Hjälp oss att hjälpa

Vill du värdera din bostad och samtidigt göra något bra? Nu i dagarna startar Stadshem en insamling där vi skänker 500 kr till Ung Cancer för varje kostnadsfri värdering vi utför. Var med du också! Ung cancers kampanj ”Tillsammans gör vi skillnad” pågår hela maj 2017. Ring 031-337 85 00 eller skicka ett mail till info@stadshem.se för att boka.

Ung Cancer grundades vid slutet av 2010 av de då 25-åriga vännerna Julia Mjörnstedt och Hanna Wekell. Några år tidigare hade Julia själv fått cancerbesked och saknade då själv ett forum där hon kunde dela sina erfarenheter med andra i samma situation. Det är en ideell, politiskt och religiöst obunden medlemsorganisation som finns till för att stötta dem mellan 16 och 30 år som lever med eller nära cancer. Unga vuxna cancerpatienter ska inte bara överleva utan även ha ett bra liv, som man skriver på hemsidan www.ungcancer.se

Ung Cancers huvudområden är att skapa mötesplatser och möjligheter till gemenskap i en tid då det är lätt att känna sig ensammast i världen. De ger även ekonomiskt stöd till dem som på grund av cancern har svårt att få ekonomin att gå ihop. Vidare arbetar organisationen med att informera, utbilda och debattera. De debatterar i frågor som berör målgruppen för att nå förändring i vården och i samhället. De verkar normbrytande, ifrågasättande och vill öppna upp för samtal om det som är svårt.

Genom åren har Ung Cancer hållit många föreläsningar och dragit igång flertalet kampanjer. Utöver detta arrangeras flera pärldagar i olika städer. Vid dessa dagar träffas man och pärlar de välkända armbanden med texten ”Fuck Cancer” som är Ung Cancers motto. Dessa armband är viktiga, dels för att försäljningen av dessa ger organisationen finansiering och dels för att handlingen att sitta ner och pärla tillsammans skapar gemensamhet, delaktighet och är en manifestation för det positiva. I år kommer det bland annat pärlas vid Linnéplatsen i samband med Göteborgsvarvet, och då kommer vi på Stadshem vara med. Kom och var med du också!

Vi på Stadshem vill för andra gången vara med och stödja Ung Cancers verksamhet. Förra gången skänkte vi tack vare våra fantastiska kunder hela 146 000 kr. Denna gång är det kampanjen ”Tillsammans gör vi skillnad”, som vi kommer delta i.

Om du vill komma i kontakt med organisationen kan du ringa 031 – 75 77 111, Mailen är info@ungcancer.se och det går också bra att besöka deras kontor på Norra Allégatan 7, ett stenkast från Järntorget.