Övre Djupedalsgatan 5 B | 2 r ok, 50 Kvm

Vindsvåning med härligt ljusinsläpp och storslagen utsikt

På en lugn gata i hjärtat av Linné finner vi denna ljusa och tysta vindsvåning med fantastisk utsikt över staden och älven. Planlösningen är öppen, luftig och social, och det finns bygglov för en takterrass (kontakta mäklaren för mer information). Eftersom lägenheten blev färdig så sent som 2013 är skicket mycket gott. Snedtaken tillsammans med de djupa fönsternischerna och synliga träbjälkar skapar en mysig atmosfär. Hela lägenheten har infällda spottar som ger en bra och behaglig belysning. Läget är mycket angenämt, och runt hörnet drar Linnégatan fram med sin storstadspuls. Det är även nära till trendiga Tredje Långgatan, och strax söderut breder Slottsskogen ut sig med sina parker och fina natur.


Maria Hamrén

Ansvarig Mäklare

Maria Hamrén

072-713 63 17

maria@stadshem.se

Bostadsfakta

Adress: Övre Djupedalsgatan 5 B

Område: Linnéstaden

Byggnadsår: 1904

Rum: 2 r ok

Boarea: 50 Kvm

Våning: Vindsvåning (ingen hiss)

Avgift: 3 403 kr inkl Värme, Vatten, Kabel-TV

Pris: 2 925 000 kr Utgångspris

Huset på Övre Djupedalsgatan 5 uppfördes 1904 efter ritningar av August Andersson. Det är en relativt nybildad bostadsrättsförening med mycket driven styrelse och en tydlig målbild för i vilken takt förbättringar ska göras. Ett trivsamt boende erbjuds, och på den slutna innergården finns en uteplats med bänkar, bord och gemensam grill.

Närservicen är den bästa tänkbara och i Linné hittar man förutom större mataffärer även saluhall och spännande speceributiker med ekologiska sortiment. Dessutom är det enkelt att ta sig till andra delar av staden, och Linnégatans hållplatser trafikeras av flera spårvagns- och busslinjer med täta turer.

Vardagsrum och matplats
Vardagsrummet, köket och matplatsen är i enhet i en öppen och luftig planlösning med härligt ljusinsläpp från fönster i motsatta väderstreck. Matplatsen, med hänförande utsikt över staden och älven, rymmer ett stort matsalsbord och vardagsrummet, som vetter mot söder, har gott om plats för soffgrupp och övrigt möblemang. I vardagsrummet finns det platsbyggda hyllor och matplatsen har en rejäl förvaringskista som även fungerar som sittbänk. Liksom övriga lägenheten har rummen mörkt trägolv och vitmålade väggar.

Kök
I köket, som ligger mellan vardagsrummet och matplatsen, finns det gott om bänkyta och förvaring. Skåpen har vita glansiga luckor, och bänkskivan är i svart trä med infälld diskho och induktionshäll. Partiet ovanför bänken är klätt med svart kakel med vit fog. Ugnen och micron är i rostfri design medan diskmaskinen och kylen/frysen är integrerad i skåpinteriören. Köket är även utrustat med en dold kolfilterfläkt.

Sovrum
Sovrummet rymmer lätt och ledigt en dubbelsäng med nattduksbord, och tack vare det tysta läget högt ovanför stadens brus sover man gott om natten. Det finns även plats för ett skrivbord, och utmärkta förvaringsmöjligheter erbjuds i form av platsbyggda bokhyllor och en rejäl garderob längs ena väggen.

Badrum
Badrummet är utrustat med dusch, WC, tvättkommod, spegelskåp, handdukstork, tvättmaskin, torktumlare och arbetsbänk. Golvet är belagt med uppvärmd mörkgrå klinker och väggarna helkaklade i vitt med svarta staplar ovanför handfatet och bakom duscharmaturen. Duschhörnan skärmas av med infällbara glasdörrar.

Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Kommun:
Göteborg
Stad:
Göteborg
Område:
Linnéstaden
Postnummer:
413 07
Rum:
2 r ok
Varav sovrum:
1
Boarea:
50 Kvm Enligt förvaltaren
Lägenhetsnr:
18
Tillträde:
Enligt överenskommelse, snabbt tillträde möjligt
Byggnadstyp:
Sekelskifteshus
Byggnadsår:
1904
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Avgift:
3 403 kr
Ingår i avgiften:
Värme, Vatten, Kabel-TV
Andelstal, förening:
5.3989 %
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
117 kWh/Kvm och år
El:
225 kr/mån
Driftskostnader totalt:
225 kr/mån
Driftskostnader kommentar:
Driftskostnaderna är baserade på nuvarande ägares ungefärliga förbrukning, två vuxna i hushållet. Hemförsäkring tillkommer.
Förening:
Brf Spinnhuset

Bostadsrättsföreningen Spinnhuset är en gemytlig förening med optimalt läge alldeles intill Linnégatan.  

Föreningen upplåter 19 lägenheter med bostadsrätt och två lägenheter med hyresrätt. Byggnadens totala lägenhetsyta uppgår till 1 034 kvm. Föreningens fastighet uppfördes 1905 och består av ett flerbostadshus (Olivedal 3:11). Föreningens fastighet har adress Övre Djupedalsgatan 5 (5A-5B). Fastigheten står tryggt och stabilt på berggrund.

År föreningen förvärvade fastigheten
Brf Spinnhuset bildades 1987 och fastigheten förvärvades av föreningen 2012.

Balkonggrupp
Föreningen har en balkonggrupp som arbetat aktivt med att ta fram bygglov för byggnation av balkonger mot gården. En arkitekt har varit delaktig i arbetet och biträtt föreningen i bygglovsprocessen. För denna aktuella bostad finns ett bygglov för byggnation av terrass mot gården.

Renovering
I samband med ombildningen avsatte föreningen pengar för framtida renoveringar av fastigheten, b la konvertering till fjärrvärme och renovering av tak, fasad och fönster. Föreningen arbetar systematiskt efter den underhållsplan som togs fram i samband med ombildningen till bostadsrätt. Fastigheten totalrenoverades i början av 1970-talet. Under 2014 har fastigheten konverterats till fjärrvärme och under 2015 valde man att byta fastighetens tak. Under 2015 har en rad mindre åtgärder även genomförts b la putslagning och målning av mur på innergård samt entréport. Under 2015 har ytterligare steg tagits mot ökad källsortering av föreningens sopor med kärl för sopsortering av glas, metall, wellpapp och plast med mera.

Föreningen har genomfört en godkänd tillsyn enligt lagen (2003:778) om skydd mot olyckor. Föreningen har även nyligen genomfört en godkänd obligatorisk ventilationskontroll (OVK). Föreningen har bytt den gamla vattenmätaren till två mindre vattenmätare och styrelsen beräknar en besparing på cirka 14 000 kronor per år i abonnemangskostnad. I juni 2016 erhöll föreningen byggnadslov för balkonger, fönster och fasad. Styrelsen har låtit renovera fasaden längs grunden utmed gatan och målning väntas ske våren 2017. Styrelsen planerar att fortskrida med projektet under år 2017. Föreningen planerar att renovera resterande del av fasaden och dess fönster inom några år.

Ekonomi 
Föreningsarbetet genomsyras av ett stort engagemang, styrelsen arbetar kostnadsmedvetet. Styrelsen har under 2016 omförhandlat samt lagt om löptiderna på tre av föreningens totalt 4 lån. Detta tillsammans med sjunkande låneräntor har lett till lägre räntekostnader för föreningen. Under räkenskapsåret 2014 har föreningen ansökt om bygglov för att omvandla bostadsrättsföreningens butikslokal till bostadsrätt. Bygglovsansökan bifölls under hösten 2014. Ett avslutsavtal undertecknades med dåvarande hyresgäst. Under 2016 genomfördes ombildningen/upplåtelsen, något som i förlängningen gynnat föreningen ekonomiskt. Föreningens kvarvarande två hyreslägenheter utgör en så kallad dold tillgång, den dagen de säljs går kapitalet direkt till föreningen. Taxeringsvärdet på föreningens fastighet var vid utgången av 2015 taxerade till 15 733 000 kr.  

I enighet med föreningens tidigare utarbetade Ekonomiska plan, valde man att höja avgifterna med 1,5 % från januari 2017. Det finns i nuläget inget beslut taget avseende ytterligare förändringar av avgiften (enligt den tidigare nämnda Ekonomiska planen dock 1 % från nästa år).

Tvättstuga och gemensamhetsutrymmen
Medlemmarna har tillgång till en mysig innergård, under sommarhalvåret finns här utomhusmöbler. Via innergården finns även tillgång till cykelförråd. 
Föreningens medlemmar har även möjlighet att nyttja en tvättstuga. Tillgängligheten bedöms vara god av de boende.

Förvaltare 
Ekonomisk förvaltning sköts av Fastighetspartner, Göteborg. Fastighetsskötsel sköts av FF Fastighetsservice AB. 

Trappstädning 
Trapporna städas av en extern firma och är inget som de boende behöver göra själva.


Tomträtt
Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man ej av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Energideklaration:
Energideklaration utförd 2009.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning godkänns om giltiga skäl föreligger. Föreningen följer den praxis som hyresnämnden slagit fast. Om man vill hyra ut sin lägenhet i andrahand måste detta först godkännas av föreningens styrelse.


Försäkring 
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar, ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Parkering

Möjlighet till boendeparkering i området, detta till en kostnad av 635 kr/månad (www.trafikkontoret.goteborg.se). Det finns även möjlighet till parkeringsplats i närliggande garage (separat, extern kö).

Kabel-TV och Bredband
Via Comhem

Besök gärna föreningens hemsida: http://www.brfspinnhuset.n.nu/ 

Ovanstående grundas på information från föreningens senaste årsredovisning samt föreningens kontaktperson 2017-03-20. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Huset på Övre Djupedalsgatan 5 uppfördes 1904 efter ritningar av August Andersson. Det är en relativt nybildad bostadsrättsförening med mycket driven styrelse och en tydlig målbild för i vilken takt förbättringar ska göras. Ett trivsamt boende erbjuds, och på den slutna innergården finns en uteplats med bänkar, bord och gemensam grill.

Närservicen är den bästa tänkbara och i Linné hittar man förutom större mataffärer även saluhall och spännande speceributiker med ekologiska sortiment. Dessutom är det enkelt att ta sig till andra delar av staden, och Linnégatans hållplatser trafikeras av flera spårvagns- och busslinjer med täta turer.

Vardagsrum och matplats
Vardagsrummet, köket och matplatsen är i enhet i en öppen och luftig planlösning med härligt ljusinsläpp från fönster i motsatta väderstreck. Matplatsen, med hänförande utsikt över staden och älven, rymmer ett stort matsalsbord och vardagsrummet, som vetter mot söder, har gott om plats för soffgrupp och övrigt möblemang. I vardagsrummet finns det platsbyggda hyllor och matplatsen har en rejäl förvaringskista som även fungerar som sittbänk. Liksom övriga lägenheten har rummen mörkt trägolv och vitmålade väggar.

Kök
I köket, som ligger mellan vardagsrummet och matplatsen, finns det gott om bänkyta och förvaring. Skåpen har vita glansiga luckor, och bänkskivan är i svart trä med infälld diskho och induktionshäll. Partiet ovanför bänken är klätt med svart kakel med vit fog. Ugnen och micron är i rostfri design medan diskmaskinen och kylen/frysen är integrerad i skåpinteriören. Köket är även utrustat med en dold kolfilterfläkt.

Sovrum
Sovrummet rymmer lätt och ledigt en dubbelsäng med nattduksbord, och tack vare det tysta läget högt ovanför stadens brus sover man gott om natten. Det finns även plats för ett skrivbord, och utmärkta förvaringsmöjligheter erbjuds i form av platsbyggda bokhyllor och en rejäl garderob längs ena väggen.

Badrum
Badrummet är utrustat med dusch, WC, tvättkommod, spegelskåp, handdukstork, tvättmaskin, torktumlare och arbetsbänk. Golvet är belagt med uppvärmd mörkgrå klinker och väggarna helkaklade i vitt med svarta staplar ovanför handfatet och bakom duscharmaturen. Duschhörnan skärmas av med infällbara glasdörrar.

Boka visning

Ägandeform:
Bostadsrätt - Lägenhet
Kommun:
Göteborg
Stad:
Göteborg
Område:
Linnéstaden
Postnummer:
413 07
Rum:
2 r ok
Varav sovrum:
1
Boarea:
50 Kvm Enligt förvaltaren
Lägenhetsnr:
18
Tillträde:
Enligt överenskommelse, snabbt tillträde möjligt
Byggnadstyp:
Sekelskifteshus
Byggnadsår:
1904
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Avgift:
3 403 kr
Ingår i avgiften:
Värme, Vatten, Kabel-TV
Andelstal, förening:
5.3989 %
Energistatus:
Utförd
Energiprestanda:
117 kWh/Kvm och år
El:
225 kr/mån
Driftskostnader totalt:
225 kr/mån
Driftskostnader kommentar:
Driftskostnaderna är baserade på nuvarande ägares ungefärliga förbrukning, två vuxna i hushållet. Hemförsäkring tillkommer.
Förening:
Brf Spinnhuset

Bostadsrättsföreningen Spinnhuset är en gemytlig förening med optimalt läge alldeles intill Linnégatan.  

Föreningen upplåter 19 lägenheter med bostadsrätt och två lägenheter med hyresrätt. Byggnadens totala lägenhetsyta uppgår till 1 034 kvm. Föreningens fastighet uppfördes 1905 och består av ett flerbostadshus (Olivedal 3:11). Föreningens fastighet har adress Övre Djupedalsgatan 5 (5A-5B). Fastigheten står tryggt och stabilt på berggrund.

År föreningen förvärvade fastigheten
Brf Spinnhuset bildades 1987 och fastigheten förvärvades av föreningen 2012.

Balkonggrupp
Föreningen har en balkonggrupp som arbetat aktivt med att ta fram bygglov för byggnation av balkonger mot gården. En arkitekt har varit delaktig i arbetet och biträtt föreningen i bygglovsprocessen. För denna aktuella bostad finns ett bygglov för byggnation av terrass mot gården.

Renovering
I samband med ombildningen avsatte föreningen pengar för framtida renoveringar av fastigheten, b la konvertering till fjärrvärme och renovering av tak, fasad och fönster. Föreningen arbetar systematiskt efter den underhållsplan som togs fram i samband med ombildningen till bostadsrätt. Fastigheten totalrenoverades i början av 1970-talet. Under 2014 har fastigheten konverterats till fjärrvärme och under 2015 valde man att byta fastighetens tak. Under 2015 har en rad mindre åtgärder även genomförts b la putslagning och målning av mur på innergård samt entréport. Under 2015 har ytterligare steg tagits mot ökad källsortering av föreningens sopor med kärl för sopsortering av glas, metall, wellpapp och plast med mera.

Föreningen har genomfört en godkänd tillsyn enligt lagen (2003:778) om skydd mot olyckor. Föreningen har även nyligen genomfört en godkänd obligatorisk ventilationskontroll (OVK). Föreningen har bytt den gamla vattenmätaren till två mindre vattenmätare och styrelsen beräknar en besparing på cirka 14 000 kronor per år i abonnemangskostnad. I juni 2016 erhöll föreningen byggnadslov för balkonger, fönster och fasad. Styrelsen har låtit renovera fasaden längs grunden utmed gatan och målning väntas ske våren 2017. Styrelsen planerar att fortskrida med projektet under år 2017. Föreningen planerar att renovera resterande del av fasaden och dess fönster inom några år.

Ekonomi 
Föreningsarbetet genomsyras av ett stort engagemang, styrelsen arbetar kostnadsmedvetet. Styrelsen har under 2016 omförhandlat samt lagt om löptiderna på tre av föreningens totalt 4 lån. Detta tillsammans med sjunkande låneräntor har lett till lägre räntekostnader för föreningen. Under räkenskapsåret 2014 har föreningen ansökt om bygglov för att omvandla bostadsrättsföreningens butikslokal till bostadsrätt. Bygglovsansökan bifölls under hösten 2014. Ett avslutsavtal undertecknades med dåvarande hyresgäst. Under 2016 genomfördes ombildningen/upplåtelsen, något som i förlängningen gynnat föreningen ekonomiskt. Föreningens kvarvarande två hyreslägenheter utgör en så kallad dold tillgång, den dagen de säljs går kapitalet direkt till föreningen. Taxeringsvärdet på föreningens fastighet var vid utgången av 2015 taxerade till 15 733 000 kr.  

I enighet med föreningens tidigare utarbetade Ekonomiska plan, valde man att höja avgifterna med 1,5 % från januari 2017. Det finns i nuläget inget beslut taget avseende ytterligare förändringar av avgiften (enligt den tidigare nämnda Ekonomiska planen dock 1 % från nästa år).

Tvättstuga och gemensamhetsutrymmen
Medlemmarna har tillgång till en mysig innergård, under sommarhalvåret finns här utomhusmöbler. Via innergården finns även tillgång till cykelförråd. 
Föreningens medlemmar har även möjlighet att nyttja en tvättstuga. Tillgängligheten bedöms vara god av de boende.

Förvaltare 
Ekonomisk förvaltning sköts av Fastighetspartner, Göteborg. Fastighetsskötsel sköts av FF Fastighetsservice AB. 

Trappstädning 
Trapporna städas av en extern firma och är inget som de boende behöver göra själva.


Tomträtt
Eftersom föreningen äger sin egen mark påverkas man ej av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Energideklaration:
Energideklaration utförd 2009.

Andrahandsuthyrning

Andrahandsuthyrning godkänns om giltiga skäl föreligger. Föreningen följer den praxis som hyresnämnden slagit fast. Om man vill hyra ut sin lägenhet i andrahand måste detta först godkännas av föreningens styrelse.


Försäkring 
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar, ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Parkering

Möjlighet till boendeparkering i området, detta till en kostnad av 635 kr/månad (www.trafikkontoret.goteborg.se). Det finns även möjlighet till parkeringsplats i närliggande garage (separat, extern kö).

Kabel-TV och Bredband
Via Comhem

Besök gärna föreningens hemsida: http://www.brfspinnhuset.n.nu/ 

Ovanstående grundas på information från föreningens senaste årsredovisning samt föreningens kontaktperson 2017-03-20. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

5547777 1-312-5 2D web

5547777 1-312-5 2D web

Föreningens innergård

Föreningens innergård

Föreningens vackra fastighet

Föreningens vackra fastighet

Ta trappan upp till Övre Djupedalsgatan

Ta trappan upp till Övre Djupedalsgatan

Vackra Linnégatan

Vackra Linnégatan

Saluhallen Briggen alldeles i närheten

Saluhallen Briggen alldeles i närheten

Fotograf: Jonas Berg

Fotograf: Jonas Berg

Område

Linnéstaden

Området kring Långgatorna utgjorde redan vid Göteborgs begynnelse en viktig förstad. Här etablerades flera hamnar där timmer lossades och skeppsmaster tillverkades. 1642 stiftades Masthandelskompaniet med privilegier för handel med master, spiror, sparrar, balkar och bräder. Några årtionden senare bildades ett masthuggargille och tidigt kom förstaden att kallas för Masthugget.

Läs mer om Linnéstaden