Budgivning pågår

Nordhemsgatan 68 B | 2 rok, 79 Kvm

Rymlig sekelskiftestvåa med spännande planlösning

En stor tvåa med charmiga vinklar, djupa fönsternischer och högt i tak. Bevarade sekelskiftesdetaljer såsom kakelugn, stuckatur, takrosetter och höga fotlister ger en vacker inramning. Planlösningen bjuder in till umgänge, och vardagsrummet har gott om plats för både soffgrupp och matbord. Ett tyst och ostört boende erbjuds, och köket och vardagsrummet vetter mot föreningens fina innergård. Det finns eventuellt möjlighet att anlägga en uteplats utanför vardagsrummet. Köket totalrenoverades vid slutet av 2014 och badrummet vid slutet av 2015. Lägenheten har ett mycket trevligt läge i hjärtat av Linné, och utanför sovrumsfönstren leder en trappa ner till Linnégatans puls.


Maria Hamrén

Ansvarig Mäklare

Maria Hamrén

072-713 63 17

maria@stadshem.se

Bostadsfakta

Adress: Nordhemsgatan 68 B

Område: Linnéstaden

Byggnadsår: 1903

Rum: 2 rok

Boarea: 79 Kvm

Våning: Bv mot innergården (ingen hiss)

Avgift: 3 803 kr inkl Värme, Vatten, Kabel-TV

Pris: 4 075 000 kr Utgångspris

Det vackra tornprydda hörnhuset på Nordhemsgatan 68 uppfördes 1903 efter ritningar av arkitekt Gustaf Johansson. Till huset hör en av Linnés finaste innergårdar, och här växer blommor, buskar, smultron, kryddor med mera. För den med gröna fingrar finns det möjlighet till egen odling i pallkrage. Gården, som ligger på en platå högt över grannhusen, har också frodiga gräsmattor samt en avskild del med sandlåda för barnen.

Föreningens tvättstuga har nyligen uppdaterats med nya maskiner, och eftersom de flesta hushållen har egna tvättmaskiner är det lätt att hitta en ledig tid som passar. Det är en liten förening med bra sammanhållning grannar emellan och den goda ekonomin, med lite lån, återspeglas inte minst i den låga månadsavgiften. En av föreningens lokaler håller på att ombildas till bostadsrätt, och när den säljs kommer ekonomin att stärkas ytterligare. Fastigheten är i bra skick, och föreningen följer en löpande underhållsplan.

Läget är lugnt och avskilt samtidigt som Linnés sjudande kafé- och restaurangstråk finns runt hörnet. Det är också nära till Slottsskogens och Änggårdsbergens härliga natur. Närservicen är den bästa tänkbara och i stadsdelen finns det förutom större mataffärer även saluhall samt spännande speceributiker med ekologiska sortiment. Dessutom är det enkelt ta sig till andra delar av staden, och Linnégatans hållplatser trafikeras av flera spårvagns- och busslinjer med täta turer.

Budgivning
Bud
Budgivare
Tidpunkt
4 075 000:-
1
2017-04-26 11:30

Säljaren avgör vilka bud under accepterat pris som ska publiceras på internet. Samtliga bud över accepterat pris redovisas.

Vardagsrum
De charmiga vinklarna delar av det stora vardagsrummet i en soffdel och en rymlig matplats. Takhöjden skapar en härligt luftig atmosfär, och ljuset letar sig in genom fönster i två väderstreck. I soffdelen pryds taket av takrosett och stuckatur, och i ett av hörnen ståtar en vacker kakelugn som ej är i bruk men som med några levande ljus i eldstaden ändå blir en mysfaktor. Två av väggarna är målade i grått medan övriga väggar är vitmålade. Golvet är belagt med ekparkett.

Kök
Köket är mysigt, och väggen mot trapphuset har en charmig rundning. Vid fönstret, varifrån man blickar ut mot den fina innergården, finns det plats för ett matbord för två till tre personer. Det är väl tilltaget med bänkyta och förvaring, och den snygga köksinredningen kommer från HTH. Skåpen har speglade luckor och lådor, och bänkskivorna är i mörkt lättskött laminat med infälld induktionshäll och underlimmad diskho. Partiet ovanför bänkarna är klätt med vitt fastat kakel i halvförband. Micron, pyrolysugnen, fläkten och kylen/frysen är i rostfri design medan diskmaskinen är integrerad i skåpinteriören. Samtliga vitvaror är av märket Siemens. Väggarna är målade i grått och i samband med renoveringen december 2014 lät man lägga in ekparketten ”Husk” från Kährs Spirit Rugged-kollektion.

Sovrum
Det stora sovrummet rymmer lätt och ledigt en dubbelsäng med nattduksbord, och tack vare det lugna läget mot Övre Majorsgatans trappa sover man gott om natten. De rymliga klädgarderoberna, med skjutdörrar och automatisk belysning, sattes in 2015. Rummet har också en städgarderob samt plats för ett skrivbord eller en rejäl byrå. Väggarna är målade i vitt och ekparketten, ”Husk” från Kährs, lades in 2015. Liksom i vardagsrummet är taket besmyckat med stuckatur och takrosett.

Badrum
Badrummet totalrenoverades december 2015 med mycket stilfullt resultat. Tvättkommoden och spegelskåpet kommer från Hafa medan handdukstorken och toalettstolen tillverkats av Svedbergs respektive Ifö. Handfatsblandaren och duscharmaturen, både takdusch och handmunstycke, kommer från Hans Grohe. Väggarna är helkaklade i vitt och duschhörnan skärmas av med infällbara glasdörrar. Golvet är belagt med grå klinker, och golvvärmen gör gott för morgonkalla fötter.

Hall
Den möblerbara hallen utgör lägenhetens nav, och härifrån når man alla rum. 2015 lät man lägga in ny ekparkett, ”Husk” från Kährs, samt sätta in fyra garderober med skjutdörrar och automatisk belysning. Väggarna är målade i vitt och taket har infällda Led-spottar som installerades 2016.

 

Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Kommun:
Göteborg
Stad:
Göteborg
Område:
Linnéstaden
Postnummer:
413 09
Rum:
2 rok
Boarea:
79 Kvm Enligt förvaltaren
Lägenhetsnr:
17
Tillträde:
Enligt överenskommelse
Byggnadstyp:
Sekelskifteshus
Byggnadsår:
1903
Förråd:
Källarförråd
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Avgift:
3 803 kr
Ingår i avgiften:
Värme, Vatten, Kabel-TV
Andelstal, förening:
3.61036 %
Andelstal, ägande:
3.59 %
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
135 kWh/Kvm och år
El:
250 kr/mån
Driftskostnader totalt:
250 kr/mån
Driftskostnader kommentar:
Driftskostnaderna är baserade på nuvarande ägares ungefärliga förbrukning, två vuxna i hushållet. Hemförsäkring tillkommer.
Förening:
Brf Höjdpunkten
Org.nr:
7164088390

Bostadsrättsföreningen Höjdpunkten ligger precis som det låter på krönet av Nordhemsbacken, med en fantastisk utsikt över Linnéstadens takåsar bort mot Guldheden. Föreningen förvärvade fastigheten 2000 och består idag av 24 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt. Vidare äger föreningen tre lokaler med hyresrätt. 

Föreningen består av ett flerbostadshus som uppfördes 1903. Byggnadens totalyta uppgår till 2 240 kvm, varav 2 074 kvm utgör lägenhetsyta och 166 kvm utgör lokalyta.

Fastigheten har två trapphus, huvudtrapphuset A samt B-trapphuset som vetter ut mot Övre Majorsgatan och trappan. Det finns även en passage som förbinder de bägge trapphusen.

Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Bergfästet som förvaltar innergård och soprum. Primär Fastighetsförvaltning AB hjälper till med lägenhetsregister och den ekonomiska förvaltningen. Den tekniska förvaltningen sköts av Hagwalls.

Ekonomi
Föreningens ekonomi är god. Man jobbar kostnadsmedvetet för att på så sätt kunna bygga upp en större buffert inför framtiden. De attraktiva lokalerna i gatuplan mot Nordhemsgatan inbringar goda hyresintäkter till föreningen. Föreningen undersöker just nu möjligheten till att omvandla en av dess lokaler till bostadsrättslägenheter, man har kommit en bra bit på vägen med detta arbete. Nya bostadsrättslägenheter skulle i förlängningen innebära ett stort tillskott av kapital till föreningen samt stärka ekonomin ytterligare. De långfristiga skulderna uppgår till 8 019 000 kr (2015), vilket innebär en belåning om cirka 3 866 kr/kvm boarea (detta är cirka 35 procent under snittet för den genomsnittliga föreningen i Göteborg som uppskattningsvis har en belåning om cirka 6 000 kr/kvm bostadsrättsyta). Taxeringsvärdet på föreningens fastigheter var vid utgången av 2015 taxerade till 37 395 000 kronor. I dagsläget finns inte några planer att förändra avgifterna för medlemmarna.  

Underhåll
Styrelsen arbetar med att föreningen ska vara långsiktigt hållbar, avsättning samt underhåll sker enligt föreningens utarbetade underhållsplan. Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2013 och sträcker sig fram till 2046. Underhållsplanen revideras vart tredje år. 

Fastigheten har genomgått stora investeringar under de senaste åren. En mycket omfattande rotrenovering genomfördes under 1986, då bland annat rör- och elstambyte gjordes. Man valde även att installera hiss i A-uppgången och renovera taket och fasaden. 2005 renoverades de slätputsade delarna av fasaden och i samband med detta ersattes fönsterbågarna med bågar i aluminium. Man lät även renovera trapphus och gårdsmur samt bygga balkonger mot innergården, balkongerna finansierades av respektive lägenhetsinnehavare. 2011 byggdes ytterligare några balkonger och energideklaration utfördes. En omfattande takomläggning gjordes 2011, denna finansierades genom kapitaltillskott. Under våren 2012 färdigställdes renovering av fasad(fasadrenovering av spritputsade delar och omfogning av tegel). Under 2013 byttes termostater i hela huset samt nya fönster i en av lokalerna. Under 2016 genomfördes hissrenovering samt stamspolning.  

Kommande underhåll och renoveringsinsatser
Föreningen avser att installera säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter. För övrigt är flertalet av kommande underhållsåtgärder av löpande karaktär.

2017

Underhåll av fönster, tätningslister
Ventilation rengöring

2020

Energideklaration
Målning/underhåll balkonger

Gemensamma utrymmen
Föreningen har en mysig kullerstensbelagd innergård, läget är lugnt och avskilt med grönskande ytor och fina planteringar och växtligheter. Under sommarhalvåret finns här utomhusmöbler och tillgång till grill. För de yngre finns utrymme för bus och lek i sandlådan. Via innergården finns även tillgång till cykelrum/barnvagnsförråd samt ett fint soprum med källsortering. 

Tvättstuga
Föreningen har en fräsch tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare och två effektiva torkskåp. Tillgängligheten bedöms mycket god av de boende. 

Andrahandsuthyrning
Andrahandsuthyrning godkänns om giltiga skäl föreligger. Föreningen följer den praxis som hyresnämnden slagit fast. 

Försäkring
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.  

Trappstädning
Trappstädningen läggs ut på entreprenad och är således inte något som medlemmarna själva behöver utföra.

Städdagar
Två arbetsdagar, en om våren och en om hösten, arrangeras och då hjälps man åt med att snygga upp på gården och i de allmänna utrymmena. 

Tomträtt
Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man ej av eventuellt höjda tomträttsavgälder. 

Parkering
Möjlighet till boendeparkering i området, detta till en kostnad av 635 kr/månad (www.trafikkontoret.goteborg.se). Det finns även möjlighet till parkeringsplats i närliggande garage (separat, extern kö).

Kabel-TV och bredband
Via Comhem

Ovanstående grundas på information inhämtad från senaste årsredovisningen samt från föreningens kontaktperson. Uppgifter som är av särskild vikt för köpet bör kontrolleras med föreningen.

Det vackra tornprydda hörnhuset på Nordhemsgatan 68 uppfördes 1903 efter ritningar av arkitekt Gustaf Johansson. Till huset hör en av Linnés finaste innergårdar, och här växer blommor, buskar, smultron, kryddor med mera. För den med gröna fingrar finns det möjlighet till egen odling i pallkrage. Gården, som ligger på en platå högt över grannhusen, har också frodiga gräsmattor samt en avskild del med sandlåda för barnen.

Föreningens tvättstuga har nyligen uppdaterats med nya maskiner, och eftersom de flesta hushållen har egna tvättmaskiner är det lätt att hitta en ledig tid som passar. Det är en liten förening med bra sammanhållning grannar emellan och den goda ekonomin, med lite lån, återspeglas inte minst i den låga månadsavgiften. En av föreningens lokaler håller på att ombildas till bostadsrätt, och när den säljs kommer ekonomin att stärkas ytterligare. Fastigheten är i bra skick, och föreningen följer en löpande underhållsplan.

Läget är lugnt och avskilt samtidigt som Linnés sjudande kafé- och restaurangstråk finns runt hörnet. Det är också nära till Slottsskogens och Änggårdsbergens härliga natur. Närservicen är den bästa tänkbara och i stadsdelen finns det förutom större mataffärer även saluhall samt spännande speceributiker med ekologiska sortiment. Dessutom är det enkelt ta sig till andra delar av staden, och Linnégatans hållplatser trafikeras av flera spårvagns- och busslinjer med täta turer.

Vardagsrum
De charmiga vinklarna delar av det stora vardagsrummet i en soffdel och en rymlig matplats. Takhöjden skapar en härligt luftig atmosfär, och ljuset letar sig in genom fönster i två väderstreck. I soffdelen pryds taket av takrosett och stuckatur, och i ett av hörnen ståtar en vacker kakelugn som ej är i bruk men som med några levande ljus i eldstaden ändå blir en mysfaktor. Två av väggarna är målade i grått medan övriga väggar är vitmålade. Golvet är belagt med ekparkett.

Kök
Köket är mysigt, och väggen mot trapphuset har en charmig rundning. Vid fönstret, varifrån man blickar ut mot den fina innergården, finns det plats för ett matbord för två till tre personer. Det är väl tilltaget med bänkyta och förvaring, och den snygga köksinredningen kommer från HTH. Skåpen har speglade luckor och lådor, och bänkskivorna är i mörkt lättskött laminat med infälld induktionshäll och underlimmad diskho. Partiet ovanför bänkarna är klätt med vitt fastat kakel i halvförband. Micron, pyrolysugnen, fläkten och kylen/frysen är i rostfri design medan diskmaskinen är integrerad i skåpinteriören. Samtliga vitvaror är av märket Siemens. Väggarna är målade i grått och i samband med renoveringen december 2014 lät man lägga in ekparketten ”Husk” från Kährs Spirit Rugged-kollektion.

Sovrum
Det stora sovrummet rymmer lätt och ledigt en dubbelsäng med nattduksbord, och tack vare det lugna läget mot Övre Majorsgatans trappa sover man gott om natten. De rymliga klädgarderoberna, med skjutdörrar och automatisk belysning, sattes in 2015. Rummet har också en städgarderob samt plats för ett skrivbord eller en rejäl byrå. Väggarna är målade i vitt och ekparketten, ”Husk” från Kährs, lades in 2015. Liksom i vardagsrummet är taket besmyckat med stuckatur och takrosett.

Badrum
Badrummet totalrenoverades december 2015 med mycket stilfullt resultat. Tvättkommoden och spegelskåpet kommer från Hafa medan handdukstorken och toalettstolen tillverkats av Svedbergs respektive Ifö. Handfatsblandaren och duscharmaturen, både takdusch och handmunstycke, kommer från Hans Grohe. Väggarna är helkaklade i vitt och duschhörnan skärmas av med infällbara glasdörrar. Golvet är belagt med grå klinker, och golvvärmen gör gott för morgonkalla fötter.

Hall
Den möblerbara hallen utgör lägenhetens nav, och härifrån når man alla rum. 2015 lät man lägga in ny ekparkett, ”Husk” från Kährs, samt sätta in fyra garderober med skjutdörrar och automatisk belysning. Väggarna är målade i vitt och taket har infällda Led-spottar som installerades 2016.

 

Budgivning
Bud
Budgivare
Tidpunkt
4 075 000:-
1
2017-04-26 11:30

Säljaren avgör vilka bud under accepterat pris som ska publiceras på internet. Samtliga bud över accepterat pris redovisas.

Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Kommun:
Göteborg
Stad:
Göteborg
Område:
Linnéstaden
Postnummer:
413 09
Rum:
2 rok
Boarea:
79 Kvm Enligt förvaltaren
Lägenhetsnr:
17
Tillträde:
Enligt överenskommelse
Byggnadstyp:
Sekelskifteshus
Byggnadsår:
1903
Förråd:
Källarförråd
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Avgift:
3 803 kr
Ingår i avgiften:
Värme, Vatten, Kabel-TV
Andelstal, förening:
3.61036 %
Andelstal, ägande:
3.59 %
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
135 kWh/Kvm och år
El:
250 kr/mån
Driftskostnader totalt:
250 kr/mån
Driftskostnader kommentar:
Driftskostnaderna är baserade på nuvarande ägares ungefärliga förbrukning, två vuxna i hushållet. Hemförsäkring tillkommer.
Förening:
Brf Höjdpunkten
Org.nr:
7164088390

Bostadsrättsföreningen Höjdpunkten ligger precis som det låter på krönet av Nordhemsbacken, med en fantastisk utsikt över Linnéstadens takåsar bort mot Guldheden. Föreningen förvärvade fastigheten 2000 och består idag av 24 lägenheter som samtliga upplåts med bostadsrätt. Vidare äger föreningen tre lokaler med hyresrätt. 

Föreningen består av ett flerbostadshus som uppfördes 1903. Byggnadens totalyta uppgår till 2 240 kvm, varav 2 074 kvm utgör lägenhetsyta och 166 kvm utgör lokalyta.

Fastigheten har två trapphus, huvudtrapphuset A samt B-trapphuset som vetter ut mot Övre Majorsgatan och trappan. Det finns även en passage som förbinder de bägge trapphusen.

Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Bergfästet som förvaltar innergård och soprum. Primär Fastighetsförvaltning AB hjälper till med lägenhetsregister och den ekonomiska förvaltningen. Den tekniska förvaltningen sköts av Hagwalls.

Ekonomi
Föreningens ekonomi är god. Man jobbar kostnadsmedvetet för att på så sätt kunna bygga upp en större buffert inför framtiden. De attraktiva lokalerna i gatuplan mot Nordhemsgatan inbringar goda hyresintäkter till föreningen. Föreningen undersöker just nu möjligheten till att omvandla en av dess lokaler till bostadsrättslägenheter, man har kommit en bra bit på vägen med detta arbete. Nya bostadsrättslägenheter skulle i förlängningen innebära ett stort tillskott av kapital till föreningen samt stärka ekonomin ytterligare. De långfristiga skulderna uppgår till 8 019 000 kr (2015), vilket innebär en belåning om cirka 3 866 kr/kvm boarea (detta är cirka 35 procent under snittet för den genomsnittliga föreningen i Göteborg som uppskattningsvis har en belåning om cirka 6 000 kr/kvm bostadsrättsyta). Taxeringsvärdet på föreningens fastigheter var vid utgången av 2015 taxerade till 37 395 000 kronor. I dagsläget finns inte några planer att förändra avgifterna för medlemmarna.  

Underhåll
Styrelsen arbetar med att föreningen ska vara långsiktigt hållbar, avsättning samt underhåll sker enligt föreningens utarbetade underhållsplan. Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2013 och sträcker sig fram till 2046. Underhållsplanen revideras vart tredje år. 

Fastigheten har genomgått stora investeringar under de senaste åren. En mycket omfattande rotrenovering genomfördes under 1986, då bland annat rör- och elstambyte gjordes. Man valde även att installera hiss i A-uppgången och renovera taket och fasaden. 2005 renoverades de slätputsade delarna av fasaden och i samband med detta ersattes fönsterbågarna med bågar i aluminium. Man lät även renovera trapphus och gårdsmur samt bygga balkonger mot innergården, balkongerna finansierades av respektive lägenhetsinnehavare. 2011 byggdes ytterligare några balkonger och energideklaration utfördes. En omfattande takomläggning gjordes 2011, denna finansierades genom kapitaltillskott. Under våren 2012 färdigställdes renovering av fasad(fasadrenovering av spritputsade delar och omfogning av tegel). Under 2013 byttes termostater i hela huset samt nya fönster i en av lokalerna. Under 2016 genomfördes hissrenovering samt stamspolning.  

Kommande underhåll och renoveringsinsatser
Föreningen avser att installera säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter. För övrigt är flertalet av kommande underhållsåtgärder av löpande karaktär.

2017

Underhåll av fönster, tätningslister
Ventilation rengöring

2020

Energideklaration
Målning/underhåll balkonger

Gemensamma utrymmen
Föreningen har en mysig kullerstensbelagd innergård, läget är lugnt och avskilt med grönskande ytor och fina planteringar och växtligheter. Under sommarhalvåret finns här utomhusmöbler och tillgång till grill. För de yngre finns utrymme för bus och lek i sandlådan. Via innergården finns även tillgång till cykelrum/barnvagnsförråd samt ett fint soprum med källsortering. 

Tvättstuga
Föreningen har en fräsch tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare och två effektiva torkskåp. Tillgängligheten bedöms mycket god av de boende. 

Andrahandsuthyrning
Andrahandsuthyrning godkänns om giltiga skäl föreligger. Föreningen följer den praxis som hyresnämnden slagit fast. 

Försäkring
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.  

Trappstädning
Trappstädningen läggs ut på entreprenad och är således inte något som medlemmarna själva behöver utföra.

Städdagar
Två arbetsdagar, en om våren och en om hösten, arrangeras och då hjälps man åt med att snygga upp på gården och i de allmänna utrymmena. 

Tomträtt
Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man ej av eventuellt höjda tomträttsavgälder. 

Parkering
Möjlighet till boendeparkering i området, detta till en kostnad av 635 kr/månad (www.trafikkontoret.goteborg.se). Det finns även möjlighet till parkeringsplats i närliggande garage (separat, extern kö).

Kabel-TV och bredband
Via Comhem

Ovanstående grundas på information inhämtad från senaste årsredovisningen samt från föreningens kontaktperson. Uppgifter som är av särskild vikt för köpet bör kontrolleras med föreningen.

Föreningens mysiga innergård under sommarhalvåret

Föreningens mysiga innergård under sommarhalvåret

Brf Höjdpunkten

Brf Höjdpunkten

Vackra Linnégatan!

Vackra Linnégatan!

Saluhallen Briggen i närheten

Saluhallen Briggen i närheten

År 1891 tidigare brandstation

År 1891 tidigare brandstation

Slottsskogen och Plikta

Slottsskogen och Plikta

Fotograf: Jonas Berg

Fotograf: Jonas Berg

Område

Linnéstaden

Området kring Långgatorna utgjorde redan vid Göteborgs begynnelse en viktig förstad. Här etablerades flera hamnar där timmer lossades och skeppsmaster tillverkades. 1642 stiftades Masthandelskompaniet med privilegier för handel med master, spiror, sparrar, balkar och bräder. Några årtionden senare bildades ett masthuggargille och tidigt kom förstaden att kallas för Masthugget.

Läs mer om Linnéstaden