Såld

Nordenskiöldsgatan 7 B | 2 rok, 58.0 kvm

Nyrenoverad tvåa med bevarad 1920-talskänsla
På Nordenskiöldsgatan i Linné finner vi denna ljusa och luftiga tjugotalstvåa - totalrenoverad ifjol och i allra bästa skick. Takhöjden är generös, fönsternischerna djupa och bevarade originaldetaljer såsom spegeldörrar, stuckatur och lister ger en elegant inramning. Planlösningen är genomgående och från sovrummet och köket blickar man ut mot Karl XII:s stora, grönskande innergård medan vardagsrummet vetter mot den sparsamt trafikerade gatan.

Ansvarig mäklare

Erika Bergholm

Reg Fastighetsmäklare
0727-417 418
031-210352

Bostadsfakta

Adress: Nordenskiöldsgatan 7 B
Område: Linnéstaden
Byggnadsår:
1929
Rum: 2 rum och kök
Boarea: 58.0 kvm
Våning: 2 av 6 (Hiss finns)
Avgift: 3 610 kr inkl värme, VA och kabel-TV
Pris: Observera att denna bostad är såld.

Beskrivning

Huset på Nordenskiöldsgatan 7 B uppfördes 1929 i tjugotalsklassicistisk stil efter ritningar av arkitekt G. Ålander. Det ingår i ett så kallat storgårdskvarter och på den spatiösa innergården finns en härlig gräsyta med grillplats.

Läget är perfekt och här bor man lugnt och avskilt samtidigt som man har Linnégatans sjudande kafé- och restaurangliv runt hörnet. Dessutom ligger Slottsskogen - Göteborgarnas egen Hyde Park - endast ett stenkast bort.

Närservicen är den bästa tänkbara och i Linné finns det förutom ett flertal större mataffärer även systembolag, saluhall och spännande speceributiker. Det är också enkelt att ta sig till andra delar av staden och Linnégatans hållplatser trafikeras av flera spårvagns- och busslinjer med täta turer.

Planlösning

Allmänt
Lägenheten, inklusive badrummet och köket, totalrenoverades ifjol. Ett nytt vitlutat samt hårdvaxoljat trägolv lades in och samtliga väggar, lister och dörrar fixades till och målades. Man lät även dra om elen och installera ny elcentral.

Vardagsrum
Vardagsrummet rymmer enkelt matbord, soffgrupp och läsfåtölj och ljuset strömmar in från höga fönsterpartier i par mot den sparsamt trafikerade Nordenskiöldsgatan i söder. Liksom i övriga lägenheten är väggarna målade i vitt och golvet vitlutat samt hårdvaxoljat.

Sovrum
Sovrummet vetter mot kvarterets grönskande innergård och det fridfulla läget erbjuder ett tyst och ostört sovklimat. En dubbelsäng ryms utan problem och charmig förvaring erbjuds i form av en inbyggd originalgarderob som döljs bakom en vacker spegeldörr.

Kök
Liksom övriga lägenheten totalrenoverades köket i fjol och materialvalen harmonierar väl med lägenhetens eleganta 1920-talskänsla. De speglade luckorna går liksom den stora porslinshon och det fasade kaklet i vitt och bänkskivorna är i behandlad betong. Diskmaskinen samt kyl- och frysskåpet är integrerade i skåpinteriören medan ugnen och gashällen är i rostfri design.

Köket är ett parallellkök med dubbla bänkytor och gashällen, vilken är infälld i den ena bänkskivan, lockar till kreativ matlagning. Det är även rejält tilltaget med förvaringsutrymme och överskåpen letar sig hela vägen upp till taket.

Badrum
Badrummet, även det totalrenoverat, är i ett stilrent utförande med helkaklade vita väggar och ljusgrått, uppvärmt golvklinker. Duschhörnan, vilken har både takdusch och handmunstycke, skärmas av med infällbara dörrar klarglas. Handdukstorken håller handdukarna varma och torra under handfatet finns en rymlig kommod. Badrummet är även utrustat med tvättmaskin.

Hall
Den tvådelade hallen binder samman lägenheten på ett bra sätt och det vitlutade samt hårdvaxoljade trägolvet löper tröskelfritt genom dörröppningarna mot vardagsrummet, köket och sovrummet. I entrén finns det städförråd samt gott om plats för jackavhängning och skor, och i den inre delen ryms en arbetshörna eller en större byrå.

Budgivning

Säljaren avgör vilka bud under accepterat pris som ska publiceras på internet. Samtliga bud över accepterat pris redovisas.

Planskiss
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Pris: Observera att denna bostad är såld.
Avgift: 3 610 kr inkl värme, VA och kabel-TV
Tillträde: Enligt överenskommelse
Allmänt:

Förråd tillhörande lägenheten finns beläget på innergården. Uppskattningsvis ca 6 kvm, med bra takhöjd.

Byggnadstyp: 20-talsklassicism
Boendeform:
Lägenhet
Byggnadsår: 1929
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: den 14 maj 2009
Energiprestanda: 149 kWh/m² och år
Fastighetsbeteckning: Kommendantsängen 4:9
Driftskostnad: 3000 kr/år
Driftskostnad, varav: El: 3000 kr
Beräknat antal pers: 2

Brf Sveagatan-Nordenskiöldsgatan

Bostadsrättsföreningen Sveagatan-Nordenskiöldsgatan består av fastigheterna Kommendantsängen 4:8 och 4:9 med adresserna Sveagatan 23 A-B och Nordenskiöldsgatan 7 A-B. Det är en stor förening och omfattar hela 65 lägenheter och 7 lokaler, 3 lägenheter återstår fortfarande som hyresrätter och kommer att generera pengar till föreningen den dag de avyttras. Föreningen har tagit hjälp av SBC för den ekonomiska förvaltningen.

Renoveringar:
De senaste åren har föreningen genomgått många renoveringar och förebyggande åtgärder. Fastigheterna är nu i mycket gott skick, man har också upprättat en underhållsplan som löper till 2042, på så sätt får man en mycket god överblick på kommande renoveringar på fastigheterna.
2012 togs beslut om att grundförstärka en av fastigheterna (den andra redan grundförstärkt sedan tidigare), detta arbete stod klart våren 2013. Under arbetes gång med grundförstärkningen passade man även på att renovera källarutrymmen, bla göts nytt golv, horisonella avloppstammar byttes, mindre el-arbeten i källare och dränering av fastighet mot gård. 2013 renoverades fasaderna ut mot gatan (Nordenskiöldsgatan) genom omfogning, målning av fönster och balkongräcken, även hängrännor och stuprör byttes ut. Det senaste som gjorts är en översyn av taken och målning av dem samma.

Kommande renoveringar
Inga större renoveringar är planerade. Fastigheterna är nu i gott skick. Föreningen har fört upp frågan kring balkongbyggnation mot innergård, detta kommer att fortsätta att utredas. Eventuell balkong kommer att bekostas av den enskilda medlemmen.

Ekonomi
Föreningens ekonomi är stabil. De renoveringar som har utförts har följt den upprättade ekonomiska planen och har varit budgeterade. Föreningen har stora hyresintäkter (ca 19%) från de många lokaler föreningen äger och hyr ut. De tre hyresrätter föreningen äger kommer att generera mycket pengar till föreningen den dag de avyttras. Föreningen har beslutat att höja avgifterna med 5% from 1 Juli 2014. Detta för att öka avsättningarna för kommande underhåll enligt underhållsplanen.

Gemensamma utrymmen
Föreningen är medlem i samfälligheten Karl XII. Samfälligheten tar hand om innergård och samtliga gemensamma utrymmen. Tvättstugan finns mitt på innergården, belägen under förskolan. Tvättstugan känns mer som en tvätthall på ett tvätteri, stor, väl tilltagna torkmöjligheter samt två manglar. Bokning av tvättstuga sköts genom ett elektroniskt bokningssystem.
Cykelparkering finns på flera ställen runt om innergården.

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.
Stil

Tjugotalsklassicism

I efterkrigstidens Sverige rådde bostadsbrist i städerna. För att råda bot på detta och skapa prisvärda bostäder åt arbetande människor startades bland annat Stockholms Kooperativa Bostadsförening 1916 och Hyresgästernas Sparkasse och Byggnadsförening (HSB) 1923.
Gmap loading...

Vill du veta hur mycket din lägenhet är värd? Få en kostnadsfri värdering av oss!

Få en kostnadsfri värdering av oss!

Vill du få tips om den här typen av bostad? Skriv upp dig i vårt kundregister!

Skriv upp dig i vårt kundregister!

Fyll i dina uppgifter för din värdering

Fyll i dina uppgifter i vårt kundregister

Område

Linnéstaden

Kanske är det just kombinationen av det pulserande nöjeslivet och närheten till Slottsskogen som gjort Linnéstaden till en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar?