Såld

Skytteskogsgatan 16 | 2 rok, 37.4 kvm

Bevarad charm, solig balkong och underbart parkläge
En mysig och mycket kvadratsmart tvåa med välhållen fyrtiotalscharm. Ljuset strömmar in från söder och norr, och fönstren - vars kulturglas ger vackra solskuggor - är liksom köksinteriören, garderoberna, gabondörrarna, brädgolvet, gjutjärnsradiatorerna med mera i original från när huset byggdes. Från vardagsrummet och den soliga balkongen blickar man ut över föreningens underbara park medan sovrummet och köket vetter mot en lummig trädgård på husets baksida. Här är det sannerligen lätt och trivas och dessutom har man Slottsskogens natur runt hörnet samt Mariaplans sjudande kafé- och restaurangliv inom kort promenadavstånd.

Ansvarig mäklare

Blanche Widström

Reg. Fastighetsmäklare
0703-55 61 60
031-21 01 12

Bostadsfakta

Adress: Skytteskogsgatan 16
Område: Kungsladugård
Byggnadsår:
1943
Rum: 2 rum och kök
Boarea: 37.4 kvm
Våning: 2 av 2 (Hiss finns ej)
Avgift: 2 729 kr inklusive värme, VA och kabel-TV
Pris: Observera att denna bostad är såld.

Beskrivning

Bostadsrättsföreningen Skytteskogens hus ritades av arkitekterna S Wallander och N Lindberg 1942 och började uppföras något år senare å HSB:s räkning. Miljön är i sin helhet välbevarad och anses vara mycket kulturhistorisk intressant.

Husen ramar in en stor grönskande park som bjuder in till spontana picknickar och härliga grillkvällar i goda vänners lag. Varje hus har egen uteplats - förutom just huset på Skytteskogsgatan 14-16 som har två - och i de välskötta rabatterna växer bland annat rosor, lavendel, kärleksört, daggkåpa, smultron och rabarber. Ett partytält, med plats för 10-15 personer, finns att hyra och föreningen har även en nyrenoverad gästlägenhet med 3-4 bäddar.

Slottsskogen - göteborgarnas egen Hyde Park - breder ut sig runt hörnet och det tar mindre än en kvart att promenera till Mariaplan där det myllrar av kaféer, restauranger och charmiga småbutiker. Spårvagnshållplatsen bredvid ICA Toppen, som hyr lokal av föreningen, trafikeras av linje 3 med täta turer och det är även nära till Botaniska trädgårdens hållplats vilken fungerar som knutpunkt för flera spårvagnslinjer.

Planlösning

Vardagsrum
Vardagsrummet är lättmöblerat och det finns plats för både soffa och matbord. Det breda fönsterpartiet i söder ger ett härligt ljusinsläpp och under sommarhalvåret har balkongen sol från tidig morgon fram till fyratiden på eftermiddagen. Dessutom är utsikten över parken den bästa i föreningen eftersom huset står på en liten kulle och lägenheten ligger på våning två av två. Vardagsrummets väggar är målade i vitt med tapeten "Ashbury Green" från Mimou som fond och det framtagna brädgolvet löper tröskelfritt genom öppningen mot hallen.

Sovrum
Sovrummet rymmer en dubbelsäng och tack vare läget mot den lummiga trädgården på husets baksida sover man ostört natten igenom. Utanför fönstret växer blommiga magnolior samt ett gammalt, knotigt äppelträd och har man tur kan man få syn på något av de rådjur som då och då förvillar sig hit. Rummet är helt insynsfritt och utsikten ger en känsla av villaidyll. Brädgolvet är framtaget och väggarna målade i vitt mot en ljusgrå fond.

Kök
Köket ligger i fil med sovrummet och det är underbart att laga mat med öppet fönster och blicka ut mot det praktfulla körsbärsträdet strax utanför. Det är dessutom ett mycket välplanerat kök och utrymmet tas till vara för bänkyta och förvaring på allra bästa sätt.

Vitvarorna, de öppna hyllplanen och den klassiskt virrvarrmönstrade bänkskivan sattes in 2009 medan den charmiga skåpinteriören är kökets ursprungliga. Skåpluckorna, vilka pryds av originalhandtag, är lackade i grått och partiet ovanför bänkytan klätt med vitt kakel. Brädgolvet är framtaget och väggarna målade i vitt mot en ljusgrå fond.

Badrum
Lägenhetens badrum är utrustat med badkar, handfat, WC, handdukstork och vägghylla. Väggarna är upp till taket klädda med vitt, melerat kakel och golvet belagt med ljusblått klinker.

Hall
I hallens tamburdel finns det gott om plats för jackavhängning och i passagen mot sovrummet och badrummet erbjuds utmärkta förvaringsmöjligheter i form av två djupa originalgarderober med överskåp. Väggarna är målade i vitt och liksom i övriga lägenheten har brädgolvet tagits fram.

Budgivning

Säljaren avgör vilka bud under accepterat pris som ska publiceras på internet. Samtliga bud över accepterat pris redovisas.

Planskiss
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Pris: Observera att denna bostad är såld.
Avgift: 2 729 kr inklusive värme, VA och kabel-TV
Tillträde: Snabbt tillträde möjligt
Allmänt:

Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 7 kvm.

Byggnadstyp: 2-vånings trähus
Boendeform:
Lägenhet
Byggnadsår: 1943
Uppvärmning: Fjärrvärme
Energideklaration: den 2 december 2009
Energiprestanda: 123 kWh/m² och år
Fastighetsbeteckning: Göteborg-KUNGSLADUGÅRD 86:1
Driftskostnad: 2900 kr/år
Driftskostnad, varav: El: 1300 kr
Försäkring: 1600 kr
Beräknat antal pers: 2

HSB:s Brf Skytteskogen

Bostadsrättsföreningen Skytteskogen består av ett antal tvåvåningshus i funkisstil placerade runt en stor park belägen mitt emellan Kungsladugårds villakvarter och vackra Slottsskogen. Föreningen, vilken bildades 1942 och som förvaltas av HSB, består av 112 lägenheter samt två lokaler som inrymmer mataffären ICA Toppen.

Genomförda renoveringar:
Byte av badrumsstammar (1990)
Installation fjärrvärme (2002)
Byte av elstammar (2007)
Renovering av köksstammar, obligatorisk ventilationskontroll och fasadtvätt (2009)

Pågående och kommande renoveringar:
Föreningen håller på med takbyte och dränering enligt följande plan.
Skytteskogsgatan 14-24: Dränerad 2012/2013. Takbyte planeras till 2015.
Skytteskogsgatan 23-29 samt 26-32: Dränerat 2012/2013. Takbyte 2014.
Skytteskogsgatan 34-44: Dräneras 2014. Tak bytt 2013.
Skytteskogsgatan 46-48: Dränerat 2012/2013. Tak bytt 2013.
Slottsskogsgatan 111-117: Dränerat 2012/2013. Takbyte 2014.
Icahuset: Totalrenovering av fasad och tak under 2014.

Samtidigt som ställningarna är uppe kommer man att tvätta fasaderna och byta balkongdörrarna. Föreningen kommer också att återplantera de träd och buskar som man fick ta boret i samband med dränerings- och takarbetet. Planteringarna sker i samråd med en landskapsarkitekt.

Ekonomi:
Föreningen har god kontroll över sin ekonomi och har inga stora avgiftsändringar planerade, utan endast så kallade inflationshöjningar om ca 2 procent per år.

Gemensamma utrymmen:
Föreningens gård är en stor parkliknande yta som uppskattas högt av de boende i föreningen. Här finns lummiga gångvägar, gräsmattor för bollspel och solning samt odlingslotter för den trädgårdsintresserade.

Det finns tre tvättstugor. En vardera i hus 40-44, 23-29 samt i fastigheten på Kungsladugårdsgatan. Varje tvättstuga har tre tvättmaskiner, en torktumlare, två torkrum, och en centrifug. I en av tvättstugorna finns möjlighet att tvätta dygnet runt. Det finns också ett mangelrum.

Det finns också en bastu (uppgång 38), en föreningslokal och ett gästrum med fyra bäddar (uppgång 23-29).

Service och kommunikationer:
Det finns tre spårvagnshållplatser i närheten av lägenheten. Högsbogatan (250 m bort) trafikeras av spårvagn 3, Godhemsgatan av spårvagn 11 och Botaniska (950 m bort) av 1, 2, 6, 7 och 8. Från Botaniska tar man sig till Järntorget på 8 minuter.

Boendeparkering gäller för gatorna i området. Det finns också gratis 24-timmarsparkering på Skytteskogsgatan.

Närmsta butik är ICA Toppen som ligger i föreningens två lokaler.

Bredband och kabel-TV via ComHem.

Skötsel:
Trappstädningen sköts av medlemmarna själva. Dessutom anordnas en vår- och en höststädning i föreningen.

Stadgar:
Föreningens stadgar finns bifogade i annonsen. Notera att föreningen inte godtar juridisk person som medlem i föreningen samt att de vill träffa köparen innan medlemskapet godkänns. Andrahandsuthyrning godkänns ett år i taget, dock max två år. Man följer hyresnämndens rekommendationer.

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson, årsredovisning och säljare. Texten uppdaterades 2014-04-30. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.
Stil

Funkis

Skiftet mellan tjugo- och trettiotalen var en omtumlande tid. Hösten 1929 kraschade börsen i New York, den efterföljande depressionen blev mycket kännbar såväl i Amerika som i Europa. Hela västvärlden drabbades av massarbetslöshet. Samtidigt fanns det de som andades tillförsikt och framtidstro. Den 16 maj 1930 slogs dörrarna upp för Stockholmsutställningen där det senaste inom arkitektur och inredning visades upp.
Gmap loading...

Vill du veta hur mycket din lägenhet är värd? Få en kostnadsfri värdering av oss!

Få en kostnadsfri värdering av oss!

Vill du få tips om den här typen av bostad? Skriv upp dig i vårt kundregister!

Skriv upp dig i vårt kundregister!

Fyll i dina uppgifter för din värdering

Fyll i dina uppgifter i vårt kundregister

Område

Kungsladugård

De många kaféerna, restaurangerna och småbutikerna ger Kungsladugård en levande småstadskänsla. En stad i staden med kontinental atmosfär.