Såld

Stockholmsgatan 1 E | 2 rok, 38.0 kvm

Unik, nyrenoverad tvåa med perfekt planlösning och låg avgift
En fantastisk tvåa som totalrenoverades i fjol och som är i allra bästa skick. Renoveringen genomfördes på ett varsamt sätt och de genomtänkta materialvalen är i fin harmoni med de många originaldetaljerna. Vardagsrummet och köket är i enhet i en social, öppen planlösning och tack vare sitt fridfulla gårdsläge erbjuder sovrummet ett tyst och ostört sovklimat. Atmosfären är luftig och ljuset strömmar in från fönster i motsatta väderstreck.

Ansvarig mäklare

Christina Arnesdotter

Reg. fastighetsmäklare
0738-07 77 97
031-210161

Bostadsfakta

Adress: Stockholmsgatan 1 E
Område: Bagaregården
Byggnadsår:
1924
Rum: 2 rum och kök
Boarea: 38.0 kvm
Våning: 1 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift: 1 523 kr inkl värme, VA och kabel-TV
Pris: Observera att denna bostad är såld.

Beskrivning

Landshövdingehuset på Stockholmsgatan 1 D-F uppfördes 1924 i tjugotalsklassicistisk stil efter ritningar av arkitekt Karl M. Bengtson. Det ansluter till en stor, lummig innergård med härlig nivåskillnad och här finns det grillplatser, lekplats och cykelbod. Föreningen - vars stabila och lågt belånade ekonomi inte minst återspeglas i den låga månadsavgiften - har även ett soprum med källsortering och i källaren i samma uppgång som lägenheten finns en gemensam tvättstuga där det sällan brukar vara något problem att hitta en ledig tid.

Läget är ett av mysiga Bagaregårdens bästa och utanför huset drar Stockholmsgatan fram med konditori, minilivs och inredningsbutik/florist. I grannskapet hittar man också en välsorterad mataffär och ett stenkast bort ligger Bagaren & Kocken - stans bästa köksbutik - samt ett kulturhus med bibliotek. Dessutom är det nära till Olskrokstorget, ett levande stadsdelstorg med bland annat fiskbodar, ICA Supermarket, Systembolag, tapasbar och Le Pain Français. Delsjöområdet natur finns inom cykel- och promenadavstånd och från Stockholmsgatans spårvagnshållplats, cirka 50 meter från lägenheten, tar man sig till city på tio minuter.

Planlösning

Vardagsrum och kök
Den öppna planlösningen mellan vardagsrummet och köket bjuder in till umgänge och det finns gott om plats för både soffgrupp och matbord. Köksinteriören är specialtillverkad i behandlad ek och luckorna pryds av mässingshandtag från Superfront. I mässing är även den fina blandaren från Tapwell medan diskhon, vilken liksom spishällen är infälld i bänkskivan, är i vitt porslin. Ugnen är inbyggd och diskmaskinen samt kyl- och frysskåpet integrerade. Väggarna är målade i vitt och brädgolvet målat i ljusgrått.

Sovrum
Sovrummet vetter mot innergården så här sover man ostört natten igenom. Det är ett luftigt rum som enkelt rymmer en dubbelsäng och goda förvaringsmöjligheter erbjuds i form av två inbyggda och rymliga garderober. Väggarna är målade i vitt och brädgolvet målat i ljusgrått.

Badrum
Badrummet är modernt, yteffektivt och stilfullt med blandare och duscharmatur i mässing som kronor på verket. Väggarna bär vitt kakel med antracitgrå fog och på golvet ligger svart oktogonmönstrat klinker. Renoveringen utfördes av fackmän och alla papper och kvitton finns.

Hall
Den tvådelade hallen utgör lägenhetens nav och ljuset strömmar in från både sydväst och nordost. I tamburen finns det gott om plats för jackavhängning och skor, och den inre delen har en inbyggd garderob som rymmer mycket. Tamburens golv pryds av polishbehandlade Marrakechplattor i grått och vitt medan den inre delen har framtaget, ljusgråmålat brädgolv. Väggarna och de vackra originaldörrarna är målade i vitt.

Budgivning

Säljaren avgör vilka bud under accepterat pris som ska publiceras på internet. Samtliga bud över accepterat pris redovisas.

Planskiss
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Pris: Observera att denna bostad är såld.
Avgift: 1 523 kr inkl värme, VA och kabel-TV
Tillträde: 1 september
Allmänt:

Lägenheten disponerar över ett källarförråd om cirka sju kvm och ett vindsförråd med en golvyta under snedtak om cirka fem kvm.

Byggnadstyp: 3-vån landshövdingehus
Boendeform:
Lägenhet
Byggnadsår: 1924
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: den 3 februari 2010
Energiprestanda: 140 kWh/m² och år
Fastighetsbeteckning: Bagaregården 10:6
Driftskostnad: 3400 kr/år
Driftskostnad, varav: El: 2400 kr
Försäkring: 1000 kr
Beräknat antal pers: 1

Brf Hunneberg Nr 6

Brf Hunneberg Nr 6 är en liten, engagerad förening som varmt välkomnar nya, lika engagerade medlemmar.

Antal lägenheter:
Från början fanns det 17 lägenheter i huset, men genom sammanslagningar består föreningen idag av 11 lägenheter.

Byggår:
Huset uppfördes 1928 .

Uppvärmning:
Fjärrvärme

Tomträtt:
Föreningen äger sin egen mark.

År föreningen förvärvade fastigheten:
Fastigheten förvärvades 1928, det vill samma år som den bebyggdes.

Förvaltare:
Föreningen är helt självförvaltande.

Stambyte:
Avloppsstammarna har bytts, men vilket årtal är okänt. Föreningen ser ingen anledning att behöva åtgärda de befintliga stammarna i det närmaste. Köksstammarna byttes runt 2005 och elstammarna 2007.

Renovering:
Fasaden målades vackert blå 2010. Samma år målades trappuppgångarna om och nya mattor lades in. Tidigare år har taket samt entréportarna setts över och under 2012 har skorstenarna försetts med huvor. Inga större renoveringar är planerade.

Ekonomi:
Föreningen har en god och stabil ekonomi med mycket låg belåningsgrad. Det finns inga planerade avgiftshöjningar.

Andrahandsuthyrning:
Ifall giltiga skäl såsom studier eller jobb på annan ort föreligger godkänns andrahandsuthyrning med sex månader åt gången och upp till två år.

Tvättstuga:
Föreningen har en fräsch, helkaklad tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare, torkskåp och centrifug som ligger på 1E. Det är mycket lätt att få tid.

Gemensamma utrymmen:
Det finns ett gemensamt rum för cyklar.

Trappstädning:
Varje lägenhet sköter trappstädningen utanför sin egen dörr och ner till nästa plan.

Parkering:
Det finns boendeparkering i området.

Kabel-TV:
Grundutbudet från Comhem ingår i avgiften.

Bredband:
Via valfri leverantör.

Vindsuppbyggnad:
I föreningen har två lägenheter byggt upp på vind.

Övrigt:
Medlemskap godkänns inte om lägenheten ska användas som övernattningslägenhet.

Ovanstående bygger på information från föreningens kontaktperson 2014-04-15. Uppgifter av särskild betydelse för köparen bör kontrolleras med föreningen.
Gmap loading...

Vill du veta hur mycket din lägenhet är värd? Få en kostnadsfri värdering av oss!

Få en kostnadsfri värdering av oss!

Vill du få tips om den här typen av bostad? Skriv upp dig i vårt kundregister!

Skriv upp dig i vårt kundregister!

Fyll i dina uppgifter för din värdering

Fyll i dina uppgifter i vårt kundregister

Område

Bagaregården

Bagaregården är en lugn och mysig stadsdel vars charm bevarats genom åren. Gatorna är trädkantade och landshövdingehusen ramar in stora, grönskande gårdar.