Iskällareliden 10 B | 2 rok, 54.5 Kvm

Mycket fin tvåa med Delsjöområdet som nära granne

En trivsam tvåa med genomgående planlösning och härligt ljusinsläpp från fina originalfönster i motsatta väderstreck. De gammaldags fönsterglasen bryter solens strålar på ett vackert sätt. Lägenheten, som har ett underbart läge i Örgryte med Delsjöområdet inpå knuten, är i princip fri från insyn och sovrummet vetter mot en lummig skogsdunge. Vardagsrummet, som öppnar upp sig mot kökets stora matplats, har utgång till en balkong i väster där man sena kvällar njuter av solnedgången över omgivningen. Skicket är synnerligen gott, och badrummet totalrenoverades i november. Man har även målat om alla väggar och tak, samt fräschat upp köket med ny spis, ny marmorbänk och nya vägghyllor. Därtill har nya elementskydd och marmorfönsterbänkar satts in.


Ann Stenmark

Ansvarig Mäklare

Ann Stenmark

072-741 74 18

ann@stadshem.se

Bostadsfakta

Adress: Iskällareliden 10 B

Område: Örgryte

Byggnadsår: 1948

Rum: 2 rok

Boarea: 54.5 Kvm

Våning: 2 (ingen hiss)

Avgift: 3 233 kr inkl Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband 100/100

Pris: 2 895 000 kr Utgångspris

Bostadsrättsföreningen Delsjövägens hus uppfördes mellan 1946 och 1948 efter ritningar av C. Björkegren. Fasaderna är i gult tegel och de små åttakantiga fönstren i anslutning till trapphusen utgör tillsammans med burspråken och de glasade, krysspröjsade entrédörrarna karaktäristiska inslag. Bebyggelsen anpassades till Delsjöbäckens fåra, och gården Lilla Torp med sin vackra allé fick ligga kvar. Gårdens huvudbyggnad revs 1968 men i övrigt är bebyggelsen välbevarad. Grönytorna mellan husen lockar till spontana picknickar och förutom den härliga utemiljön, som sköts av en trädgårdsfirma, har föreningen även samlingslokal, bastu, snickeriverkstad, målarrum, gästlägenhet och tvättstugor. En av tvättstugorna nås från lägenhetens trappuppgång.

Ett lugnt och avskilt boende med mysig ”på landet” känsla erbjuds, och bakom huset går polisens hästar och betar. Ett stenkast bort finns en gård där man kan köpa färska ägg som värpts av glada höns. Runt hörnet breder Delsjöområdet ut sig med sin storslagna natur, och det tar mindre än en kvart att promenera till Stora Delsjöns fina badplats och kaffestuga. I makligt tempo cyklar man till city på tio minuter, och på vägen dit passerar man det stora evenemangsstråket med Liseberg, Universum, Världskulturmuseet, Svenska Mässan, Scandinavium och biopalatset Bergakungen.

Närservicen är god och inom några minuters gångavstånd finns Bö Centrum – ett trevligt litet torg med bland annat Tempo och blomsteraffär. Därtill är kommunikationsmöjligheterna utmärkta och från Töpelsgatans spårvagnshållplats, bara ett par hundra meter från lägenheten, tar man sig snabbt och enkelt till Liseberg, Korsvägen, Avenyn och Brunnsparken.

Vardagsrum
Fönstren i väster fyller vardagsrummet med ljus, och under sommarhalvåret har balkongen många härliga soltimmar. Det är ett rymligt och lättmöblerat rum, och man får enkelt plats med soffgrupp, TV-bänk, bokhyllor med mera utan att den luftiga känslan går förlorad. Väggarna är vitmålade och golvet belagt med fiskbensparkett i oljad och brunlaserad ek. Den djupa fönsternischen pryds av en fönsterbänk i elegant Carraramarmor.

Kök
Vardagsrummet öppnar upp sig mot kökets rymliga matplats där man kan duka upp till stora middagar i goda vänners lag. Matplatsen har fönster i väster, och här äter man sena middagar i kvällssolens sken. Liksom i vardagsrummet är fönsterbänken i Carraramarmor.

I kökets u-formade arbetsdel finns det gott om svängrum för hemmakockarna. Avställningsbänken är i Carraramarmor medan arbetsbänkarna är i massiv, brunlaserad och oljad ek med infälld spishäll och diskho. Partiet ovanför arbetsytan är klätt med vitt fasat kakel i halvförband. Det är väl tilltaget med förvaring, och skåpen och lådorna kompletteras med öppna hyllplan som ger köket en levande känsla. Skåpen har vita släta luckor med snygga handtag från Superfront. Diskmaskinen och fläkten är i rostfritt medan ugnen och den påkostade kylen/frysen från Smeg är i svart retrodesign. Väggarna är målade i vitt och golvet belagt med stavparkett i oljad och brunlaserad ek.

Sovrum
Det rofyllda sovrummet vetter mot en skogsdunge, och här sover man gott om natten för att sedan vakna upp till fågelsång på morgonen. En dubbelsäng med nattduksbord ryms lätt och ledigt, och det finns även plats för att inreda en arbetshörna samt komplettera rummets stora klädkammare med ett par byråer. Rummet har gråmålade väggar, och golvet är belagt med fiskbensparkett i oljad och brunlaserad ek. Fönsternischen pryds av en vacker fönsterbänk i grön marmor.

Badrum
Badrummet har totalrenoverats med mycket stilfullt resultat och de två tidstypiska belysningsarmaturerna, som designats av Sigvard Bernadotte, förhöjer intrycket. Så även de öppna hyllplanen i Carraramarmor. Förvaringsmöjligheterna är goda, och det vägghängda högskåpet sväljer mycket. Väggarna är klädda med vitt Höganäskakel i halvförband, och duschhörnan skärmas av med infällbara glasdörrar. Golvet är belagt med grå hexagonformad Höganäsklinker, och golvvärmen gör gott för morgonkalla fötter. Renoveringen utfördes i höstas, och garantin sträcker sig fram till november 2026.

Hall
Hallen ligger mellan vardagsrummet och sovrummet, och den genomgående planlösningen ger ett fint ljusflöde. Den rymliga klädkammaren har plats för både kläder, dammsugare, strykbräda med mera, och bredvid ytterdörren finns en avhängningshörna med tidstypisk hatthylla och inbyggt skåp för förvaring av handskar, mössor, halsdukar och dylikt. Hallens golv är belagt med stavparkett i oljad och brunlaserad ek, och liksom i övriga lägenheten är väggarna vitmålade.

Planskiss

Planskiss

Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Kommun:
Göteborg
Stad:
Göteborg
Område:
Örgryte
Postnummer:
416 55
Rum:
2 rok
Boarea:
54.5 Kvm Enligt förvaltaren
Lägenhetsnr:
151
Byggnadsår:
1948
Förråd:
Bostadsrättsinnehavaren nyttjar ett vinds- och ett källarförråd, ca 8 kvm vardera.
Avgift:
3 233 kr
Ingår i avgiften:
Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband 100/100
Andelstal, förening:
0.0046175
Andelstal, ägande:
0.45390 %
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
169 kWh/Kvm och år
Energiklass:
F
El:
300 kr/mån
Försäkring:
167 kr/mån
Driftskostnader totalt:
467 kr/mån
Förening:
Brf Delsjövägen i Göteborg
Org.nr:
757200-8931
Övrigt

Föreningen hyr ut 18 platser i varmgarage, 21 platser i kallgarage, och 110 p-platser utomhus. Föreningen har också ett MC-garage med ca 8 platser.Till dessa är det kö. Parkering är gratis på gatan utanför. 

Bredband 100/100 Mbit/s och telefoniabonnemang (samtalsavgifter tillkommer) från Bredbandsbolaget, samt analog kabel-TV från ComHem ingår i avgiften.

Antal lägenheter
Det finns 196 bostadsrätter och 22 lokaler med hyresrätt.

Tomträtt
Fastigheten är upplåten med tomträtt. Nästa omförhandling av tomträtten sker 2019-05-09.

År föreningen förvärvande fastigheten
1948-1950

Förvaltare
Ekonomisk förvaltare är SBC Sveriges Bostadsrättscentrum och teknisk förvaltare är HSB Göteborg.

Ekonomi
Föreningen har en mycket låg belåning om ca 1177 kr/kvm.
En avgiftshöjning om 5 % skedde vid årsskiftet 2016/2017. Även parkeringar och garage kommer att höjas. Avgiftshöjningen skedde för att täcka upp kostnader för dräneringen.
Bostadsrättsföreningen står inför omförhandling av tomträttsavgäld, och det är i dagsläget inte känt vad den nya avgälden blir. Höjd tomträttsavgäld kommer att innebära en avgiftshöjning.

Utförda renoveringar
1993 - Balkongrenovering
1998-1999 - Stamrenovering (Dakkimetoden) samt badrumsrenovering
1998-1999 - Elstambyte
2001-2004 - Fönsterrenovering
2008-2009 - Målning av trapphus
2010 - Festlokalen och övernattningslägenheten renoverades
2011-2012 - Anläggning av nya p-platser, sopstationer och grillplats
2011-2012 - Ommålning av fönster och tätning av fasader
2012-2013 - Bredbandsinstallation via Bredbandsbolaget
2012-2013 - Målning av balkonger och fönster
2013 - Ventilationskontroll i samtliga lägenheter. Nytt portkodsystem är installerat.
2015 - Obligatorisk ventilations kontroll
2014-2017 - Dränering (dräneringen pågår fortfarande för vissa av husen och beräknas vara klar innan till sommaren 2017).

Inga större reparationer är planerade under de närmaste åren. Översyn av belysning och utemiljön i stort. Under 2018 planeras översyn av plåtarbeten på taket.

Yttre Reparationsfond
En yttre reparationsfond finns för underhåll av fastigheten. Under 2008 upprättades en underhållsplan fram för framtida behov fram till 2062. Underhållsplanen uppdateras årligen.

Tvättstuga
I föreningen finns 4 tvättstugor, bland annat i uppgång 10 B. I tvättstugan på 9 B finns en grovtvättmaskin (för mattor, överkast etc.) med tillhörande torkrum som bokas separat.

Gemensamma utrymmen
Det finns bastu (i hus 13) och snickeriverkstad, samt möjlighet att hyra föreningslokal och övernattningslägenhet. Cykelrum finns i källaren i samtliga hus. I området finns även två lekplatser.

Trappstädning
Läggs ut på entreprenad.

Parkering
Totalt 18 platser i varmgarage, 21 platser i kallgarage, och 110 p-platser utomhus. Föreningen har också ett MC-garage med ca 8 platser. Det är för närvarande en kö till både garage (> 5 år) och parkeringsplatser (> 6 månader). På gatan är det avgiftsfri parkering.

Aktuella Hyror för uppställningsplatser från 2017 är:
P-plats utan el: 2027 SEK/år
P-plats med el: 2488 SEK/år
Kallgarage: 4914 SEK/år
Varmgarage: ca 5250-8900 SEK/år beroende på storlek
MC-plats: 2027 SEK/år

Det kan även finnas möjlighet att hyra parkeringsplats via GLTK tills man fått en plats i föreningen.

Tv
Analogt must carry utbud från ComHem ingår i månadsavgiften. Digitaltvbox får medlemmen själv bekosta. Fler kanaler kan fås om digital-TV abonnemang beställs (bekostas av lägenhetsinnehavaren). Det är också möjligt att beställa TV via Bredbandsbolaget.

Bredband
Bredband 100/100 från Bredbandsbolaget ingår i årsavgiften. Bredband kan också mot avgift fås via kabel-TV nätet via Comhem eller via telenätet.

Telefoni
Bredbandstelefoni från Bredbandsbolaget ingår i årsavgiften. Samtalsavgifter tillkommer.

Juridisk person
Föreningen accepterar inte juridisk person som medlem.

Andrahandsuthyrning
Tillåts om giltiga skäl föreligger, som exempelvis studier eller arbete på annan ort, provsambo mm.

Hemsida
http://www.delsjovagen.se/

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift
Föreningen tar vid överlåtelsen ut en överlåtelseavgift som betalas av säljaren och som uppgår till ett belopp som motsvarar 2,5 % av gällande prisbasbelopp vid tidpunkten för överlåtelsen. Prisbasbeloppet för 2016 är 44 300 kr. Överlåtelseavgiften för 2017 är 1120 kr. Föreningen tar vid pantsättning av bostadsrätt ut en pantsättningsavgift som skall betalas av bostadsrättsinnehavaren (låntagaren) och uppgår till ett belopp motsvarande 1 % av gällande prisbasbelopp vid tidpunkten när föreningen underrättas om pantsättningen. Pantsättningsavgiften för 2017 är 448 kr.

Ovanstående information grundas på information från föreningens ordförande 2017-05-18. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Stil
Folkhemsarkitektur
Den första maj 1945 kom äntligen beskedet: Freden var ett faktum! Det Andra världskriget hade skördat många offer och stora delar av Europa låg i grus och aska. Sverige hade dock klarat sig och vi kunde snabbt återgå till vardagen. Här stod vi med våra maskiner, vår malm och vår skog. Snabbt kom vi igång igen och med lätthet sprang vi om våra konkurrenter på världsmarknaden. Tack vare framgångarna kunde vi äntligen bygga det folkhem vi drömt om sedan 1930-talet.

Bostadsrättsföreningen Delsjövägens hus uppfördes mellan 1946 och 1948 efter ritningar av C. Björkegren. Fasaderna är i gult tegel och de små åttakantiga fönstren i anslutning till trapphusen utgör tillsammans med burspråken och de glasade, krysspröjsade entrédörrarna karaktäristiska inslag. Bebyggelsen anpassades till Delsjöbäckens fåra, och gården Lilla Torp med sin vackra allé fick ligga kvar. Gårdens huvudbyggnad revs 1968 men i övrigt är bebyggelsen välbevarad. Grönytorna mellan husen lockar till spontana picknickar och förutom den härliga utemiljön, som sköts av en trädgårdsfirma, har föreningen även samlingslokal, bastu, snickeriverkstad, målarrum, gästlägenhet och tvättstugor. En av tvättstugorna nås från lägenhetens trappuppgång.

Ett lugnt och avskilt boende med mysig ”på landet” känsla erbjuds, och bakom huset går polisens hästar och betar. Ett stenkast bort finns en gård där man kan köpa färska ägg som värpts av glada höns. Runt hörnet breder Delsjöområdet ut sig med sin storslagna natur, och det tar mindre än en kvart att promenera till Stora Delsjöns fina badplats och kaffestuga. I makligt tempo cyklar man till city på tio minuter, och på vägen dit passerar man det stora evenemangsstråket med Liseberg, Universum, Världskulturmuseet, Svenska Mässan, Scandinavium och biopalatset Bergakungen.

Närservicen är god och inom några minuters gångavstånd finns Bö Centrum – ett trevligt litet torg med bland annat Tempo och blomsteraffär. Därtill är kommunikationsmöjligheterna utmärkta och från Töpelsgatans spårvagnshållplats, bara ett par hundra meter från lägenheten, tar man sig snabbt och enkelt till Liseberg, Korsvägen, Avenyn och Brunnsparken.

Vardagsrum
Fönstren i väster fyller vardagsrummet med ljus, och under sommarhalvåret har balkongen många härliga soltimmar. Det är ett rymligt och lättmöblerat rum, och man får enkelt plats med soffgrupp, TV-bänk, bokhyllor med mera utan att den luftiga känslan går förlorad. Väggarna är vitmålade och golvet belagt med fiskbensparkett i oljad och brunlaserad ek. Den djupa fönsternischen pryds av en fönsterbänk i elegant Carraramarmor.

Kök
Vardagsrummet öppnar upp sig mot kökets rymliga matplats där man kan duka upp till stora middagar i goda vänners lag. Matplatsen har fönster i väster, och här äter man sena middagar i kvällssolens sken. Liksom i vardagsrummet är fönsterbänken i Carraramarmor.

I kökets u-formade arbetsdel finns det gott om svängrum för hemmakockarna. Avställningsbänken är i Carraramarmor medan arbetsbänkarna är i massiv, brunlaserad och oljad ek med infälld spishäll och diskho. Partiet ovanför arbetsytan är klätt med vitt fasat kakel i halvförband. Det är väl tilltaget med förvaring, och skåpen och lådorna kompletteras med öppna hyllplan som ger köket en levande känsla. Skåpen har vita släta luckor med snygga handtag från Superfront. Diskmaskinen och fläkten är i rostfritt medan ugnen och den påkostade kylen/frysen från Smeg är i svart retrodesign. Väggarna är målade i vitt och golvet belagt med stavparkett i oljad och brunlaserad ek.

Sovrum
Det rofyllda sovrummet vetter mot en skogsdunge, och här sover man gott om natten för att sedan vakna upp till fågelsång på morgonen. En dubbelsäng med nattduksbord ryms lätt och ledigt, och det finns även plats för att inreda en arbetshörna samt komplettera rummets stora klädkammare med ett par byråer. Rummet har gråmålade väggar, och golvet är belagt med fiskbensparkett i oljad och brunlaserad ek. Fönsternischen pryds av en vacker fönsterbänk i grön marmor.

Badrum
Badrummet har totalrenoverats med mycket stilfullt resultat och de två tidstypiska belysningsarmaturerna, som designats av Sigvard Bernadotte, förhöjer intrycket. Så även de öppna hyllplanen i Carraramarmor. Förvaringsmöjligheterna är goda, och det vägghängda högskåpet sväljer mycket. Väggarna är klädda med vitt Höganäskakel i halvförband, och duschhörnan skärmas av med infällbara glasdörrar. Golvet är belagt med grå hexagonformad Höganäsklinker, och golvvärmen gör gott för morgonkalla fötter. Renoveringen utfördes i höstas, och garantin sträcker sig fram till november 2026.

Hall
Hallen ligger mellan vardagsrummet och sovrummet, och den genomgående planlösningen ger ett fint ljusflöde. Den rymliga klädkammaren har plats för både kläder, dammsugare, strykbräda med mera, och bredvid ytterdörren finns en avhängningshörna med tidstypisk hatthylla och inbyggt skåp för förvaring av handskar, mössor, halsdukar och dylikt. Hallens golv är belagt med stavparkett i oljad och brunlaserad ek, och liksom i övriga lägenheten är väggarna vitmålade.

Boka visning

Planskiss

Planskiss

Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Kommun:
Göteborg
Stad:
Göteborg
Område:
Örgryte
Postnummer:
416 55
Rum:
2 rok
Boarea:
54.5 Kvm Enligt förvaltaren
Lägenhetsnr:
151
Byggnadsår:
1948
Förråd:
Bostadsrättsinnehavaren nyttjar ett vinds- och ett källarförråd, ca 8 kvm vardera.
Avgift:
3 233 kr
Ingår i avgiften:
Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband 100/100
Andelstal, förening:
0.0046175
Andelstal, ägande:
0.45390 %
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
169 kWh/Kvm och år
Energiklass:
F
El:
300 kr/mån
Försäkring:
167 kr/mån
Driftskostnader totalt:
467 kr/mån
Förening:
Brf Delsjövägen i Göteborg
Org.nr:
757200-8931
Övrigt

Föreningen hyr ut 18 platser i varmgarage, 21 platser i kallgarage, och 110 p-platser utomhus. Föreningen har också ett MC-garage med ca 8 platser.Till dessa är det kö. Parkering är gratis på gatan utanför. 

Bredband 100/100 Mbit/s och telefoniabonnemang (samtalsavgifter tillkommer) från Bredbandsbolaget, samt analog kabel-TV från ComHem ingår i avgiften.

Antal lägenheter
Det finns 196 bostadsrätter och 22 lokaler med hyresrätt.

Tomträtt
Fastigheten är upplåten med tomträtt. Nästa omförhandling av tomträtten sker 2019-05-09.

År föreningen förvärvande fastigheten
1948-1950

Förvaltare
Ekonomisk förvaltare är SBC Sveriges Bostadsrättscentrum och teknisk förvaltare är HSB Göteborg.

Ekonomi
Föreningen har en mycket låg belåning om ca 1177 kr/kvm.
En avgiftshöjning om 5 % skedde vid årsskiftet 2016/2017. Även parkeringar och garage kommer att höjas. Avgiftshöjningen skedde för att täcka upp kostnader för dräneringen.
Bostadsrättsföreningen står inför omförhandling av tomträttsavgäld, och det är i dagsläget inte känt vad den nya avgälden blir. Höjd tomträttsavgäld kommer att innebära en avgiftshöjning.

Utförda renoveringar
1993 - Balkongrenovering
1998-1999 - Stamrenovering (Dakkimetoden) samt badrumsrenovering
1998-1999 - Elstambyte
2001-2004 - Fönsterrenovering
2008-2009 - Målning av trapphus
2010 - Festlokalen och övernattningslägenheten renoverades
2011-2012 - Anläggning av nya p-platser, sopstationer och grillplats
2011-2012 - Ommålning av fönster och tätning av fasader
2012-2013 - Bredbandsinstallation via Bredbandsbolaget
2012-2013 - Målning av balkonger och fönster
2013 - Ventilationskontroll i samtliga lägenheter. Nytt portkodsystem är installerat.
2015 - Obligatorisk ventilations kontroll
2014-2017 - Dränering (dräneringen pågår fortfarande för vissa av husen och beräknas vara klar innan till sommaren 2017).

Inga större reparationer är planerade under de närmaste åren. Översyn av belysning och utemiljön i stort. Under 2018 planeras översyn av plåtarbeten på taket.

Yttre Reparationsfond
En yttre reparationsfond finns för underhåll av fastigheten. Under 2008 upprättades en underhållsplan fram för framtida behov fram till 2062. Underhållsplanen uppdateras årligen.

Tvättstuga
I föreningen finns 4 tvättstugor, bland annat i uppgång 10 B. I tvättstugan på 9 B finns en grovtvättmaskin (för mattor, överkast etc.) med tillhörande torkrum som bokas separat.

Gemensamma utrymmen
Det finns bastu (i hus 13) och snickeriverkstad, samt möjlighet att hyra föreningslokal och övernattningslägenhet. Cykelrum finns i källaren i samtliga hus. I området finns även två lekplatser.

Trappstädning
Läggs ut på entreprenad.

Parkering
Totalt 18 platser i varmgarage, 21 platser i kallgarage, och 110 p-platser utomhus. Föreningen har också ett MC-garage med ca 8 platser. Det är för närvarande en kö till både garage (> 5 år) och parkeringsplatser (> 6 månader). På gatan är det avgiftsfri parkering.

Aktuella Hyror för uppställningsplatser från 2017 är:
P-plats utan el: 2027 SEK/år
P-plats med el: 2488 SEK/år
Kallgarage: 4914 SEK/år
Varmgarage: ca 5250-8900 SEK/år beroende på storlek
MC-plats: 2027 SEK/år

Det kan även finnas möjlighet att hyra parkeringsplats via GLTK tills man fått en plats i föreningen.

Tv
Analogt must carry utbud från ComHem ingår i månadsavgiften. Digitaltvbox får medlemmen själv bekosta. Fler kanaler kan fås om digital-TV abonnemang beställs (bekostas av lägenhetsinnehavaren). Det är också möjligt att beställa TV via Bredbandsbolaget.

Bredband
Bredband 100/100 från Bredbandsbolaget ingår i årsavgiften. Bredband kan också mot avgift fås via kabel-TV nätet via Comhem eller via telenätet.

Telefoni
Bredbandstelefoni från Bredbandsbolaget ingår i årsavgiften. Samtalsavgifter tillkommer.

Juridisk person
Föreningen accepterar inte juridisk person som medlem.

Andrahandsuthyrning
Tillåts om giltiga skäl föreligger, som exempelvis studier eller arbete på annan ort, provsambo mm.

Hemsida
http://www.delsjovagen.se/

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift
Föreningen tar vid överlåtelsen ut en överlåtelseavgift som betalas av säljaren och som uppgår till ett belopp som motsvarar 2,5 % av gällande prisbasbelopp vid tidpunkten för överlåtelsen. Prisbasbeloppet för 2016 är 44 300 kr. Överlåtelseavgiften för 2017 är 1120 kr. Föreningen tar vid pantsättning av bostadsrätt ut en pantsättningsavgift som skall betalas av bostadsrättsinnehavaren (låntagaren) och uppgår till ett belopp motsvarande 1 % av gällande prisbasbelopp vid tidpunkten när föreningen underrättas om pantsättningen. Pantsättningsavgiften för 2017 är 448 kr.

Ovanstående information grundas på information från föreningens ordförande 2017-05-18. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Stil
Folkhemsarkitektur
Den första maj 1945 kom äntligen beskedet: Freden var ett faktum! Det Andra världskriget hade skördat många offer och stora delar av Europa låg i grus och aska. Sverige hade dock klarat sig och vi kunde snabbt återgå till vardagen. Här stod vi med våra maskiner, vår malm och vår skog. Snabbt kom vi igång igen och med lätthet sprang vi om våra konkurrenter på världsmarknaden. Tack vare framgångarna kunde vi äntligen bygga det folkhem vi drömt om sedan 1930-talet.
Nyrenoverat badrum, färdigställt i december 2016.

Nyrenoverat badrum, färdigställt i december 2016.

Delsjönaturen finns runt husknuten

Delsjönaturen finns runt husknuten

Delsjöbadet

Delsjöbadet

Kaffestugan i Delsjön

Kaffestugan i Delsjön

Skatås

Skatås

Foto: Janne Olander

Foto: Janne Olander

Område

Örgryte

Örgryte består av stadsdelarna Bö, Jakobsdal, Skår, Torp och Kärralund som fått sina namn efter byar och gårdar som låg här förr i världen. Bebyggelsen domineras av gamla villor och radhus men det finns även flera bostadsområden med flerfamiljshus.

Läs mer om Örgryte