Såld

Burgårdsgatan 14, vån 6/6 | 2,5 rok, 59.0 kvm

Fantastisk vindsvåning med unik planlösning i etage
På Burgårdsgatan 14 i Lorensberg finner vi denna unika vindsvåning i etage. Den öppna planlösningen och enorma takhöjden skapar en luftig atmosfär utöver det vanliga och murstocken samt de svartlaserade takbjälkarna ger våningen karaktär. Ljuset strömmar in genom takfönstren och takkuporna, och när skymningen väl fallit utgör den eldningsbara kaminen en härlig mysfaktor. Tack vare den omfattande renoveringen som genomfördes 2008/2009 är våningen i mycket gott skick och ljudisolerande mattor i väggar och golv gör att man aldrig stör eller störs av grannar. Dessutom är våningen alltid sval och behaglig eftersom en egen klimatanläggning med aircondition installerats.

Ansvarig mäklare

Victor Örndén

Reg. fastighetsmäklare
0722-250 250
031-210149

Bostadsfakta

Adress: Burgårdsgatan 14, vån 6/6
Område: Lorensberg
Byggnadsår:
1914
Rum: 2,5 rum och kök
Boarea: 59.0 kvm
Biarea: 16 kvm
Våning: 6 av 6 (Hiss finns)
Avgift: 2 772 kr inklusive värme, VA och kabel-TV
Pris: Observera att denna bostad är såld.

Beskrivning

Huset på Burgårdsgatan 14 uppfördes 1914. Det ritades av arkitekt C Hj. Zetterström och är i nationalromantisk stil med tegelfasad, burspråk och brant takfall. Framsidan pryds av en välskött förträdgård, vars växtlighet följer årstiderna på ett fint sätt, och i skrivande stund håller föreningens trädgårdsansvariga på att planera för en upprustning av husets innergård. Här finns det idag grill och trädgårdsmöbler och boende har även tillgång till ett hobbyrum med verkstadsdel samt en tvättstuga med sex tvättmaskiner, tre torktumlare, tre torkskåp och en mangel.

Burgårdsgatan är en enkelriktad, sparsamt trafikerad gata och här erbjuds ett tyst och ostört boende trots läget i hjärtat av staden med ett myller av kaféer- och restauranger runt hörnet. Strax österut breder evenemangsstråket ut sig och det är också nära till Avenyn, Götaplatsen och Trädgårdsförenigen.

I grannskapet finns det flera kvartersbutiker och det tar mindre än tio minuter att gå till ICA Focus, Göteborgs bästa och mest välsorterade mataffär. Ännu närmare är det till Korsvägen, vilken fungerar som knutpunkt för ett stort antal spårvagns- och busslinjer och som även har hållplats för flygbussarna.

Planlösning

Nedre etage
Vardagsrummet, matsalen, köket och hallen är i enhet i en öppen, luftig och lättmöblerad planlösning. I samband med den stora renoveringen som genomfördes för några år sedan lät man måla samtliga väggar i vitt samt slipa, svartluta och olja enstavsparketten, vilken löper tröskelfritt mellan rummen. Parketten är i nordamerikansk ek och kan vid behov slipas ytterligare två till tre gånger.

Vardagsrum
I vardagsrummet finns det gott om plats för soffgrupp, TV-bänk och läsfåtölj. Kaminen - vilken även är synlig från köket, matsalen och övre etage - är placerad framför ett charmigt murstocksparti som lyser upp vackert när man eldar. Den är tillverkad av danska Jötul och installerades, provtrycktes samt godkändes 2009.

Kök
I det u-formade köket är det rejält tilltaget med såväl bänkyta som förvaring och den öppna planlösningen mot vardagsrummet gör det enkelt att kombinera matlagningen med umgänge. I samband med den stora renoveringen satte man in induktionshäll (Siemens), varmluftsugn (Siemens), kyl/frys (Siemens), micro (Siemens), fläkt (Fjäråskupan) stänkskydd, bänkskivor, designho samt blandare och 2012 installerades en ny diskmaskin (Bosch).

Blandaren kommer från danska Börma och designhon, vilken liksom hällen är infälld i bänkskivan, från finska Stala. Bänkskivan är i grått, 8 cm tjock laminat och stänkskyddet i måttbeställt glas. Diskmaskinen är integrerad i den vita skåpinteriören medan övriga vitvaror är i rostfritt material, och det vinklade väggpartiet bakom fläkten pryds av en smakfullt mönstrad tapet från franska Elitis. Hällen har boostfunktion och fläkten egen motor på taket, vilket gör den högfunktionell men ändå tyst.

Matsal/sovrum
Matsalen rymmer lätt och ledigt ett matbord för sex till åtta personer, alternativt en dubbelsäng om man väljer att använda den som sovrum genom att sätta upp en vägg mot vardagsrummet. Därtill döljer snygga skjutdörrar med en fototapet över New York en rejäl, inbyggd garderob med trådbackar, hängstång och utrymme för att inreda en liten arbetshörna. Tack vare att den yttre delen av taket är i specialbeställt glas strömmar ljuset in från den övre etagens stora takfönster.

Hall
Hallen öppnar upp sig mot vardagsrummet och redan när man stiger in genom ytterdörren möts man av ljusinsläppet och den härliga atmosfären. Det är en kvadratsmart hall med en bred skjutdörrsgarderob vars ena del är inredd med hyllplan medan den andra delen används för jackavhängning och skor.

Badrum
Från hallen når man våningens stora badrum, vilket idag disponeras med duschhörna men även rymmer ett badkar. Den breda tvättkommoden, med dubbla handfat och blandare, sattes in 2009 och tvättmaskinen (Whirlpool) 2007. Kommoden har fyra rymliga lådor och förvaring erbjuds även i form av ett vägghängt skåp, en nisch i duschhörnan samt öppna hyllplan ovanför tvättmaskinen. Golvet är belagt med mörkgrått, uppvärmt klinker och väggarna helkaklade i vitt med fond och detaljer i mörkblå mosaik.

Övre etage
Från vardagsrummet leder en nätt och elegant spiraltrappa upp till våningens övre etage, vilken idag används som sovrum. Det sex kvadratmeter stora takfönstret ger ett fantastiskt ljusinsläpp och klara nätter kan man ligga i sängen och beskåda himlens stjärnor. Den inre delens golv är belagt med parkett i nordamerikansk ek som liksom väggarna är målad i vitt och runt sängen har 13 uplights byggts in. Yttre delens golv är i specialbeställt säkerhetsglas som klarar en belastning på över 500 kg per kvadratmeter och därför kan beträdas riskfritt.

Budgivning

Säljaren avgör vilka bud under accepterat pris som ska publiceras på internet. Samtliga bud över accepterat pris redovisas.

Planskiss
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Pris: Observera att denna bostad är såld.
Avgift: 2 772 kr inklusive värme, VA och kabel-TV
Tillträde: Enligt överenskommelse
Allmänt:

I källaren finns ett förråd på cirka 5 kvm samt ovanför toaletten finns ett förvaringsloft på cirka 10 kvm.

Boendeform:
Lägenhet
Byggnadsår: 1914
Uppvärmning: Fjärrvärme
Driftskostnad: 3539 kr/år
Driftskostnad, varav: El: 1191 kr
Sotning: 500 kr
Försäkring: 1848 kr

Brf Gårdburen 14

Mysig, liten, familjär förening belägen i ett av de vackra husen mitt på Burgårdsgatan.

Antal lägenheter/lokaler:
16 lägenheter med bostadsrätt och 1 med hyresrätt.

Tomträtt:
Föreningen äger sin egen mark och påverkas därför inte av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

År föreningen förvärvande fastigheten:
December år 2000

Förvaltare:
Föreningen är självförvaltande.

Renovering:
Inga stora renoveringar är planerade. Nu planeras endast löpande underhåll.

VA stammar:
Stammarna byttes 1979.

Ekonomi:
Föreningen har lån på endast 6,7 milj kr. Inga planer finns på att förändra avgiften.

Andrahandsuthyrning:
Tillfälligt arbete eller studier på annan ort och "provsamboende". Uthyrning godkänns i maximalt två år.

Försäkring:
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Trappstädning:
Utförs av de boende i huset efter ett rullande schema.

Tvättstuga:
Förutom den egna maskinen i lägenheten finns en tvättstuga belägen på innergården med sex tvättmaskiner, tre torktumlare och tre torkskåp samt en mangel. Lätt att få tid enligt säljaren.

Gemensamma utrymmen:
Föreningen har ett hobbyrum i källaren med verkstadsdel.

Innergård:
Föreningen har en grönskande välskött trädgård på framsidan av huset med planteringar som följer årstiderna och på baksidan finns en sluten innergård med trädgårdsmöbler och föreningens gemensamma grill. Föreningen har en trädgårdsgrupp som planerar en upprustning av gården.

Parkering:
Boendeparkering gäller på gatorna i området.

Kabel-TV:
Kabel tv från Com Hem ingår i avgiften.

Bredband:
Bredband via valfr i leverantör, ingår ej i avgiften.

Juridisk person:
Juridisk person kan vägras medlemskap.

Ovanstående uppgifter grundas på information från föreningens kontaktperson (2014-03-18). Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.
Gmap loading...

Vill du veta hur mycket din lägenhet är värd? Få en kostnadsfri värdering av oss!

Få en kostnadsfri värdering av oss!

Vill du få tips om den här typen av bostad? Skriv upp dig i vårt kundregister!

Skriv upp dig i vårt kundregister!

Fyll i dina uppgifter för din värdering

Fyll i dina uppgifter i vårt kundregister

Område

Lorensberg

Lorensberg är beläget i hjärtat av Göteborg. Stadsdelen genomkorsas av Kungsportsavenyn och i öster breder evenemangsstråket ut sig.