Budgivning pågår

Vantgatan 3 H | 3 rok, 73 Kvm

Varsamt renoverad 1950-talstrea med solig balkong och härlig utsikt

Högst upp i ett souterränghus på toppen av Gråberget finner vi denna fantastiska trea med stort ljusinsläpp. Det ena sovrummet, vardagsrummet och den soliga balkongen ligger högt, och härifrån blickar man ut över takåsarna bort mot både Eriksbergskranen och Högsbohöjd. Från det andra sovrummet och det nyrenoverade köket har man en vacker vy över lummig grönska, en bergknalle och en fin lekplats som man når utan att behöva passera en bilväg. Lägenheten har både tvättstuga och badrum, och i köket finns det gott om utrymme för såväl matlagning som umgänge. De tre rummen är lättmöblerade och upplevs generösa. En varsam renovering med kvalitetsytskikt har genomförts, och de nya tidlösa materialvalen harmonierar med lägenhetens ursprungliga 1950-talscharm. Originaldetaljer såsom fiskbensparkett, marmorfönsterbänkar och gabondörrar med teakhandtag har bevarats och kompletteras med gamla strömbrytare samt nya fiskbensparketter, fönsterbeslag och blandare i tidstypisk stil.


Emelie Gustafsson

Ansvarig Mäklare

Emelie Gustafsson

070-355 61 60

emelie@stadshem.se

Bostadsfakta

Adress: Vantgatan 3 H

Område: Majorna

Byggnadsår: 1952

Rum: 3 rok

Boarea: 73 Kvm

Våning: 3/3 (ingen hiss)

Avgift: 4 428 kr inkl Värme, Vatten, Kabel-TV

Pris: 3 300 000 kr Utgångspris

Bostadsrättsföreningen Gråbergets hus uppfördes 1952/1953 enligt ritningar av Lars Sjölander, som vid den här tiden var förstearkitekt hos HSB i Göteborg. Inom föreningen finns ett stort intresse för det kulturhistoriska värdet, och när trapphus och andra gemensamma utrymmen renoverats har man gått varsamt till väga för att bevara originalstilen.

Området har en naturlig topografi med lummig grönska och berg som går i dagen. Vyerna är hänförande och från utsiktsplatserna blickar man ut över Slottsskogen, Kungsladugård, Majorna och Göta älv. Grillplatser finns det gott om, och den fina lekplatsen strax utanför lägenheten är en samlingspunkt för föreningens många barnfamiljer. Föreningen har även boulebana, samlingslokal, bastu, snickeri, tvättstugor, gästlägenhet och flera pallkragar som tas om hand av en odlargrupp.

Läget är perfekt, och inom kort gångavstånd har man såväl Slottsskogens natur som Mariaplans sjudande kafé- och restaurangliv. Närservicen är god och på och kring Chapmans Torg, några hundra meter från lägenheten, hittar man spårvagnshållplats, bibliotek, tapetserare, florist, mataffärer, grönsakshandlare, fiskbutik, konditori, thairestaurang, sushibar samt pizzerior med vedugnsbakade pizzor. Busshållplats finns alldeles runt hörnet, och härifrån tar man sig till city på cirka 10 minuter.

Budgivning
Bud
Budgivare
Tidpunkt
3 400 000:-
2
2017-09-21 10:25
3 375 000:-
1
2017-09-21 09:55
3 350 000:-
2
2017-09-20 15:42
3 300 000:-
3
2017-09-20 15:16
3 200 000:-
2
2017-09-20 12:29
3 000 000:-
1
2017-09-19 11:24

Säljaren avgör vilka bud under accepterat pris som ska publiceras på internet. Samtliga bud över accepterat pris redovisas.

Vardagsrum
Vardagsrummet är rymligt och lättmöblerat, och man får enkelt plats med soffa, TV-bänk, bokhylla och läsfåtölj utan att den luftiga känslan går förlorad. Ljuset strömmar in genom fönstret och balkongdörren i väster, och den vidsträckta utsikten över takåsarna ger en härlig frihetskänsla. Väggarna är målade i en ljusbeige nyans, och golvet pryds av nyslipad och hårdvaxad originalparkett med fiskbensmönster.

Balkong
Under sommarhalvåret utgör balkongen en underbar förlängning av lägenheten, och västerläget erbjuder sol från cirka två på eftermiddagen fram till kvällsskymningen. Solnedgångarna bakom Eriksbergskranen är fantastiska.

Barnrum
Vägg i vägg med vardagsrummet, och med samma vidsträckta utsikt, ligger ett stort rum som idag används som barnrum. Rummet passar även bra som sovrum, och det finns gott om plats för en dubbelsäng. Väggarna är målade i ljusbeige och den fina fiskbensparketten, som lades in i fjol, behandlad med hårdvax.

Sovrum
Sovrummet rymmer lätt och ledigt en dubbelsäng, och de rejäla skjutdörrsgarderoberna sväljer allt i klädväg. Tack vare det lugna läget sover man gott om natten, endast störd av fågelkvitter, och på morgonen strålar morgonsolen in genom grönskan utanför fönstret. Härifrån har man utsikt över lekplatsen och det natursköna grannskapet, och i fjärran ser man Guldhedstornet. Rummets har målad parkett och väggarna är målade i ljusgrått.

Kök
Även i det nyrenoverade köket strålar morgonsolen in genom grönskan utanför fönstret, och härifrån har man bra uppsikt över lekplatsen. Köket bjuder in till både matlagning och umgänge, och det finns gott om plats för ett matbord för sex personer. Det är rejält tilltaget med såväl bänkyta som förvaring, och överskåpen har specialanpassade luckor som går hela vägen upp till taket. Underskåpens rymliga lådor kan dras ut helt och hållet. Bänkskivan är i hårdvaxad, enstavig och massiv ek med infälld spishäll och diskho, och partiet ovanför pryds av oglaserat italienskt kakel. Alla vitvaror sattes in i samband med renoveringen, och ugnen är i rostfri design medan diskmaskinen och kylen/frysen är integrerad i inredningen. Fläkten är dold i ett av överskåpen, och kylen/frysen har liksom städskåpet fällts in i en nisch. Väggarna är målade i vitt och golvet har belagts med ny hårdvaxad fiskbensparkett.

Badrum
I fjol fräschades badrummet upp med nytt badkar och ny tvättkommod med handfat. Badrummet är även utrustat med WC och handdukstork. Väggarna är klädda med vitmålat kakel och golvet belagt med beige klinker.

Tvättstuga
Lägenhetens tvättstuga inrymmer tvättmaskin, arbetsbänk, hyllplan, spegelskåp och handfat. Väggarna är klädda med vitmålat kakel och golvet belagt med vit klinker.

Hall
Den vinklade hallen binder samman lägenheten på ett bra sätt, och härifrån når man alla rum. Hallen är möblerbar, och det finns gott om plats för byrå, hatthylla, skoställ med mera. Väggarna är vitmålade, och liksom i barnrummet och köket har golvet belagts med ny hårdvaxad fiskbensparkett.

Klädkammare
I anslutning till hallen finns en rymlig klädkammare med hatthylla och väggmonterad hyllförvaring. Klädkammaren har vitmålade väggar och golvet är belagt med linoleummatta.

Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Kommun:
Göteborg
Stad:
Göteborg
Område:
Majorna
Postnummer:
414 56
Rum:
3 rok
Varav sovrum:
2
Boarea:
73 Kvm SS 21054:2009
Lägenhetsnr:
322
Tillträde:
Enligt överenskommelse.
Byggnadstyp:
Folkhemsarkitektur
Byggnadsår:
1952
Förråd:
Källar- och vindsförråd
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Avgift:
4 428 kr
Ingår i avgiften:
Värme, Vatten, Kabel-TV
Andelstal, förening:
0.22654 %
Andelstal, ägande:
0.22654 %
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
122 kWh/Kvm och år
El:
400 kr/mån
Driftskostnader totalt:
400 kr/mån
Förening:
HSB Brf Gråberget
Org.nr:
7572007974

HSB Brf Gråbergets fastigheter byggdes 1952 och består av 569 lägenheter och 3 lokaler. Lokalerna hyrs ut till förskola, bageri och frisörsalong. Marken som bostadshusen står på är tomträtt. Tomträttsavtalen har nyligen omförhandlats, vilket föreningen var väl förberedd på.

Gemensamma lokaler
Varje hus är utrustad med tvättstuga och cykelrum samt i de flesta ett separat barnvagnsrum. Tvättstugorna är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och mangelrum.
Övriga gemensamma lokaler är en renoverad bastu på Vantgatan 2C med utsikt över Älvstranden. Två gästlägenheter med fyra respektive fem bäddar, pentry och dusch finns på Kabelgatan 22 samt samlingslokal och hobbyrum för måleri och snickeri.
För den trädgårdsintresserade finns det pallkragar att hyra.

Ekonomi
Föreningen har god och stabil ekonomi och följer underhållsplanen. Vid budgetmötet i november tas det beslut om ev. förändringar av årsavgiften. Nuvarande finns inga planer att ändra årsavgiften.

Planerat underhåll
Husens avlopps- och dräneringssystem börjar ses över.
Slitna dörrstängare fortsätter att bytas ut.
Stambyte är planerat först år 2036.

Utfört underhåll
2016: Behandling och tvätt av fasaderna på Kabelgatan 16-20 samt Kabelgatan 33.
2015: Ombyggnad av gästlägenheten, samlingslokalen, expeditionen och bastun.
2013-2014: Fasadrenovering av Kabelgatan 8-14.
2012-2013: Renovering av trapphusen. Två lokaler byggs om till lägenheter.
2011-2012: Nytt elektroniskt låssystem för portarna.
2004-2007 Balkonger och hissar renoverades.
1985-87: Stambyte av vatten vatten- och avloppsstammar, byte av el och fönster.

TV och bredband
ComHems analoga och digitala basutbud för TV ingår i månadsavgiften.
Bredband från Bredbandsbolaget via fiberoptik med hastighet på 100 Mbit/s, eget abonnemang krävs. Alternativt bredband via ComHem, eget abonnemang krävs.

Parkering
201 p-platser med en kostnad om 230 kr/mån.
37 st. garageplatser, varar 27 st. är kallgarage med en kostnad om 360 kr/mån och 10 st. varmgarage med en kostnad om 490 kr/mån.
Sex MC-platser med en kostnad om 115 kr/mån.
Parkering- och garageplatserna är fristående från lägenheterna och består av en separat kölista. Varje lägenhet kan hyra endast en p-plats eller ett garage.

I området finns även boendeparkering, för mer info kontakta Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, www.goteborg.se.

Uppvärmning
Fjärrvärme

Försäkring
Fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar

Andrahandsuthyrning
För andrahandsuthyrning krävs föreningens godkännande krävs, föreningen följer hyresrättslagen.

Allmän information
Ett krav är att köparen ska bo permanent i lägenheten och alltså accepteras inte användning som övernattningslägenhet.
Byggplanerna på Kabelgatan samt Stortoppsgatan får man kontakta Göteborgs Stad om för mer information.

Mer information hittar ni på föreningens hemsida: www.hsbgraberget.se

Stil
Folkhemsarkitektur
Den första maj 1945 kom äntligen beskedet: Freden var ett faktum! Det Andra världskriget hade skördat många offer och stora delar av Europa låg i grus och aska. Sverige hade dock klarat sig och vi kunde snabbt återgå till vardagen. Här stod vi med våra maskiner, vår malm och vår skog. Snabbt kom vi igång igen och med lätthet sprang vi om våra konkurrenter på världsmarknaden. Tack vare framgångarna kunde vi äntligen bygga det folkhem vi drömt om sedan 1930-talet.

Bostadsrättsföreningen Gråbergets hus uppfördes 1952/1953 enligt ritningar av Lars Sjölander, som vid den här tiden var förstearkitekt hos HSB i Göteborg. Inom föreningen finns ett stort intresse för det kulturhistoriska värdet, och när trapphus och andra gemensamma utrymmen renoverats har man gått varsamt till väga för att bevara originalstilen.

Området har en naturlig topografi med lummig grönska och berg som går i dagen. Vyerna är hänförande och från utsiktsplatserna blickar man ut över Slottsskogen, Kungsladugård, Majorna och Göta älv. Grillplatser finns det gott om, och den fina lekplatsen strax utanför lägenheten är en samlingspunkt för föreningens många barnfamiljer. Föreningen har även boulebana, samlingslokal, bastu, snickeri, tvättstugor, gästlägenhet och flera pallkragar som tas om hand av en odlargrupp.

Läget är perfekt, och inom kort gångavstånd har man såväl Slottsskogens natur som Mariaplans sjudande kafé- och restaurangliv. Närservicen är god och på och kring Chapmans Torg, några hundra meter från lägenheten, hittar man spårvagnshållplats, bibliotek, tapetserare, florist, mataffärer, grönsakshandlare, fiskbutik, konditori, thairestaurang, sushibar samt pizzerior med vedugnsbakade pizzor. Busshållplats finns alldeles runt hörnet, och härifrån tar man sig till city på cirka 10 minuter.

Vardagsrum
Vardagsrummet är rymligt och lättmöblerat, och man får enkelt plats med soffa, TV-bänk, bokhylla och läsfåtölj utan att den luftiga känslan går förlorad. Ljuset strömmar in genom fönstret och balkongdörren i väster, och den vidsträckta utsikten över takåsarna ger en härlig frihetskänsla. Väggarna är målade i en ljusbeige nyans, och golvet pryds av nyslipad och hårdvaxad originalparkett med fiskbensmönster.

Balkong
Under sommarhalvåret utgör balkongen en underbar förlängning av lägenheten, och västerläget erbjuder sol från cirka två på eftermiddagen fram till kvällsskymningen. Solnedgångarna bakom Eriksbergskranen är fantastiska.

Barnrum
Vägg i vägg med vardagsrummet, och med samma vidsträckta utsikt, ligger ett stort rum som idag används som barnrum. Rummet passar även bra som sovrum, och det finns gott om plats för en dubbelsäng. Väggarna är målade i ljusbeige och den fina fiskbensparketten, som lades in i fjol, behandlad med hårdvax.

Sovrum
Sovrummet rymmer lätt och ledigt en dubbelsäng, och de rejäla skjutdörrsgarderoberna sväljer allt i klädväg. Tack vare det lugna läget sover man gott om natten, endast störd av fågelkvitter, och på morgonen strålar morgonsolen in genom grönskan utanför fönstret. Härifrån har man utsikt över lekplatsen och det natursköna grannskapet, och i fjärran ser man Guldhedstornet. Rummets har målad parkett och väggarna är målade i ljusgrått.

Kök
Även i det nyrenoverade köket strålar morgonsolen in genom grönskan utanför fönstret, och härifrån har man bra uppsikt över lekplatsen. Köket bjuder in till både matlagning och umgänge, och det finns gott om plats för ett matbord för sex personer. Det är rejält tilltaget med såväl bänkyta som förvaring, och överskåpen har specialanpassade luckor som går hela vägen upp till taket. Underskåpens rymliga lådor kan dras ut helt och hållet. Bänkskivan är i hårdvaxad, enstavig och massiv ek med infälld spishäll och diskho, och partiet ovanför pryds av oglaserat italienskt kakel. Alla vitvaror sattes in i samband med renoveringen, och ugnen är i rostfri design medan diskmaskinen och kylen/frysen är integrerad i inredningen. Fläkten är dold i ett av överskåpen, och kylen/frysen har liksom städskåpet fällts in i en nisch. Väggarna är målade i vitt och golvet har belagts med ny hårdvaxad fiskbensparkett.

Badrum
I fjol fräschades badrummet upp med nytt badkar och ny tvättkommod med handfat. Badrummet är även utrustat med WC och handdukstork. Väggarna är klädda med vitmålat kakel och golvet belagt med beige klinker.

Tvättstuga
Lägenhetens tvättstuga inrymmer tvättmaskin, arbetsbänk, hyllplan, spegelskåp och handfat. Väggarna är klädda med vitmålat kakel och golvet belagt med vit klinker.

Hall
Den vinklade hallen binder samman lägenheten på ett bra sätt, och härifrån når man alla rum. Hallen är möblerbar, och det finns gott om plats för byrå, hatthylla, skoställ med mera. Väggarna är vitmålade, och liksom i barnrummet och köket har golvet belagts med ny hårdvaxad fiskbensparkett.

Klädkammare
I anslutning till hallen finns en rymlig klädkammare med hatthylla och väggmonterad hyllförvaring. Klädkammaren har vitmålade väggar och golvet är belagt med linoleummatta.

Budgivning
Bud
Budgivare
Tidpunkt
3 400 000:-
2
2017-09-21 10:25
3 375 000:-
1
2017-09-21 09:55
3 350 000:-
2
2017-09-20 15:42
3 300 000:-
3
2017-09-20 15:16
3 200 000:-
2
2017-09-20 12:29
3 000 000:-
1
2017-09-19 11:24

Säljaren avgör vilka bud under accepterat pris som ska publiceras på internet. Samtliga bud över accepterat pris redovisas.

Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Kommun:
Göteborg
Stad:
Göteborg
Område:
Majorna
Postnummer:
414 56
Rum:
3 rok
Varav sovrum:
2
Boarea:
73 Kvm SS 21054:2009
Lägenhetsnr:
322
Tillträde:
Enligt överenskommelse.
Byggnadstyp:
Folkhemsarkitektur
Byggnadsår:
1952
Förråd:
Källar- och vindsförråd
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Avgift:
4 428 kr
Ingår i avgiften:
Värme, Vatten, Kabel-TV
Andelstal, förening:
0.22654 %
Andelstal, ägande:
0.22654 %
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
122 kWh/Kvm och år
El:
400 kr/mån
Driftskostnader totalt:
400 kr/mån
Förening:
HSB Brf Gråberget
Org.nr:
7572007974

HSB Brf Gråbergets fastigheter byggdes 1952 och består av 569 lägenheter och 3 lokaler. Lokalerna hyrs ut till förskola, bageri och frisörsalong. Marken som bostadshusen står på är tomträtt. Tomträttsavtalen har nyligen omförhandlats, vilket föreningen var väl förberedd på.

Gemensamma lokaler
Varje hus är utrustad med tvättstuga och cykelrum samt i de flesta ett separat barnvagnsrum. Tvättstugorna är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och mangelrum.
Övriga gemensamma lokaler är en renoverad bastu på Vantgatan 2C med utsikt över Älvstranden. Två gästlägenheter med fyra respektive fem bäddar, pentry och dusch finns på Kabelgatan 22 samt samlingslokal och hobbyrum för måleri och snickeri.
För den trädgårdsintresserade finns det pallkragar att hyra.

Ekonomi
Föreningen har god och stabil ekonomi och följer underhållsplanen. Vid budgetmötet i november tas det beslut om ev. förändringar av årsavgiften. Nuvarande finns inga planer att ändra årsavgiften.

Planerat underhåll
Husens avlopps- och dräneringssystem börjar ses över.
Slitna dörrstängare fortsätter att bytas ut.
Stambyte är planerat först år 2036.

Utfört underhåll
2016: Behandling och tvätt av fasaderna på Kabelgatan 16-20 samt Kabelgatan 33.
2015: Ombyggnad av gästlägenheten, samlingslokalen, expeditionen och bastun.
2013-2014: Fasadrenovering av Kabelgatan 8-14.
2012-2013: Renovering av trapphusen. Två lokaler byggs om till lägenheter.
2011-2012: Nytt elektroniskt låssystem för portarna.
2004-2007 Balkonger och hissar renoverades.
1985-87: Stambyte av vatten vatten- och avloppsstammar, byte av el och fönster.

TV och bredband
ComHems analoga och digitala basutbud för TV ingår i månadsavgiften.
Bredband från Bredbandsbolaget via fiberoptik med hastighet på 100 Mbit/s, eget abonnemang krävs. Alternativt bredband via ComHem, eget abonnemang krävs.

Parkering
201 p-platser med en kostnad om 230 kr/mån.
37 st. garageplatser, varar 27 st. är kallgarage med en kostnad om 360 kr/mån och 10 st. varmgarage med en kostnad om 490 kr/mån.
Sex MC-platser med en kostnad om 115 kr/mån.
Parkering- och garageplatserna är fristående från lägenheterna och består av en separat kölista. Varje lägenhet kan hyra endast en p-plats eller ett garage.

I området finns även boendeparkering, för mer info kontakta Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, www.goteborg.se.

Uppvärmning
Fjärrvärme

Försäkring
Fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar

Andrahandsuthyrning
För andrahandsuthyrning krävs föreningens godkännande krävs, föreningen följer hyresrättslagen.

Allmän information
Ett krav är att köparen ska bo permanent i lägenheten och alltså accepteras inte användning som övernattningslägenhet.
Byggplanerna på Kabelgatan samt Stortoppsgatan får man kontakta Göteborgs Stad om för mer information.

Mer information hittar ni på föreningens hemsida: www.hsbgraberget.se

Stil
Folkhemsarkitektur
Den första maj 1945 kom äntligen beskedet: Freden var ett faktum! Det Andra världskriget hade skördat många offer och stora delar av Europa låg i grus och aska. Sverige hade dock klarat sig och vi kunde snabbt återgå till vardagen. Här stod vi med våra maskiner, vår malm och vår skog. Snabbt kom vi igång igen och med lätthet sprang vi om våra konkurrenter på världsmarknaden. Tack vare framgångarna kunde vi äntligen bygga det folkhem vi drömt om sedan 1930-talet.
Ljus lägenhet i mycket fint skick där fiskbensparketten löper tröskelfritt genom lägenheten.

Ljus lägenhet i mycket fint skick där fiskbensparketten löper tröskelfritt genom lägenheten.

Balkongen ligger i västerläge med eftermiddags- och kvällssol.

Balkongen ligger i västerläge med eftermiddags- och kvällssol.

Om sommaren går solen ner bakom Eriksbergskranen.

Om sommaren går solen ner bakom Eriksbergskranen.

Sovrummet pryds av ett fint vitmålat trägolv och nymålade väggar.

Sovrummet pryds av ett fint vitmålat trägolv och nymålade väggar.

Fina detaljer så som fönster- och vädringsbeslag i klassisk 50-talsstil.

Fina detaljer så som fönster- och vädringsbeslag i klassisk 50-talsstil.

Från hallen nås badrummet.

Från hallen nås badrummet.

Helkaklat badrum med badkar.

Helkaklat badrum med badkar.

Vid entrén nås köket.

Vid entrén nås köket.

Ett fint välutrustat kök renoverat 2017.

Ett fint välutrustat kök renoverat 2017.

Integrerad diskmaskin till vänster.

Integrerad diskmaskin till vänster.

Vacker fiskbensparkett och nymålade väggar.

Vacker fiskbensparkett och nymålade väggar.

Från sovrums- och köksfönstren har man ett lugnt läge och utsikt över gårdens lekplats.

Från sovrums- och köksfönstren har man ett lugnt läge och utsikt över gårdens lekplats.

Integrerad kyl och frys och städskåp.

Integrerad kyl och frys och städskåp.

Stort och luftigt barn- och lekrum.

Stort och luftigt barn- och lekrum.

Fönstren pryds av fönsterbrädor i sten.

Fönstren pryds av fönsterbrädor i sten.

Intill entrén finns avhängning- och förvaringsmöjligheter.

Intill entrén finns avhängning- och förvaringsmöjligheter.

Egen tvättstuga med installerad tvättmaskin.

Egen tvättstuga med installerad tvättmaskin.

Entrén nås från bilfri gata.

Entrén nås från bilfri gata.

På föreningens gård finns fina lek- och grillplatser.

På föreningens gård finns fina lek- och grillplatser.

Tillgång till gemensam renoverad bastu och relaxavdelning med magnifik utsikt över hamninloppet.

Tillgång till gemensam renoverad bastu och relaxavdelning med magnifik utsikt över hamninloppet.

I föreningen finns två övernattningslägenheter.

I föreningen finns två övernattningslägenheter.

Fotograf: Jonas Berg

Fotograf: Jonas Berg

Område

Majorna

Majorna är en av Göteborgs äldsta stadsdelar och redan på 1600-talet började det växa fram en förstadsbebyggelse ovanför Gamla Varvet, vilket låg ungefär där Stigbergskajen ligger idag. Här bosatte sig sjömän, timmermän, båtbyggare och andra som hade med hamn- och varvsverksamheten att göra.

Läs mer om Majorna