Budgivning pågår

Berzeliigatan 25 | 5 rok, 155 Kvm

Stilfullt renoverad jugendvåning med vackra originaldetaljer

I ett av stadens få jugendhus finner vi denna underbara våning om fem rum och kök. Rummen är stora och ljusa, och den generösa takhöjden skapar en härligt luftig atmosfär. De vackra listverken, stuckaturerna, spegeldörrarna, spegelpanelerna, fiskbensparketterna och marmorfönsterbänkarna i djupa nischer ger en pampig inramning. Lägenheten genomgick en stilfull och noggrann renovering 2015, och skicket är det allra bästa. Fantastiskt läge i hjärtat av staden med närhet till Avenyn, konserthuset, restauranger med mera.


Pierre Fritz

Ansvarig Mäklare

Pierre Fritz

070-530 75 30

pierre@stadshem.se

Bostadsfakta

Adress: Berzeliigatan 25

Område: Lorensberg

Byggnadsår: 1906

Rum: 5 rok

Boarea: 155 Kvm

Våning: 2/6 (Hiss finns)

Avgift: 7 500 kr inkl inkl värme, VA och kabel-TV

Pris: 7 500 000 kr (Utgångspris)

Hörnhuset på Berzeliigatan 25/Sten Sturegatan 21 i Lorensberg stod färdigt 1906 och är ett av Göteborgs vackraste. Det ritades av arkitekt C. Gillberg och utförandet präglas av jugend, en stil som vid den här tiden dominerade i Europa men som aldrig riktigt fick fäste i vår stad. Såväl fasaden som trapphusen är välbevarade, och huset är sedan mitten av 1980-talet byggnadsminnesförklarat.

Framsidan pryds av en förträdgård med gräsmatta och vackra träd, och på innergården finns det planteringar, cykelförråd och soprum. Därutöver har föreningen ett antal parkeringsplatser som fördelas enligt en väntelista, och det finns även möjlighet att hyra bilplats i närliggande garage. Det är en solid förening med god ekonomi, och många av medlemmarna har bott länge i huset.

Det tar mindre än tio minuter att gå till ICA Focus, en av Sveriges bästa och mest välsorterade mataffärer, men även kvartersbutikerna i grannskapet har ett bra utbud. Dessutom är kommunikationsmöjligheterna de bästa tänkbara och spårvagnshållplatserna Berzeliigatan (linje 4 och 5) samt Scandinavium (linje 2, 4, 5, 6, 8 och 13) ligger liksom knutpunkten Korsvägen alldeles runt hörnet.

Budgivning
Bud
Budgivare
Tidpunkt
7 725 000:-
3
2017-02-28 14:23
7 700 000:-
2
2017-02-28 14:15
7 650 000:-
3
2017-02-28 10:24
7 600 000:-
2
2017-02-28 10:18
7 500 000:-
1
2017-02-28 10:07

Säljaren avgör vilka bud under accepterat pris som ska publiceras på internet. Samtliga bud över accepterat pris redovisas.

Vardagsrum
Vardagsrummet har en underbar atmosfär, och ljuset strömmar in genom ett välvt burspråk mot Berzeliigatan. Därtill är det ett spatiöst och lättmöblerat rum, och man får enkelt plats med både soffgrupp och matsalsbord. Taket ramas in av stuckatur och golvet pryds av mörkbetsad fiskbensparkett. Väggarna är klädda med ljus tapet.

Sovrum I
I fil med vardagsrummet ligger ett stort sovrum med gott om plats för både dubbelsäng och skrivbord. Den breda skjutdörrsgarderoben från Miro sväljer allt i klädväg. Golvet är belagt med mörkbetsad fiskbensparkett och väggarna målade i en grå nyans. Taket är besmyckat med stuckatur.

Sovrum II
Det rum som idag används som gästrum och kontor ligger i rofyllt gårdsläge. Väggarna är målade i ljusgrått och golvet belagt med mörkbetsad fiskbensparkett.

Klädkammare / Sovrum III
Mellan barnrummet och köket finns en rymlig klädkammare vars snygga och praktiska inredning lämnas kvar. Klädkammaren har fönster mot innergården, och lämpar sig även väl som barnrum eller arbetsrum. Väggarna är ljusmålade och golvet belagt med en grå heltäckningsmatta som ger en lyxig walk-in-closet känsla.

Kök
Det stora köket bjuder in till både matlagning och umgänge, och det finns ett runt och charmigt utrymme för matplats i den gamla pigtrappan. Under sommarhalvåret är det härligt att sitta och äta ute på balkongen som vetter mot den lugna innergården. Förvaringsmöjligheter utöver det vanliga erbjuds, och skåpen har vita speglade luckor och lådor. Dessutom är det väl tilltaget med bänkyta, och bänkskivorna är i svart högblank sten med infälld induktionshäll och diskho. Alla vitvaror sattes in i samband med renoveringen 2015 och hällen, varmluftsugnen, micron, kylen, frysen, diskmaskinen och den inbyggda kaffemaskinen kommer från Husqvarna medan kolfilterfläkten är av märket Fjäråskupan. Frysen är utrustad med ismaskin, och kylen har dispenser för kolsyrat och vanligt vatten. Väggarna är målade i vitt och partierna ovanför bänkarna klädda med vitt kakel i halvförband. Golvet är belagt med linoleummatta.

Matsal / Sovrum IIII
I matsalen finns det gott om plats för att duka upp till stora middagar i goda vänners lag. Rummet passar även bra som sovrum, och en dubbelsäng med nattduksbord ryms lätt och ledigt. Väggarna är klädda med bronsfärgad tapet och golvet belagt med mörkbetsad fiskbensparkett. Liksom i vardagsrummet och det nuvarande sovrummet pryds taket av stuckatur.

Badrum I
Lägenhetens ena badrum inrymmer duschhörna, WC, handdukstork, tvättkommod och ett inbyggt spegelskåp. Duschhörnan, som skärmas av med infällbara glasdörrar, är lyxigt utrustad med både takdusch och handmunstycke. Väggarna är klädda med stora kakelplattor och golvet belagt med uppvärmd klinker.

Badrum II
Det andra badrummet är utrustat med WC, kommod, handfat samt en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare från Electrolux. Man kan även sätta in en dusch genom att ta utrymme från den inbyggda hallgarderoben utanför badrummet. Väggarna är helkaklade och golvet belagt med klinker. Dagsljuset strömmar in genom ett fönster mot innergården.

Hall
Hallen har två inbyggda garderober i fullhöjd, och i entrén finns ett stort utrymme med gott om plats för både jackavhängning och ytterligare förvaringsmöblemang. Väggarna är klädda med medaljongtapet samt hög och vacker spegelpanel. Det solida trägolvet kommer från kvalitetstillverkaren Kährs.

 

Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Kommun:
Göteborg
Stad:
GÖTEBORG
Område:
Lorensberg
Postnummer:
412 53
Rum:
5 rok
Boarea:
155 Kvm Enligt förvaltaren
Lägenhetsnr:
6/1101
Byggnadsår:
1906
Tv- internetutbud:
Comhem
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Avgift:
7 500 kr
Ingår i avgiften:
inkl värme, VA och kabel-TV
Andelstal, förening:
5.96 %
Andelstal, ägande:
5.95159 %
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
95 kWh/Kvm och år
El:
417 kr/mån
Försäkring:
125 kr/mån
Driftskostnader totalt:
542 kr/mån
Förening:
Brf Berzeliigatan 25
Org.nr:
716409-5718
Övrigt

Bostadsrättsförening Brf Berzeliigatan 25


Allmänt om föreningen:
Bostadsrättsföreningen Berzeliigatan 25 bildades 1978 och består av 23 lägenheter.En mycket vacker byggnad på populär adress med närhet till precis allt.


Tomträtt:
Föreningen äger sin egen mark och kommer därigenom ej påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.


Förvaltning och Fastighetsskötsel:
Ekonomisk förvaltning – SBC Sveriges BostadsrättCentrum AB
Fastighetsskötsel – Hagwalls fastighetsservice
Städning allmänna utrymmen – W&C Städservice


Renoveringar:
Avloppsstammar inklusive anslutningar till våtrum och kök, 1985-1986. Renovering av alla lägenheter, 1986 Tre vindslägenheter inreds, 1986 Fasad, 2000. Balkonger gatusida, 2007. Nytt förrådstak i plåt, 2009 Borrinjektering av pålgrund, 2010 Dräneringsarbeten och uppfräschning 2011, Injustering värmesystem samt fläktsystem 2014. Föreningen har planerat underhåll av fasaden under 2017, detta sker av estetiska skäl.


Föreningens ekonomi/avgiftsförändringar:
Mycket stabil förening med god ekonomi. Lågt belånad - belåningsgraden är ca 4300kr/kvm som kan jämföras med snittet i Göteborg som är ca 6000kr/kvm. Föreningen sänkte årsavgifterna med 10% i början av 2017, inga övriga justeringar är idag planerade.

Gemensamma anläggningar:
Tvättstuga – en i källarplan. Fyra bokningstider per dag mellan klockan 8-20.
Soprum – hushållsavfall, pappers- och kartongåtervinning. Cykelrum.


TV/Bredband:
Grundutbud ifrån Comhem (TV) ingår i avgiften, bredband finns via Comhem och betalas av bostadsrättshavaren.


Juridisk person:
Godkänns ej som medlem.


Andrahandsuthyrning:
Föreningen tillämpar gängse regler för andrahandsuthyrning. Varje enskilt fall prövas av styrelsen efter inkommen ansökan.Parkering:
Fastigheten har 10 parkeringsplatser på egen mark som fördelas mellan bostadsrättsinnehavarna enligt turordningslista. Anmälan görs skriftligen till styrelsen.
Boendeparkering finns också i området - boende zon M4 (Lorensberg/Linné/Vasa) ca 635kr/mån.

Hemsida:
https://www.sbc.se/berzeliigatan25

Ovanstående information grundas på information från föreningens kontaktperson samt senaste årsredovisningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

 

 

 

 

Stil
Jugend
Den nya stilen spreds snabbt och dominerade vid början av 1900-talet arkitekturen i hela Europa på ett sätt som klassicismen gjort hundra år tidigare. Jugendstilen kom att utveckla särpräglade nationella och regionala former och kallades Art Nouveau i Frankrike och Modern Style i England.

Hörnhuset på Berzeliigatan 25/Sten Sturegatan 21 i Lorensberg stod färdigt 1906 och är ett av Göteborgs vackraste. Det ritades av arkitekt C. Gillberg och utförandet präglas av jugend, en stil som vid den här tiden dominerade i Europa men som aldrig riktigt fick fäste i vår stad. Såväl fasaden som trapphusen är välbevarade, och huset är sedan mitten av 1980-talet byggnadsminnesförklarat.

Framsidan pryds av en förträdgård med gräsmatta och vackra träd, och på innergården finns det planteringar, cykelförråd och soprum. Därutöver har föreningen ett antal parkeringsplatser som fördelas enligt en väntelista, och det finns även möjlighet att hyra bilplats i närliggande garage. Det är en solid förening med god ekonomi, och många av medlemmarna har bott länge i huset.

Det tar mindre än tio minuter att gå till ICA Focus, en av Sveriges bästa och mest välsorterade mataffärer, men även kvartersbutikerna i grannskapet har ett bra utbud. Dessutom är kommunikationsmöjligheterna de bästa tänkbara och spårvagnshållplatserna Berzeliigatan (linje 4 och 5) samt Scandinavium (linje 2, 4, 5, 6, 8 och 13) ligger liksom knutpunkten Korsvägen alldeles runt hörnet.

Vardagsrum
Vardagsrummet har en underbar atmosfär, och ljuset strömmar in genom ett välvt burspråk mot Berzeliigatan. Därtill är det ett spatiöst och lättmöblerat rum, och man får enkelt plats med både soffgrupp och matsalsbord. Taket ramas in av stuckatur och golvet pryds av mörkbetsad fiskbensparkett. Väggarna är klädda med ljus tapet.

Sovrum I
I fil med vardagsrummet ligger ett stort sovrum med gott om plats för både dubbelsäng och skrivbord. Den breda skjutdörrsgarderoben från Miro sväljer allt i klädväg. Golvet är belagt med mörkbetsad fiskbensparkett och väggarna målade i en grå nyans. Taket är besmyckat med stuckatur.

Sovrum II
Det rum som idag används som gästrum och kontor ligger i rofyllt gårdsläge. Väggarna är målade i ljusgrått och golvet belagt med mörkbetsad fiskbensparkett.

Klädkammare / Sovrum III
Mellan barnrummet och köket finns en rymlig klädkammare vars snygga och praktiska inredning lämnas kvar. Klädkammaren har fönster mot innergården, och lämpar sig även väl som barnrum eller arbetsrum. Väggarna är ljusmålade och golvet belagt med en grå heltäckningsmatta som ger en lyxig walk-in-closet känsla.

Kök
Det stora köket bjuder in till både matlagning och umgänge, och det finns ett runt och charmigt utrymme för matplats i den gamla pigtrappan. Under sommarhalvåret är det härligt att sitta och äta ute på balkongen som vetter mot den lugna innergården. Förvaringsmöjligheter utöver det vanliga erbjuds, och skåpen har vita speglade luckor och lådor. Dessutom är det väl tilltaget med bänkyta, och bänkskivorna är i svart högblank sten med infälld induktionshäll och diskho. Alla vitvaror sattes in i samband med renoveringen 2015 och hällen, varmluftsugnen, micron, kylen, frysen, diskmaskinen och den inbyggda kaffemaskinen kommer från Husqvarna medan kolfilterfläkten är av märket Fjäråskupan. Frysen är utrustad med ismaskin, och kylen har dispenser för kolsyrat och vanligt vatten. Väggarna är målade i vitt och partierna ovanför bänkarna klädda med vitt kakel i halvförband. Golvet är belagt med linoleummatta.

Matsal / Sovrum IIII
I matsalen finns det gott om plats för att duka upp till stora middagar i goda vänners lag. Rummet passar även bra som sovrum, och en dubbelsäng med nattduksbord ryms lätt och ledigt. Väggarna är klädda med bronsfärgad tapet och golvet belagt med mörkbetsad fiskbensparkett. Liksom i vardagsrummet och det nuvarande sovrummet pryds taket av stuckatur.

Badrum I
Lägenhetens ena badrum inrymmer duschhörna, WC, handdukstork, tvättkommod och ett inbyggt spegelskåp. Duschhörnan, som skärmas av med infällbara glasdörrar, är lyxigt utrustad med både takdusch och handmunstycke. Väggarna är klädda med stora kakelplattor och golvet belagt med uppvärmd klinker.

Badrum II
Det andra badrummet är utrustat med WC, kommod, handfat samt en tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare från Electrolux. Man kan även sätta in en dusch genom att ta utrymme från den inbyggda hallgarderoben utanför badrummet. Väggarna är helkaklade och golvet belagt med klinker. Dagsljuset strömmar in genom ett fönster mot innergården.

Hall
Hallen har två inbyggda garderober i fullhöjd, och i entrén finns ett stort utrymme med gott om plats för både jackavhängning och ytterligare förvaringsmöblemang. Väggarna är klädda med medaljongtapet samt hög och vacker spegelpanel. Det solida trägolvet kommer från kvalitetstillverkaren Kährs.

 

Budgivning
Bud
Budgivare
Tidpunkt
7 725 000:-
3
2017-02-28 14:23
7 700 000:-
2
2017-02-28 14:15
7 650 000:-
3
2017-02-28 10:24
7 600 000:-
2
2017-02-28 10:18
7 500 000:-
1
2017-02-28 10:07

Säljaren avgör vilka bud under accepterat pris som ska publiceras på internet. Samtliga bud över accepterat pris redovisas.

Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Kommun:
Göteborg
Stad:
GÖTEBORG
Område:
Lorensberg
Postnummer:
412 53
Rum:
5 rok
Boarea:
155 Kvm Enligt förvaltaren
Lägenhetsnr:
6/1101
Byggnadsår:
1906
Tv- internetutbud:
Comhem
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Avgift:
7 500 kr
Ingår i avgiften:
inkl värme, VA och kabel-TV
Andelstal, förening:
5.96 %
Andelstal, ägande:
5.95159 %
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
95 kWh/Kvm och år
El:
417 kr/mån
Försäkring:
125 kr/mån
Driftskostnader totalt:
542 kr/mån
Förening:
Brf Berzeliigatan 25
Org.nr:
716409-5718
Övrigt

Bostadsrättsförening Brf Berzeliigatan 25


Allmänt om föreningen:
Bostadsrättsföreningen Berzeliigatan 25 bildades 1978 och består av 23 lägenheter.En mycket vacker byggnad på populär adress med närhet till precis allt.


Tomträtt:
Föreningen äger sin egen mark och kommer därigenom ej påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.


Förvaltning och Fastighetsskötsel:
Ekonomisk förvaltning – SBC Sveriges BostadsrättCentrum AB
Fastighetsskötsel – Hagwalls fastighetsservice
Städning allmänna utrymmen – W&C Städservice


Renoveringar:
Avloppsstammar inklusive anslutningar till våtrum och kök, 1985-1986. Renovering av alla lägenheter, 1986 Tre vindslägenheter inreds, 1986 Fasad, 2000. Balkonger gatusida, 2007. Nytt förrådstak i plåt, 2009 Borrinjektering av pålgrund, 2010 Dräneringsarbeten och uppfräschning 2011, Injustering värmesystem samt fläktsystem 2014. Föreningen har planerat underhåll av fasaden under 2017, detta sker av estetiska skäl.


Föreningens ekonomi/avgiftsförändringar:
Mycket stabil förening med god ekonomi. Lågt belånad - belåningsgraden är ca 4300kr/kvm som kan jämföras med snittet i Göteborg som är ca 6000kr/kvm. Föreningen sänkte årsavgifterna med 10% i början av 2017, inga övriga justeringar är idag planerade.

Gemensamma anläggningar:
Tvättstuga – en i källarplan. Fyra bokningstider per dag mellan klockan 8-20.
Soprum – hushållsavfall, pappers- och kartongåtervinning. Cykelrum.


TV/Bredband:
Grundutbud ifrån Comhem (TV) ingår i avgiften, bredband finns via Comhem och betalas av bostadsrättshavaren.


Juridisk person:
Godkänns ej som medlem.


Andrahandsuthyrning:
Föreningen tillämpar gängse regler för andrahandsuthyrning. Varje enskilt fall prövas av styrelsen efter inkommen ansökan.Parkering:
Fastigheten har 10 parkeringsplatser på egen mark som fördelas mellan bostadsrättsinnehavarna enligt turordningslista. Anmälan görs skriftligen till styrelsen.
Boendeparkering finns också i området - boende zon M4 (Lorensberg/Linné/Vasa) ca 635kr/mån.

Hemsida:
https://www.sbc.se/berzeliigatan25

Ovanstående information grundas på information från föreningens kontaktperson samt senaste årsredovisningen. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

 

 

 

 

Stil
Jugend
Den nya stilen spreds snabbt och dominerade vid början av 1900-talet arkitekturen i hela Europa på ett sätt som klassicismen gjort hundra år tidigare. Jugendstilen kom att utveckla särpräglade nationella och regionala former och kallades Art Nouveau i Frankrike och Modern Style i England.
Fotograf: Jonas Berg

Fotograf: Jonas Berg

Område

Lorensberg

Dessutom präglas Lorensberg av ett myllrande restaurangliv och här erbjuds menyer från alla världens hörn och i alla prisklasser. Det finns även ett stort antal kaféer och pubar och de många klubbarna längs med Avenyn håller öppet till långt in på småtimmarna.

Läs mer om Lorensberg