Såld

Thorburnsgatan 8 B | 1 rok, 36.0 kvm

Ljus landshövdingehusetta med nytt badrum i vardande
En fin landshövdingehusetta vars genomgående planlösning, med fönster i väster och öster, ger ett härligt ljusflöde. Köket, vilket vetter mot kvarterets grönskande innergård, renoverades 2012/2013 och badrummet kommer inom kort att totalrenoveras utan kostnad för lägenhetsinnehavaren (kontakta mäklaren för mer information). I köket är brädgolvet framtaget medan hallen och allrummet pryds av en tröskelfri parkett som liksom lägenhetens spegeldörrar och skafferi är i original från när huset byggdes.

Ansvarig mäklare

Isabelle Thulin

Reg. Fastighetsmäklare
0727-415 416
031-21 03 51

Bostadsfakta

Adress: Thorburnsgatan 8 B
Område: Johanneberg - Almedal
Byggnadsår:
1943
Rum: 1 rum och kök
Boarea: 36.0 kvm
Våning: 2 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift: 2 628 kr inklusive värme, VA, digital-TV, internet
Pris: Observera att denna bostad är såld.

Beskrivning

Bostadsrättsföreningen Drivhusgatans hus uppfördes på 1940-talet och hör till de yngsta landshövdingehusen i Göteborg. De ritades av arkitekt Rudolf Hall och är i tidstypisk funkisstil. På den stora, grönskande innergården finns det uteplats och grill, och de boende kommer snart även ha tillgång till en nyligen färdigställd övernattningslägenhet. Föreningen är välskött med en styrelse som jobbar aktivt med att hålla kostnaderna nere, och eftersom de pågående badrumsrenoveringarna går på garantin kommer de inte att belasta ekonomin.

Läget är perfekt och här erbjuds ett lugnt och avskilt boende med såväl citys nöjesliv som Safjällets, Änggårdsbergens och Delsjöområdets natur inom cykel- och promenadavstånd. Det är även nära till studiecentrum såsom Chalmers, Humanisten och Artisten.

I närområdet finns det ICA Maxi, Netto samt Willys och om man sent om kvällen upptäcker att man glömt köpa något så finns det en nattöppen Shellmack runt hörnet. Därtill är kommunikationerna goda och Almedals spårvagnshållplats, ett stenkast från lägenheten, trafikeras av linje 2 och 4 med täta turer.

Planlösning

Allrum
Allrummet är lättmöblerat och det finns gott om plats för soffa, säng, skrivbord med mera. Fönstret vetter mot den lugna Thorburnsgatan i väster och ljuset letar sig även in från köket på andra sidan hallen. Väggarna är målade i vitt och golvet belagt med fiskbensparkett.

Kök
Köket renoverades 2012/2013 och är både snyggt och funktionellt. Bra svängrum för hemmakocken erbjuds och de många skåpen och lådorna kompletteras med ett gammaldags hörnskafferi som är kallt på vintern och svalt på sommaren. Vid fönstret, från vilket man blickar ut mot den grönskande innergården, finns det plats för ett matbord för fyra personer.

Diskmaskinen samt kyl- och frysskåpet är integrerade i den vita skåpinteriören medan ugnen är i rostfri design. Bänkskivorna är i stavlimmat trä med infälld diskho och spishäll, och partiet ovanför arbetsytan bär grafitgrått kakel. Det charmiga brädgolvet är målat med linoljefärg i en ljusgrå ton och väggarna målade i ljusgult.

Hall
Hallen ligger mitt i lägenheten och ljuset kommer in från både väster och öster. Den är yteffektiv och bra avhängnings- och förvaringsmöjligheter erbjuds i form av en öppen nisch samt två garderober, varav den ena är inbyggd. Väggarna och de vackra spegeldörrarna är målade i vitt och golvet pryds av en enstavig originalparkett.

Badrum
Vid garantibesiktningen av det stambyte som genomfördes 2010 framkom att det finns ett konstruktionsfel i föreningens badrum. Därför kommer renoveringen att göras om inom kort och det finns möjlighet till egen påverkan när det gäller utförande och materialval. Renoveringen går på garantin och är således inget som kommer att belasta vare sig lägenhetsinnehavaren eller föreningen. Arbetstiden är beräknad till tre veckor. För närvarande är väggarna helkaklade i vitt och golvet belagt med mörkgrått klinker.

Budgivning

Säljaren avgör vilka bud under accepterat pris som ska publiceras på internet. Samtliga bud över accepterat pris redovisas.

Planskiss
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Pris: Observera att denna bostad är såld.
Avgift: 2 628 kr inklusive värme, VA, digital-TV, internet
Tillträde: Tillträde enl ök
Allmänt:

Lägenheten disponerar ett vindsförråd och ett källarförråd

Byggnadstyp: 3-vån landshövdingehus
Boendeform:
Lägenhet
Byggnadsår: 1943
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: den 14 oktober 2010
Energiprestanda: 166 kWh/m² och år
Fastighetsbeteckning: Göteborg-Krokslätt 11:12
Driftskostnad: 2400 kr/år
Driftskostnad, varav: El: 1200 kr
Försäkring: 1200 kr
Beräknat antal pers: 1

Brf Drivhusgatan

Bostadsrättsföreningen Drivhusgatans landshövdingehus uppfördes mellan 1941 och 1943 och fastigheten förvärvades 2003. Föreningen består idag av 67 bostadsrättslägenheter samt två lägenheter och 18 lokaler med hyresrätt, samtliga uthyrda. HSB ansvarar både för den ekonomiska förvaltningen och den tekniska förvaltningen sköts av Maltes händige man AB. Föreningen är försäkrad hos Coverförsäkring. Föreningen äger sin egen mark och påverkas därför ej av höjda tomträttsavgifter såsom många andra föreningar gör.

Renoveringar
Taket byttes 1983 och under 2001 sågs taket över och man bytte då ut vissa takpannor. 1999 renoverades elinstallationerna. Under 2009 och 2010 genomfördes ett omfattande renoveringsarbete. Stammarna har renoverats och i samband med detta gjordes alla badrum i ordning. Postboxar och säkerhetsdörrar har installerats och trapphusen har målats om.
2012 genomförde föreningen en energioptimering, där termostaterna byttes ut och reglerades om. Föreningen följer en underhållsplan och inom de närmsta åren är inga större renoveringar planerade.

Ekonomi
Föreningen har en god ekonomi. Tackvare energioptimeriongen och andra effektiviseringar har föreningen nyligen sänkt avgifterna med 3%.

Gemensamma utrymmen
Det finns tre källarlängor med förrådslokaler, lägenhetsförråd, cykelförråd, soprum, pannrum och 2 tvättstugor. De renoverades 2005 men rustats upp ytterligare med nya maskiner 2010. Här finns två tvättmaskiner, torktumlare och ett torkrum. Det är lätt att boka tvättid. Föreningen har också en uteplats där man sätter ut trädgårdsmöbler på sommaren. Under sommaren har föreningen iordningsställt en övernattningslägenhet. Här finns 4 sovplatser, micro, kyl samt vatten- och kaffekokare. Lägenheten har även ett nyrenoverat badrum med dusch och toalett.

Fastighetsskötsel
Trappstädningen och gräsklippning/snöskottning etc. sköts av fastighetsskötare.

Stadgar
Föreningens stadgar finns bifogade. Notera att föreningen inte godkänner juridisk person som medlem. Andrahandsuthyrning får ske om beaktansvärda skäl finns och föreningen inte har befogad anledning att vägra samtycke. Förlängning kan ges med maximalt tre år.

Parkering
Föreningen disponerar 15 parkeringsplatser, till vilka det är separat kö. På gatorna är det fri blandat med avgiftsbelagd parkering. I närområdet finns det garageplatser att hyra.

Digital-TV/bredband
Via Bredbandsbolaget och varje lägenhetsinnehavare har en egen box och tillgång till både digitala och analoga kanaler. Bredband via fibernät, ingår liksom IP-telefoni i månadsavgiften.

Ovanstående uppgifter grundas på information från föreningens kontaktperson (2014-03-05). Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.
Stil

Landshövdingehus

Vid mitten av 1800-talet började urbaniseringen att ta fart på allvar i Sverige. Industrin hade kommit igång och städerna lockade landsbygdens folk med arbetstillfällen. Flyttlassen gick täta och städerna växte mycket fort. Inte minst Göteborg som på tjugo år mer än dubblade sin befolkning.
Gmap loading...

Vill du veta hur mycket din lägenhet är värd? Få en kostnadsfri värdering av oss!

Få en kostnadsfri värdering av oss!

Vill du få tips om den här typen av bostad? Skriv upp dig i vårt kundregister!

Skriv upp dig i vårt kundregister!

Fyll i dina uppgifter för din värdering

Fyll i dina uppgifter i vårt kundregister