstående grundas på information inhämtad från senaste årsredovisningen samt från föreningens kontaktperson. Uppgifter som är av särskild vikt för köpet bör kontrolleras med föreningen.    

Huset på Rosengatan 9 uppfördes 1929 efter ritningar av arkitekt Nils Olsson. Fasaden är besmyckad med tjugotalsklassicistisk ornamentik och i portalen pryds taket av en originalmålning med motiv från den italienska antiken. Portalen leder in till en mysig innergård med eftermiddagssol, gräsmatta, blomsterrabatter trädgårdsmöbler och grill. Det är en mycket stabil bostadsrättsförening, och den goda ekonomin återspeglas inte minst i den låga månadsavgiften. Styrelsen är väldigt aktiv i förvaltningen av föreningen och huset, och man är måna om att alla medlemmar ska trivas. Huset är i väldigt gott skick, och en större fasadrenovering genomfördes våren 2015. Inga omfattande underhållsåtgärder är planerade.

Läget är perfekt, och på andra sidan gatan bjuder Slottsskogen – göteborgarnas egen Hyde Park – in till spontana picknickar, sköna promenader och stärkande joggingrundor. I grannskapet hittar man flera trevliga kaféer och restauranger, och runt hörnet drar Linnégatan fram med sina många uteserveringar. Närservicen är god, och i Linné finns förutom större matbutiker även saluhall och ekologiskt nischade speceributiker. Olivedalsgatans och Linnéplatsens hållplatser, båda inom ett stenkast från lägenheten, trafikeras av flera spårvagns- och busslinjer med täta turer.

 

Vardagsrum och sovalkov
Vardagsrummet är lättmöblerat, och det finns gott om plats för soffa, matbord, skrivbord med mera. Sovalkoven rymmer en dubbelsäng, och härifrån når man lägenhetens klädkammare som sväljer det mesta i klädväg. Väggarna är målade i vitt, och golvet pryds av mörk fiskbensparkett. Taket är besmyckat med takrosett och stuckatur.

Klädkammare
Klädkammaren är inredd med krokar, djupa hyllor och hängstång för galgar. På insidan av den vackra originaldörren sitter en spegel. Väggarna är rödmålade och golvet belagt med heltäckningsmatta.

Kokvrå
Kokvrån är kvadratsmart, och den djupa marmorfönsterbänken erbjuder extra arbetsyta. De djupa skåpen i mörkbetsat trä rymmer mycket, och det stora överskåpet har vitrindörrar som exponerar glas och porslin på ett fint sätt. Väggarna är målade i vitt, och partiet ovanför spisen och köksbänken klätt med svart mosaik med vit fog. Golvet är belagt med vit klinker.

Badrum
Badrummet inrymmer badkar, WC, handfat, väggfast badrumshylla samt en långsmal trähylla med gott om avställningsyta. Väggarna är halvkaklade i vitt och golvet belagt med svart våtrumsmatta.

Hall
Hallen är välkomnande, och redan när man stiger in genom ytterdörren möts man av ljusinsläppet från vardagsrummets fönster. Utmärkta förvarings- och avhängningsmöjligheter erbjuds i form av ett rejält garderobssystem med hängstång, djupa hyllplan och utdragbara lådor. Väggarna är målade i vitt och golvet belagt med mörk fiskbensparkett.

 

Budgivning
Bud
Budgivare
Tidpunkt
2 750 000:-
6
2017-03-22 17:20
2 675 000:-
5
2017-03-22 17:10
2 650 000:-
4
2017-03-22 16:43
2 600 000:-
3
2017-03-22 15:40
2 500 000:-
4
2017-03-22 13:00
2 400 000:-
3
2017-03-22 12:52
2 375 000:-
2
2017-03-22 12:09
2 350 000:-
1 (stannat)
2017-03-19 15:37

Säljaren avgör vilka bud under accepterat pris som ska publiceras på internet. Samtliga bud över accepterat pris redovisas.

Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Kommun:
Göteborg
Stad:
Göteborg
Område:
Linnéstaden
Postnummer:
413 10
Rum:
1.5 rok
Boarea:
38 Kvm Enligt förvaltaren
Lägenhetsnr:
4
Tillträde:
Enligt överenskommelse, snabbt tillträde möjligt
Byggnadstyp:
20-talsklassicism
Byggnadsår:
1929
Förråd:
Källarförråd
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Avgift:
1 693 kr
Ingår i avgiften:
inkl. värme, VA, kabel-TV, bredband
Andelstal, förening:
2.96142 %
Andelstal, ägande:
2.91204 %
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
122 kWh/Kvm och år
El:
233 kr/mån
Driftskostnader totalt:
233 kr/mån
Driftskostnader kommentar:
Driftskostnaderna är baserade på nuvarande ägares ungefärliga förbrukning, två vuxna i hushållet. Hemförsäkring tillkommer.
Förening:
Brf Rosengatan 9
Org.nr:
7164095338

Bostadsrättsföreningen Rosengatan 9 utgörs av ett flerbostadshus (Olivedal 9:6) med adress Rosengatan 9. Föreningen förvärvade fastigheten 1977 och består av 19 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt. 

Fastigheten uppfördes 1929. Byggnadens totalyta uppgår till 1482 kvm lägenhetsyta.

Ekonomi

Denna bostadsrättsförening utmärker sig verkligen i området på många sätt i en positiv bemärkelse. Man har en exceptionellt låg belåning. De långfristiga skulderna uppgår till 1 043 635 kr (2015), vilket innebär en belåning om cirka 704 kr/kvm boarea – detta är cirka 88 procent under snittet för den genomsnittliga föreningen i Göteborg som uppskattningsvis har en belåning om cirka 6 000 kr/kvm bostadsrättsyta). Taxeringsvärdet på föreningens fastigheter var vid utgången av 2015 taxerade till 23 800 000 kr. Årsavgifterna ligger på cirka 454 kr/ kvm bostadsrättsyta vilket är på en utmärkande låg nivå för området och staden. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar.

Renovering/Underhållsplan

Renoverings- och underhållsarbeten har genomförts fortlöpande på föreningens fastighet. 

Föreningen följer en utarbetad underhållsplan, denna uppdaterats kontinuerligt. Underhållsplanen upprättades 2009 och sträcker sig fram till 2039. Underhåll sker i förebyggande syfte med mål att förlänga fastighetens livslängd samt höja dess värde.

Stammarna byttes 2002. En takrenovering, inklusive utbyte av takpannor, genomfördes 2005.

För övrigt har nedanstående underhåll utförts:

2013

Diverse åtgärder för avloppssystemet, plockat bort avloppsrör och expansionskärl samt förändrat stuprören på framsidan av fastigheten.

2014

Målning av samtliga fönster på både fram- och baksida av fastigheten.

Under föregående verksamhetsår har föreningen genomgått flera renoverings – och underhållsarbeten. Tegelfasaden mot Rosengatan har totalrenoverats. Samtliga fogar har bytts ut och ersatts med ny fog. Fasaden har tvättats med varmvatten och ornamenten har målats för att fräscha upp fasaden. Föreningen har även i samband med detta renoverat skorstenarna.

Föreningen har även bytt stenplattorna på toppen av Kolonnerna på gården samt planterat rosor längs hela entrén och parkeringsplatserna. Man har även bytt dörrstängare i entrén och mot gården.

Under 2016 genomfördes en obligatorisk ventilationskontroll (OVK).

För mer information avseende utfört underhåll se föreningens senaste årsredovisning. 

Kommande underhålls- och renoveringsinsatser

Dessa utgörs främst av löpande karaktär.

Gemensamma utrymmen

Huset ansluter till en välskött innergård, läget är lugnt och avskilt med grönskande ytor och fina planteringar och växtligheter. Under sommarhalvåret finns här utomhusmöbler och tillgång till grill. Via innergården finns även tillgång till cykeluppställning.

Föreningens tvättstuga renoverades 2008 och är utrustad med två tvättmaskiner samt torktumlare, torkskåp och mangel. Den är belägen på plan 1. Tillgängligheten bedöms vara god av de boende.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning godkänns om giltiga skäl föreligger. Föreningen följer den praxis som hyresnämnden slagit fast. Om man vill hyra ut sin lägenhet i andrahand måste detta först godkännas av föreningens styrelse.

Tomträtt

Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man ej av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Förvaltare

SBC tar hand om den ekonomiska förvaltningen medan den tekniska sköts i föreningens egen regi.

Försäkring

Fullvärdesförsäkring hos Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Trappstädning

Städning av trapphus och entré sköter föreningen i egen regi, enligt rullande schema.

Städdagar

Under verksamhetsår 2016 har de årliga trivseldagarna hållits vid två tillfällen, en på våren och en på hösten med god uppslutning. Sammankomsterna har avslutats med grill-lunch i trädgården på Rosengatan.

Parkering

För att få hyra en av föreningens fyra parkeringsplatser måste man äga bil och vara mantalsskriven på adressen. Därtill är kösystemet upplagt så att den som bott längst i föreningen får första tjing när en plats blir ledig.

Möjlighet till boendeparkering i området, detta till en kostnad av 635 kr/månad (www.trafikkontoret.goteborg.se). Det finns även möjlighet till parkeringsplats i närliggande garage (separat, extern kö).

Cyklar

Ett av garagen har gjorts om till cykelförråd.

Kabel-TV och bredband

Via Comhem, kabel-tv och bredband ingår i angiven månadsavgift.

Ovanstående grundas på information inhämtad från senaste årsredovisningen samt från föreningens kontaktperson. Uppgifter som är av särskild vikt för köpet bör kontrolleras med föreningen.    

Porten renoverad med vackra målerier!

Porten renoverad med vackra målerier!

Ett av stadsdelens bästa lägen

Ett av stadsdelens bästa lägen

Den mysiga innergården under sommarhalvåret

Den mysiga innergården under sommarhalvåret

Entrén vackert kantad av roser!

Entrén vackert kantad av roser!

Fotograf: Jonas Berg

Fotograf: Jonas Berg

Område

Linnéstaden

Området kring Långgatorna utgjorde redan vid Göteborgs begynnelse en viktig förstad. Här etablerades flera hamnar där timmer lossades och skeppsmaster tillverkades. 1642 stiftades Masthandelskompaniet med privilegier för handel med master, spiror, sparrar, balkar och bräder. Några årtionden senare bildades ett masthuggargille och tidigt kom förstaden att kallas för Masthugget.

Läs mer om Linnéstaden