Gamlestadstorget 39 | 2 rok, 65 Kvm

Välplanerad landshövdingehustvåa med södervänd balkong

En mycket trivsam landshövdingehustvåa med rymliga och lättmöblerade rum. Ljuset strömmar in genom stora fönster med eleganta marmorbänkar, och vardagsrummet har utgång till en stor och härlig balkong i soligt söderläge. Från kökets stora matplats har man utsikt över en underbar och prisbelönt innergård. Lägenheten är i väldigt gott skick, och rummen har nymålade ytskikt. Därtill har det helkaklade badrummet fräschats upp med ny inredning. I samband med köksrenoveringen 2013 lades ny parkett i köket, sovrummet och hallen.


Amanda Samuelsson

Ansvarig Mäklare

Amanda Samuelsson

070-529 20 88

amanda@stadshem.se

Bostadsfakta

Adress: Gamlestadstorget 39

Område: Gamlestaden

Byggnadsår: 1916-1919

Rum: 2 rok

Boarea: 65 Kvm

Våning: 2 (ingen hiss)

Avgift: 4 390 kr inkl Värme, vatten, marksänd digital-tv samt bredband

Pris: 2 095 000 kr Utgångspris

Bostadsrättsföreningen Gamlestadstorgets kvarter bebyggdes med landshövdingehus mellan 1916 och 1919. Stilen är nationalromantisk och ritningarna signerade Ernst Krüger, en av tidens mest framträdande arkitekter. Det är ett så kallat storgårdskvarter och på den stora välskötta innergården, som vann GP:s gårdstävling för några år sedan, finns det grillplatser, lekplatser, tidstypisk gatsten, lummig grönska samt små gårdshus med tvättstugor och bastu. Om man vill vara med och odla på gården kan man engagera sig i föreningens trädgårdsgrupp. Dessutom kommer det att anläggas kolonilotter strax utanför kvarteret.

Läget är trevligt, och runt hörnet ligger SKF:s gamla tegelhus "Kulan" som håller på att förvandlas till ett handelskvarter. I grannskapet finns restauranger, mataffärer, systembolag, tandvård, vårdcentral med mera, och eftersom Gamlestaden är under expansion startas och öppnas nya verksamheter hela tiden. I grannstadsdelen Kviberg hittar man en multisportanläggning där man kan ägna sig åt allt från skidåkning till beachvolleyboll och fotboll.

Kommunikationerna är de bästa tänkbara, och ett stenkast från lägenheten finns ett resecentrum för spårvagnar, bussar och pendeltåg. Med tåg eller spårvagn tar man sig till centralstationen på bara fem-sex minuter.

Vardagsrum
Fönstret och balkongdörrarna i söder fyller vardagsrummet med ljus. Det är ett rum för såväl umgänge som lunga TV-kvällar, och det finns gott om plats för både soffgrupp och matbord. Golvet är belagt med genuin stavparkett och väggarna målade i vitt. Liksom i köket, sovrummet och hallen torde det finnas brädgolv att ta fram, men skicket är okänt.

Balkong
Under sommarhalvåret är den södervända balkongen ett härligt extrarum med plats för att duka upp till fika, lunch eller middag för sex personer. Balkongen har sol hela dagen, vilket skapar goda förutsättningar för odling av allehanda växter. Det fina trägolvet är lent mot sommarnakna fötter.

Sovrum
Sovrummet ligger vägg i vägg med vardagsrummet, och det stora treluftsfönstret i söder ger ett fantastiskt ljusinsläpp. En dubbelsäng med nattduksbord ryms lätt och ledigt, och den rejäla garderobsväggen sväljer allt och lite till för två personer. Golvet är belagt med mörk parkett och väggarna målade i vitt med frilagt originaltegel som fond.

Kök
Köket är mycket socialt och vid fönstret, varifrån man har utsikt över den underbara innergården, finns en ljus och trivsam matplats som rymmer ett stort matbord. Det är väl tilltaget med arbetsyta, och tack vare parallella bänkar slipper hemmakockarna att trängas. Bänkskivorna är i grått lättskött laminat och ovanför den breda arbetsbänken, med infälld diskho och keramisk häll, letar sig svart kakel hela vägen upp till taket. Alla vitvaror – häll (Matsui), varmluftsugn (Bosch), micro (Bosch), kyl/frys (Bosch), diskmaskin (Whirlpool) och fläkt (Franke) – sattes in i samband med renoveringen 2013. Diskmaskinen är integrerad i den ljusgröna skåpinredningen från Epoq. Utmärkta förvaringsmöjligheter erbjuds, och de rymliga lådorna har dämpad stängning. Väggarna är målade i vitt och golvet belagt med mörk parkett.

Badrum
Badrummet har nyligen fräschats upp med nytt spegelskåp, ny kommod, ny blandare och nytt handfat i stilfull rund design. Skåpet och kommoden rymmer mycket, och badrummet har även en handdukstork som håller handdukarna varma och torra. Väggarna är helkaklade i vitt och golvet belagt med ljus klinker.

Hall
Den tvådelade hallen utgör lägenhetens nav, och härifrån når man alla rum. Vid ytterdörren finns en avhängningsnisch med garderob och hatthylla, och vid ingången till köket har man låtit platsbygga en ny stor dubbelgarderob för ytterligare förvaring. Väggarna är vitmålade, och golvet belagt med samma mörka parkett som i köket och sovrummet.

 

Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Kommun:
Göteborg
Stad:
Göteborg
Område:
Gamlestaden
Postnummer:
415 03
Rum:
2 rok
Varav sovrum:
1
Boarea:
65 Kvm Enligt förvaltaren
Lägenhetsnr:
31
Byggnadsår:
1916-1919
Avgift:
4 390 kr
Ingår i avgiften:
Värme, vatten, marksänd digital-tv samt bredband
Andelstal, förening:
0.59741 %
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
154 kWh/Kvm och år
El:
167 kr/mån
Försäkring:
133 kr/mån
Driftskostnader totalt:
300 kr/mån
Förening:
Brf Gamlestadstorget
Org.nr:
7696143853

Bostadsrättsföreningen Gamlestadstorget är sedan 2006 ägare till fastigheten Gamlestaden 10:16-20 med adress Gamlestadstorget 10-43, Götaholmsgatan 4-12 och Holländaregatan 8-10. På fastigheten finns 5 bostadshus med totalt 165 lägenheter och 3 lokaler. 9 av lägenheterna upplåts för närvarande med hyresrätt. Den sammanlagda boytan uppgår till 11 721 kvm och lokalytan 230 kvm.

Byggår
Fastigheterna bebyggdes mellan 1916 och 1919.

Gård
Kvarteret är ett så kallat storgårdskvarter och på den stora, grönskande innergården finns det grillplatser, lekplatser, tidstypisk gatsten, lummig grönska samt små gårdshus med tvättstuga och bastu. 2013 vann innergården Göteborgs-Postens pris för Göteborgs bästa innergård.

Tvättstuga
Tvättstugan, vilken är belägen i ett av gårdshusen, har fyra tvättstationer som är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp vardera. Ett mangelrum med 2 manglar finns också.

Övriga gemensamma utrymmen
Cykelrum, barnvagnsrum, MC-förråd. I föreningen finns även en bastu med dusch och toalett. På gården finns en föreningslokal.

Parkering
Det finns boendeparkering i området. I föreningen finns ett MC-garage placerat på gården. Plats kan hyras till en kostnad om ca 150 kr/månad. I dagsläget är det kö till samtliga platser. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Ca 190 kr/ mån.

Genomförda renoveringar
1986 genomgick fastigheten en totalrenovering. El-stigare och samtliga V/A-stammar i kök och badrum byttes. Fasaden tilläggsisolerades, taken lades om och samtliga fönster byttes ut. Sedan övertagandet av fastigheten 2006 har följande utförts:

2008
Geo- och grundundersökning
Översyn av gårdsdräneringen samt översyn och renovering av värmesystemet
Upprättade av en underhållsplan

2009
Energideklaration av fastigheten och besiktning av ventilationen i samtliga lägenheter
Installation av nya maskiner i tvättstugan

2010
Balkongrenoveringar och besiktning av samtliga badrum

2011
Totalrenovering av bastun
Montering av snörasskydd och översyn av tegeltakpannor

2010-2012
Grundförstärkning och dränering

2012
Byte av takfönster mot gården, målning av gårdsfasader och mindre plåtarbeten på tak mot gården

2013
Sättningsmätning av grunden, målningar av fasader mot gatan, målning av balkonger och mindre plåtarbeten på tak mot gatan

2014
Slutfört fönsterbyte
Bytt ut vattenmätare mot nya
Lagat takläckor
Bytt ekonomisk förvaltare till ISS
Renoverat toalett i tvättstugan
OVK-besiktning
Inlett brandskyddsarbete

2015
Brandskyddsinspektion genomfördes och som i sin tur ledde till att brandcellsindelningar gjordes av trapphus och vind. Rutin för brandskyddsronder togs fram och genomförs enligt rutin var tredje månad.
Konsult för takrenovering upphandlades under året.
Upphandling av städ samt fastighetsskötsel genomfördes.
Energiutredning av fastigheten har påbörjats
Sandlåda och lekplats har renoverats.
Garantibesiktning av grundförstärkning etapp 1 har genomförsts och godkänts.

2016
Tv och bredbandsbolag kommer att bytas i mars.
Installation av portdosor och magnetlås på ytterportar
Takomläggning påbörjad, beräknas vara klart under hösten 2017.

Förvaltare
ISS Facility Services tar hand om föreningens ekonomiska förvaltning.

Andrahandsuthyrning
Följer hyresnämndens praxis. Tillstånd från styrelsen krävs. Styrelsen godkänner 3 år, därefter 1 år i taget om det finns särskilda skäl.

Trappstädning
Trapporna städas av fastighetsskötare.

Ekonomi
Föreningen har höjt avgiften med 4 % under 2017. Budgeten för 2018 bestäms under budgetmötet i september 2017. I dagsläget finns ingen beslutad avgiftshöjning.

TV
Via antennuttaget erbjuds marksänd digital-tv från Boxer, vilket kräver en digitalbox med stöd för detta. Ett flertal lagstadgade fria kanaler sänds gratis medan ett större kanalutbud finns att tillgå genom att teckna abonnemang hos Boxer. Genom vårt föreningsavtal får boende rabatt på Boxers ordinarie priser. Det går även bra att teckna fiber-TV för ordinarie priser hos Bredbandsbolaget.

Bredband
Fastigheten är ansluten med fiber. Från utrustningen i källaren upp till respektive lägenhet är det däremot vanliga nätverkskablar (Cat 5e). För närvarande stödjer utrustningen i källaren maximalt 100 MBit/s, vilket medför att hastigheter utöver detta inte går att uppnå innan Bredbandsbolaget bytt utrustningen. Från 1/3 2016 kommer fiberbredband med hastigheten 10/10 mbit/sek ingå i avgiften till samtliga lägenheter, då föreningen gör en gruppanslutning. Vill man ha högre hastighet så tecknar man detta med Bredbandsbolaget till väldigt bra pris, fn 79 kr/månad för 100/100 mbt/sek.

Juridisk person
Godkänns ej som medlem i föreningen.

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift
Föreningen tar vid överlåtelsen ut en överlåtelseavgift som betalas av säljaren och som uppgår till ett belopp som motsvarar 2,5 % av gällande prisbasbelopp vid tidpunkten för överlåtelsen. Prisbasbeloppet för 2017 är 44 800 kr. Överlåtelseavgiften för 2017 är 1120 kr. Föreningen tar vid pantsättning av bostadsrätt ut en pantsättningsavgift som skall betalas av bostadsrättsinnehavaren (låntagaren) och uppgår till ett belopp motsvarande 1 % av gällande prisbasbelopp. Pantsättningsavgiften för 2017 är 448 kr.

Sopsortering
Kompost och restavfall sorteras i molock utanför huset. Återvinningsstation för papper, plast m.m finns ca 100-150 bort vid nästa hus.

Hemsida
http://www.gamlestadstorget.com/

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson, årsredovisning, samt hemsida (2017-05-16). Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Stil
Landshövdingehus
Vid mitten av 1800-talet började urbaniseringen att ta fart på allvar i Sverige. Industrin hade kommit igång och städerna lockade landsbygdens folk med arbetstillfällen. Flyttlassen gick täta och städerna växte mycket fort. Inte minst Göteborg som på tjugo år mer än dubblade sin befolkning.

Bostadsrättsföreningen Gamlestadstorgets kvarter bebyggdes med landshövdingehus mellan 1916 och 1919. Stilen är nationalromantisk och ritningarna signerade Ernst Krüger, en av tidens mest framträdande arkitekter. Det är ett så kallat storgårdskvarter och på den stora välskötta innergården, som vann GP:s gårdstävling för några år sedan, finns det grillplatser, lekplatser, tidstypisk gatsten, lummig grönska samt små gårdshus med tvättstugor och bastu. Om man vill vara med och odla på gården kan man engagera sig i föreningens trädgårdsgrupp. Dessutom kommer det att anläggas kolonilotter strax utanför kvarteret.

Läget är trevligt, och runt hörnet ligger SKF:s gamla tegelhus "Kulan" som håller på att förvandlas till ett handelskvarter. I grannskapet finns restauranger, mataffärer, systembolag, tandvård, vårdcentral med mera, och eftersom Gamlestaden är under expansion startas och öppnas nya verksamheter hela tiden. I grannstadsdelen Kviberg hittar man en multisportanläggning där man kan ägna sig åt allt från skidåkning till beachvolleyboll och fotboll.

Kommunikationerna är de bästa tänkbara, och ett stenkast från lägenheten finns ett resecentrum för spårvagnar, bussar och pendeltåg. Med tåg eller spårvagn tar man sig till centralstationen på bara fem-sex minuter.

Vardagsrum
Fönstret och balkongdörrarna i söder fyller vardagsrummet med ljus. Det är ett rum för såväl umgänge som lunga TV-kvällar, och det finns gott om plats för både soffgrupp och matbord. Golvet är belagt med genuin stavparkett och väggarna målade i vitt. Liksom i köket, sovrummet och hallen torde det finnas brädgolv att ta fram, men skicket är okänt.

Balkong
Under sommarhalvåret är den södervända balkongen ett härligt extrarum med plats för att duka upp till fika, lunch eller middag för sex personer. Balkongen har sol hela dagen, vilket skapar goda förutsättningar för odling av allehanda växter. Det fina trägolvet är lent mot sommarnakna fötter.

Sovrum
Sovrummet ligger vägg i vägg med vardagsrummet, och det stora treluftsfönstret i söder ger ett fantastiskt ljusinsläpp. En dubbelsäng med nattduksbord ryms lätt och ledigt, och den rejäla garderobsväggen sväljer allt och lite till för två personer. Golvet är belagt med mörk parkett och väggarna målade i vitt med frilagt originaltegel som fond.

Kök
Köket är mycket socialt och vid fönstret, varifrån man har utsikt över den underbara innergården, finns en ljus och trivsam matplats som rymmer ett stort matbord. Det är väl tilltaget med arbetsyta, och tack vare parallella bänkar slipper hemmakockarna att trängas. Bänkskivorna är i grått lättskött laminat och ovanför den breda arbetsbänken, med infälld diskho och keramisk häll, letar sig svart kakel hela vägen upp till taket. Alla vitvaror – häll (Matsui), varmluftsugn (Bosch), micro (Bosch), kyl/frys (Bosch), diskmaskin (Whirlpool) och fläkt (Franke) – sattes in i samband med renoveringen 2013. Diskmaskinen är integrerad i den ljusgröna skåpinredningen från Epoq. Utmärkta förvaringsmöjligheter erbjuds, och de rymliga lådorna har dämpad stängning. Väggarna är målade i vitt och golvet belagt med mörk parkett.

Badrum
Badrummet har nyligen fräschats upp med nytt spegelskåp, ny kommod, ny blandare och nytt handfat i stilfull rund design. Skåpet och kommoden rymmer mycket, och badrummet har även en handdukstork som håller handdukarna varma och torra. Väggarna är helkaklade i vitt och golvet belagt med ljus klinker.

Hall
Den tvådelade hallen utgör lägenhetens nav, och härifrån når man alla rum. Vid ytterdörren finns en avhängningsnisch med garderob och hatthylla, och vid ingången till köket har man låtit platsbygga en ny stor dubbelgarderob för ytterligare förvaring. Väggarna är vitmålade, och golvet belagt med samma mörka parkett som i köket och sovrummet.

 

Boka visning

Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Kommun:
Göteborg
Stad:
Göteborg
Område:
Gamlestaden
Postnummer:
415 03
Rum:
2 rok
Varav sovrum:
1
Boarea:
65 Kvm Enligt förvaltaren
Lägenhetsnr:
31
Byggnadsår:
1916-1919
Avgift:
4 390 kr
Ingår i avgiften:
Värme, vatten, marksänd digital-tv samt bredband
Andelstal, förening:
0.59741 %
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
154 kWh/Kvm och år
El:
167 kr/mån
Försäkring:
133 kr/mån
Driftskostnader totalt:
300 kr/mån
Förening:
Brf Gamlestadstorget
Org.nr:
7696143853

Bostadsrättsföreningen Gamlestadstorget är sedan 2006 ägare till fastigheten Gamlestaden 10:16-20 med adress Gamlestadstorget 10-43, Götaholmsgatan 4-12 och Holländaregatan 8-10. På fastigheten finns 5 bostadshus med totalt 165 lägenheter och 3 lokaler. 9 av lägenheterna upplåts för närvarande med hyresrätt. Den sammanlagda boytan uppgår till 11 721 kvm och lokalytan 230 kvm.

Byggår
Fastigheterna bebyggdes mellan 1916 och 1919.

Gård
Kvarteret är ett så kallat storgårdskvarter och på den stora, grönskande innergården finns det grillplatser, lekplatser, tidstypisk gatsten, lummig grönska samt små gårdshus med tvättstuga och bastu. 2013 vann innergården Göteborgs-Postens pris för Göteborgs bästa innergård.

Tvättstuga
Tvättstugan, vilken är belägen i ett av gårdshusen, har fyra tvättstationer som är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp vardera. Ett mangelrum med 2 manglar finns också.

Övriga gemensamma utrymmen
Cykelrum, barnvagnsrum, MC-förråd. I föreningen finns även en bastu med dusch och toalett. På gården finns en föreningslokal.

Parkering
Det finns boendeparkering i området. I föreningen finns ett MC-garage placerat på gården. Plats kan hyras till en kostnad om ca 150 kr/månad. I dagsläget är det kö till samtliga platser. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Ca 190 kr/ mån.

Genomförda renoveringar
1986 genomgick fastigheten en totalrenovering. El-stigare och samtliga V/A-stammar i kök och badrum byttes. Fasaden tilläggsisolerades, taken lades om och samtliga fönster byttes ut. Sedan övertagandet av fastigheten 2006 har följande utförts:

2008
Geo- och grundundersökning
Översyn av gårdsdräneringen samt översyn och renovering av värmesystemet
Upprättade av en underhållsplan

2009
Energideklaration av fastigheten och besiktning av ventilationen i samtliga lägenheter
Installation av nya maskiner i tvättstugan

2010
Balkongrenoveringar och besiktning av samtliga badrum

2011
Totalrenovering av bastun
Montering av snörasskydd och översyn av tegeltakpannor

2010-2012
Grundförstärkning och dränering

2012
Byte av takfönster mot gården, målning av gårdsfasader och mindre plåtarbeten på tak mot gården

2013
Sättningsmätning av grunden, målningar av fasader mot gatan, målning av balkonger och mindre plåtarbeten på tak mot gatan

2014
Slutfört fönsterbyte
Bytt ut vattenmätare mot nya
Lagat takläckor
Bytt ekonomisk förvaltare till ISS
Renoverat toalett i tvättstugan
OVK-besiktning
Inlett brandskyddsarbete

2015
Brandskyddsinspektion genomfördes och som i sin tur ledde till att brandcellsindelningar gjordes av trapphus och vind. Rutin för brandskyddsronder togs fram och genomförs enligt rutin var tredje månad.
Konsult för takrenovering upphandlades under året.
Upphandling av städ samt fastighetsskötsel genomfördes.
Energiutredning av fastigheten har påbörjats
Sandlåda och lekplats har renoverats.
Garantibesiktning av grundförstärkning etapp 1 har genomförsts och godkänts.

2016
Tv och bredbandsbolag kommer att bytas i mars.
Installation av portdosor och magnetlås på ytterportar
Takomläggning påbörjad, beräknas vara klart under hösten 2017.

Förvaltare
ISS Facility Services tar hand om föreningens ekonomiska förvaltning.

Andrahandsuthyrning
Följer hyresnämndens praxis. Tillstånd från styrelsen krävs. Styrelsen godkänner 3 år, därefter 1 år i taget om det finns särskilda skäl.

Trappstädning
Trapporna städas av fastighetsskötare.

Ekonomi
Föreningen har höjt avgiften med 4 % under 2017. Budgeten för 2018 bestäms under budgetmötet i september 2017. I dagsläget finns ingen beslutad avgiftshöjning.

TV
Via antennuttaget erbjuds marksänd digital-tv från Boxer, vilket kräver en digitalbox med stöd för detta. Ett flertal lagstadgade fria kanaler sänds gratis medan ett större kanalutbud finns att tillgå genom att teckna abonnemang hos Boxer. Genom vårt föreningsavtal får boende rabatt på Boxers ordinarie priser. Det går även bra att teckna fiber-TV för ordinarie priser hos Bredbandsbolaget.

Bredband
Fastigheten är ansluten med fiber. Från utrustningen i källaren upp till respektive lägenhet är det däremot vanliga nätverkskablar (Cat 5e). För närvarande stödjer utrustningen i källaren maximalt 100 MBit/s, vilket medför att hastigheter utöver detta inte går att uppnå innan Bredbandsbolaget bytt utrustningen. Från 1/3 2016 kommer fiberbredband med hastigheten 10/10 mbit/sek ingå i avgiften till samtliga lägenheter, då föreningen gör en gruppanslutning. Vill man ha högre hastighet så tecknar man detta med Bredbandsbolaget till väldigt bra pris, fn 79 kr/månad för 100/100 mbt/sek.

Juridisk person
Godkänns ej som medlem i föreningen.

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift
Föreningen tar vid överlåtelsen ut en överlåtelseavgift som betalas av säljaren och som uppgår till ett belopp som motsvarar 2,5 % av gällande prisbasbelopp vid tidpunkten för överlåtelsen. Prisbasbeloppet för 2017 är 44 800 kr. Överlåtelseavgiften för 2017 är 1120 kr. Föreningen tar vid pantsättning av bostadsrätt ut en pantsättningsavgift som skall betalas av bostadsrättsinnehavaren (låntagaren) och uppgår till ett belopp motsvarande 1 % av gällande prisbasbelopp. Pantsättningsavgiften för 2017 är 448 kr.

Sopsortering
Kompost och restavfall sorteras i molock utanför huset. Återvinningsstation för papper, plast m.m finns ca 100-150 bort vid nästa hus.

Hemsida
http://www.gamlestadstorget.com/

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson, årsredovisning, samt hemsida (2017-05-16). Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Stil
Landshövdingehus
Vid mitten av 1800-talet började urbaniseringen att ta fart på allvar i Sverige. Industrin hade kommit igång och städerna lockade landsbygdens folk med arbetstillfällen. Flyttlassen gick täta och städerna växte mycket fort. Inte minst Göteborg som på tjugo år mer än dubblade sin befolkning.
Serneke Arena

Serneke Arena

Fotograf: Janne Olander

Fotograf: Janne Olander