Såld

Nordhemsgatan 45 A | 2 rok, 66.0 kvm

Ljus och luftig sekelskiftestvåa vid Kråkängsparken
En ljus och luftig sekelskiftestvåa med generös takhöjd och stora fönsterpartier i motsatta väderstreck. Från sovrummet når man en vacker smidesbalkong och från köket har man en trevlig utsikt över husets slutna innergård. Spegeldörrarna och de framtagna brädgolven ger lägenheten en charmig inramning och i ett av sovrummets hörn ståtar en dekorativ kakelugn (dock ej i bruk). Lägenheten har tillgång till mysiga Kråkängsparken som kronan på verket.

Ansvarig mäklare

Andreas Bergström

Reg. Fastighetsmäklare
0723-885301

Bostadsfakta

Adress: Nordhemsgatan 45 A
Område: Linnéstaden
Byggnadsår:
1903
Rum: 2 rum och kök
Boarea: 66.0 kvm
Våning: 2 av 4 (Hiss finns)
Avgift: 3 997 kr inkl värme, VA och kabel-TV
Pris: Observera att denna bostad är såld.

Beskrivning

Huset på Nordhemsgatan 45 ritades av arkitekt D. W Stenfeldt och uppfördes 1903 av den kände byggmästaren Nathan Persson. Det är en trevlig förening med god grannsämja och på den slutna innergården finns det utemöbler, grill, växter och två cykelförråd. Uteplats och grill finns även i den skyddade trädgården, vilken ligger i anslutning till Kråkängsparken. Här växer också välskötta blommor, rabarber, vinbär, plommon, kryddor med mera och syren-, fläder- och schersminbuskarna ger en härligt lummig inramning.

Trots det centrala läget, med Linnés sjudande kafé- och restaurangliv runt hörnet, erbjuds ett lugnt och avskilt boende. Kråkängsparken, vilken bara nås från de kringgärdande fastigheterna, bjuder in till spontana picknickar och härliga grillkvällar och vill man ha mer grönska så ligger Slottsskogen bara ett stenkast bort.

Närservicen är god och i Linné finns det förutom större matbutiker även saluhall och ekologiskt nischade speceributiker. Det är även enkelt att ta sig till andra delar av staden och Linnégatans hållplatser trafikeras av flera spårvagns- och busslinjer med täta turer.

Planlösning

Vardagsrum
Vardagsrummet är rymligt och lättmöblerat, och det finns plats för både soffa och matbord. De höga fönsterpartierna, vilka liksom lägenhetens övriga fönster sitter i djupa nischer, ger ett härligt ljusinsläpp samtidigt som de skapar en luftig atomsfär. Brädgolvet är lutat, väggarna målade i vitt och eleganta pardörrar öppnar upp mot sovrummet.

Sovrum och balkong
I fil med vardagsrummet ligger ett lika stort sovrum med samma härliga ljusinsläpp. Den vackra kakelugnen är inte i bruk, men blir ändå en trevlig mysfaktor om man ställer in några levande ljus i dess eldstad. Brädgolvet är oljat och väggarna målade i vitt.

En dubbelsäng ryms utan problem och det finns även plats för skrivbord och garderober. Därtill utgör balkongen, vars läge erbjuder morgonsol, en härlig förlängning under sommarhalvåret.

Kök
Köket är välplanerat och i den vinklade arbetsdelen erbjuds bra svängrum för hemmakocken. Ovanför diskbänken är det öppna hyllplan i stället för överskåp, vilket ger köket en skön känsla. Matplatsen vid det stora sexluftsfönstret rymmer ett stort matbord och här finns det också plats för en skänk, ett hyllsystem eller liknande.

Diskbänken är i rostfritt stål medan bänkskivan och hyllplanen är i ek. Ugnen, fläkten, diskmaskinen samt kyl- och frysskåpet är i rostfri design och skåpluckorna går liksom kaklet i vitt. Brädgolvet är lutat och väggarna vitmålade.

Hall
Den breda hallen är möblerbar och känns som ett tredje rum. Det finns gott om plats för jackavhängning och skor, och goda förvaringsmöjligheter erbjuds i form av en klädkammare. Väggarna är målade i vitt och liksom i köket och sovrummet är brädgolvet lutat.

Badrum
Lägenhetens badrum är utrustat med duschhörna, WC, handfat, hyllor och väggskåp. Väggarna är helkaklade i vitt och golvet belagt med uppvärmt, mörkgrått klinker. Duschhörnan, vilken är har både takdusch och handmunstycke, skärmas av med skjutdörrar i glas.

Budgivning

Säljaren avgör vilka bud under accepterat pris som ska publiceras på internet. Samtliga bud över accepterat pris redovisas.

Planskiss
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Pris: Observera att denna bostad är såld.
Avgift: 3 997 kr inkl värme, VA och kabel-TV
Tillträde: Enligt överenskommelse
Allmänt:

Till lägenheten hör ett vindsförråd om ca 5 kvm

Byggnadstyp: Sekelskifteshus
Boendeform:
Lägenhet
Byggnadsår: 1903
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: den 23 februari 2009
Energiprestanda: 127 kWh/m² och år
Fastighetsbeteckning: Olivedal 3:8
Driftskostnad: 3388 kr/år
Driftskostnad, varav: El: 2512 kr
Försäkring: 876 kr
Beräknat antal pers: 2

Brf Ridaren

Huset på Nordhemsgatan 45 ritades av arkitekt D Stenfeldt år 1901, och uppfördes av byggmästaren Nathan Persson. Hösten 1903 stod huset klar med 27 st lägenheter och en affärslokal mot gatan. Vedförråd och brygghus (tvättstugor) fanns i källaren, högst upp i huset var torkvinden och på gården dass och förmodligen en pump.

Antal lägenheter/lokaler
Föreningen äger fastigheten Olivedal 3:8 med adress Nordhemsgatan 45. På fastigheten har uppförts en byggnad omfattande 22 st bostadsrätter med en sammanlagd bostadsarea om 1811 kvm, och en lokal om 50kvm upplåten med hyresrätt.

Tomträtt
Föreningen äger sin egen mark och kommer därigenom ej påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Gård
Nyrenoverad innergård med gemensam uteplats med utemöbler. Planterade gröna växter och ny stenbeläggning.
Innanför fastigheten finns en stor gemensam privat park med en stor grupp med utemöbler och gasolgrill som är fri att nyttja.

År föreningen förvärvade fastigheten
Brf Ridaren bildades 1984 och förvärvade fastigheten 1992.

År fastigheten uppfördes
Fastigheten bebyggdes 1903 med ett flerbostadshus i 4 våningar

Förvaltare
SBC sköter lägenhetsförteckningen och ekonomiska förvaltningen medan den tekniska förvaltningen sköts av föreningen.

Renovering
Taket är renoverat för dryga 5 år sedan. Stamrenovering gjordes i mitten av 1970-talet. Under 2010 har ett dräneringsarbete avslutats på innergården. Innergården har fått ny stenbeläggning, entrégången med ny cementyta och ny träpanel på väggarna. Inga större underhållsarbeten är planerade. Föreningen har upprättat en underhållsplan från 2013 till 2042, detta kommer att styra föreningens kommande renoveringar och investeringar. Under 2014 kommer föreningen låta utföra en del takarbeten, målning, på fastigheten.

Ekonomi
Föreningen har en stabil ekonomi och har upprättat en långtidsbudget som sträcker sig fram till 2018. Lån/kvm ligger på 4 094 kr vilket är under genomsnitt. Föreningen har idag lån på ca 7 288 000 kr och gör amorteringar på ca 130 000 kr/år. Avgifterna höjdes 2013 med 4 % och 2014 med 6 % för att täcka framtida kostnader. Inga avgiftsändringar är planerade för 2015.

Andrahandsuthyrning
Föreningen följer hyresrättslagen och beviljar andrahandsuthyrning ifall beaktansvärda skäl såsom nytt samboförhållande eller studier på annan ort föreligger. Ett år i taget med eventuell möjlighet till förlängning. Ansökan om andrahandsuthyrning ska skriftligen ställas till styrelsen.

Tvättstugan
Tvättstugan är placerad i gårdshuset, uppgång C. Tvättstugan totalrenoverades för 4 år sedan. Den är utrustad med 3 stora tvättmaskiner en stor torktumlare och ett stort separat torkrum. Tillgängligheten bedöms vara mycket god.

Gemensamma utrymmen
I föreningen finns förutom tvättstuga och trevlig innergård, uteplats i park också två cykelrum och ett hobbyrum för bostadsrättsinnehavarna att disponera.

Försäkring
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar.

Trappstädning
Trappstädningen är bortlejd och således inget de boende själva utför.

Parkering
Boendeparkering gäller i området.

KabelTV/Internet
Comhem finns i huset, grundutbudet ingår i avgiften. Fiber från Bredbandsbolaget finns i huset.

Juridisk person
Juridisk person beviljas ej medlemskap i föreningen.

Hemsida
www.ridaren.se

Ovanstående information grundas på information från föreningens kontaktperson (2014-03-31). Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.
Stil

Sekelskiftesstil

Under 1890-talet mattades byggandet av efter 1880-talets överhettade byggboom. De nya husen inspirerades av historisk byggtradition och det blev populärt att använda äkta material. Byggandet var också inriktat på mer exklusiva lägenheter. Husens byggherrar ritade ofta husen själva och blandade inte sällan olika epokers arkitektoniska element i en och samma fasad. Denna stil kallas sekelskiftesstil – trots att den har sitt ursprung på 1890-talet och även löpte ett tiotal år in på nästa århundrade.
Gmap loading...

Vill du veta hur mycket din lägenhet är värd? Få en kostnadsfri värdering av oss!

Få en kostnadsfri värdering av oss!

Vill du få tips om den här typen av bostad? Skriv upp dig i vårt kundregister!

Skriv upp dig i vårt kundregister!

Fyll i dina uppgifter för din värdering

Fyll i dina uppgifter i vårt kundregister

Område

Linnéstaden

Kanske är det just kombinationen av det pulserande nöjeslivet och närheten till Slottsskogen som gjort Linnéstaden till en av Göteborgs mest attraktiva stadsdelar?