Våra favoriter - östra centrum - Stadshem

Våra favoriter – östra centrum 

Våra hjärtan klappar för äldre hus, hem med historia. I bland stöter vi på något som vi gillar lite extra och det vill vi gärna lyfta fram. Vi frågade två av våra mäklare i östra centrum vilka som var deras favoritbostäder under 2019.

Elise favorit: Kvarngärdesgatan 1B

”Det här var en mycket välbevarad bostad, huset har varit hyresrätt till alldeles nyligen. Ingrid Wallberg, som är en utav funkisens frontfigurer i Sverige, har ritat huset. Mycket omsorgsfullt utfört allt från fasadskiss till själva bygget. Fasadskissen innehåller detaljer som buskar och träd. Säljarna hade förståelse och känsla och hade vårdat lägenheten på ett fint sätt. Ett härligt flöde i bostaden och golvet var fint. En känsla av exklusivt danskt, som jag känner mycket för.”

Sandras favorit: Stockholmsgatan 24

”Jag älskade den här bostaden för det fanns så mycket själ kvar i den. Huset är en gammal elstation som för många år sedan gjordes om till lägenheter. De vann då också pris för bästa ombyggnation. De runda fönsterna är så unika och det kändes som en lägenhet tagen ur en film. Det var en go känsla som fanns kvar i lägenheten helt enkelt ”

 

Arkiv