Fastighetsmäklare i Göteborg
logotype

Fastighetsmäklare 

med passion för hem med historia, äldre hus

Vår idé

Genuint mäkleri för hem med historia

Allt började 2006, med en dröm om att bara förmedla bostäder som vi själva gillar. Allt från små charmiga ettor till pampiga våningar, men med den gemensamma nämnaren att charmen sitter i väggarna. Det är inte alltid hur det ser ut, utan hur det känns. Därur föddes Stadshems specialisering och nisch – att förmedla bostäder i äldre hus. Hem med historia. Denna specialisering hade ingen haft innan vi startade, och ingen trodde heller i början att den var möjlig. Men det har gått, och inte bara bra utan faktiskt otroligt bra. Både för oss och våra uppdragsgivare. Tack vare vår nisch, de saker vi utvecklat under åren och våra unika medarbetare säljer vi enligt svensk mäklarstatistik snabbare och till bättre pris än våra konkurrenter. Vi vill här berätta om oss på Stadshem så att du som kund kan känna trygghet i att när du väljer Stadshem så får du originalet och gör det bästa valet.

 

 

Vår idé
Vi vill med kvalité och kreativitet ge de bästa förutsättningarna för alla som bor i ett hus byggt före 1965 resp -1970. Målet är en lyckad försäljning och en trygg process. Vi utför ett genuint mäkleri, inifrån och ut.

Hur? Vilka är vi?
Vi följer vår egen väg, vilket i grunden är en känsla av tillfredsställelse i att förmedla ett charmigt hem. Vi förmedlar hem som vi själva älskar och, handen på hjärtat, kanske själva skulle vilja bo i. Här ur skapades vår helt unika nisch som vi är trogna i vått och torrt. Vi förmedlar lägenheter i hus byggda före 1965 samt villor och radhus byggda före 1970. Just denna känsla och nisch har visat sig vara vår starkaste styrka. Det som många trodde var omöjligt, onödigt och svårt när Stadshem grundades 2006 har under hela tiden varit det som drivit Stadshem framåt och uppåt. Vi brinner för det vi gör och vårt intresse stäcker sig längre än till bara ”säljet”. Vi tror att det är därför vi lyckas så bra.

På Stadshem hjälper vi varandra och det som gynnar din försäljning är också det som gynnar oss. Vår organisation är platt och därför är det högt till tak, och frågor och svar är aldrig långt borta. Vägen från idé till verklighet är kort, och vi har alltid nya idéer på gång. Vi förmedlar bostäder, likt andra mäklare, men skillnaden ligger i hur vi ser på bostaden, hur vi genomför affären och hur vi bemöter dig. Det är detta som gör att upplevelsen för dig blir bättre och som leder till en lyckad affär med nöjda kunder. Det vi gör, det gör vi helhjärtat och med värme. Vi arbetar med gamla hus för att vi tycker om det.

 

Historien

Ett alternativ till de stora drakarna, bara hem med historia
År 2006, då Stadshem startades, var den allmänna åsikten i mäklarbranschen att de små mäklarfirmorna skulle slås ut och att de stora rikstäckande kedjorna skulle ta över hela marknaden. Riktigt så blev det inte. Det fanns vid denna tid redan några mäklarfirmor i de svenska storstäderna som hittat sin specialitet, till exempel exklusiva bostäder. Men ingen hade valt att endast arbeta med gamla hus. Det var heller inte många som trodde idén skulle vara genomförbar. Även detta visade sig inte stämma.

Idén som skapade Stadshem var att förverkliga drömmen om att bara förmedla hem i de fastigheter som uppfördes under den tid då hantverksmässighet och genuina material fortfarande präglade byggandet i Sverige.

Ett annorlunda och nytt sätt
Med skral kassa och stor kreativitet skapade vi på Stadshem ett unikt koncept för våra kunder. Vi satsade stort på att visa bostäder på det mest optimala sättet. Vi skapade Göteborgs mest genomarbetade prospekt som vi fortfarande formger själva istället för att, som de flesta andra företag i branschen, använda färdiga mallar som blir grova och klumpiga. Sedan starten har prospekten skapas av en person som är specialist på just detta. Tidigare hade bostadspresentationer bara varit ett antal A4 utskrivna på ett kontor, och vi gick i bräschen för tryckeritryckta prospekt.

Signum för oss under de första åren var också att vi var bra på att informera i närområdet när en bostad där var ute till salu. Detta gjordes genom tillsalukort med kvalitetstryck som vi delade ut till hushållen. Alltid obestruket och svenskt papper. Andra följde efter. Vi var också snabba på att dra ner på direktreklam i samband med att annonsering i sociala medier utvecklades.

 

”Vår passion är äldre hus –

hem med historia”

 

Vi har sedan starten också varit måna om att lägga alla korten på bordet, så att rätt underlag finns för kunden att ta ett bra beslut. Detta har vi gjort för kundens bästa och trygghet, och vi har också fått bra respons. Vi utformade mycket utförliga och tydliga föreningstexter i en tid då dessa var oerhört knapphändiga.

Lagkravet på budlista kom med i fastighetsmäklarlagen 2013, men vi hade som första mäklare långt innan dess valt att visa budlistan vid varje försäljning eftersom transparens i varje moment skapar trygghet. Vår textförfattare skapar en bostadsbeskrivning med hög kvalitet utan klyschor, och mäklaren kan på så sätt lägga sin tid på dig som kund.

I Stadshems begynnelse var det också vanligt att mäklarfotografer använde vidvinkel för att kunderna skulle upplevde bostäderna som större än de var i verkligheten. Detta valde vi medvetet bort för att istället satsa på att bildernas förmedling av storlek, färg med mera stämmer med verklighet. Sedan starten har vi haft förmånen att samarbeta med fotograferna Jonas Berg och Janne Olander som hela tiden utvecklat mäklarfotografiet, och de förutsättningarna de får hos oss på Stadshem är det få andra fotografer i den svenska mäklarvärlden som får. Förutsättningarna, tillsammans med fotografernas konstnärlighet, gör att vi erbjuder de allra bästa bostadsfotografierna på marknaden.

När Stadshem startade var det givet att ha annonsplats i GP bostad. Kommer ni ihåg den bilagan? Här syntes alla, men inte vi. Istället valde vi att hitta smartare kanaler. Sociala medier hade börjat slå igenom, och vi insåg tidigt möjligheten att använda instagram, facebook och pinterest. Vi var även först med att anställa en bebyggelseantikvarie, och idag har vi ett nära samarbete med två antikvarier på Antiquum.

 

”Vi är genuina inifrån och ut.

Det vi säger att vi är, det är vi också”

 

Verksamheten växer
Vårt första kontor var en liten lokal i ett landshövdingehus på Allmänna vägen i Majorna. Det var också just i landshövdingehus som våra första försäljningar blev succé och ryktet började sprida sig runt i Majorna, Kungsladugård och Sandarna. Efter något år flyttade vi in i hörnlokalen på Allmänna vägen 13, där vi fortfarande huserar. Då hade redan ryktet spridit sig till andra delar av staden och ett nytt kontor hade öppnats i ett landshövdingehus i Bagaregården. Med tiden tillkom även ett kontor på Eklandagatan inne i stan, och det var efter detta som vår verksamhet tog fart på riktigt. Under 2010 och 2011 fördubblades vår verksamhet, detta i takt med att intresset för vårt sätt att arbeta på bara växte och växte.

Tanken med våra kontors placering har alltid varit att de ska finnas i närheten av där människor bor. Alla ska känna att Stadshem finns nära, och vi vill skapa en lokal och trygg känsla. Många kunder tittar in och frågar om sitt boende när de ändå har vägarna förbi. Alla är alltid välkomna in till oss. Därtill har flera tusentals människor genom åren kikat in för att hämta almanacka med historiska bilder från ett svunnet Göteborg som vi skapar kring varje jul.

Uppåt framåt
Vi försöker hela tiden hitta nya och annorlunda plattformar. Tekniken utvecklas i en rasande fart, och vi har valt att satsa mycket på fördelaktiga annonsytor på nätet för bästa publicering av bostäder. En annan av våra senaste innovationer är de originalritningar från Stadsbyggnadskontoret som vi delar ut på visningarna för att spekulanterna ska kunna se bostadens läge i huset, vilka väggar som är bärande med mera.

Vi har hela tiden gått vår egen väg och vi gör det vi tror på. Vi använder inga färdiga mallar utan vi skapar våra egna. Vi har allt sedan starten 2006 ägnat oss åt utveckling av mäklartjänsten. Mycket har vi varit först med och gått i bräschen för. Vi är väldigt glada över att våra kollegor i branschen har hakat på och att mäklartjänsten och branschen hela tiden utvecklas till det bättre.

 

 

Värdegrund

Kvalitet
Vi på Stadshem behöver inte stå i centrum med spektakulär reklam, utan vi vill hellre fungera som långsiktiga trotjänare. Hellre en diskret utformning som uppmärksammas först då man får hjälp av oss, men då märks också vår styrka desto mer. En mäklare som verkligen stödjer dig genom processen, material som är utvalt och skapat med fingertoppskänsla, de allra bästa fotograferna, allt optimerat för att skapa de allra bästa förutsättningarna för din försäljning. Det vi säger och utger oss för att vara, det är vi också. Vi låtsas inte vara något vi inte är. Vi är ärliga och genuina i det. Vi vill vara mer än bara i köpögonblicket.

Kreativitet och hållbarhet
Vi ser gärna bakåt och tar hand om det som fungerar samtidigt som vi är kreativa och vill skapa nya lösningar. Detta är en skapande process som hela tiden pågår. När det gäller kommunikation och presentation av våra bostäder prioriterar vi nydanande, mod och att tänka utanför boxen. Vi vurmar för byggnadsvård och att ta hand om det gamla, som är fint och genuint. När vi tänker byggnadsvård, blir våra val mer hållbara. Våra val av samarbetspartners och inköp görs med hållbarhet i fokus och vi investerar i företag, vars värderingar vi delar. Såsom att vår visningskylt är snickrad av möbelsnickare i Gamlestaden och våra utskrifter blir synliga på vackert returpapper.

Humanistisk syn – om människan
Du som kund är alltid allra viktigast för oss. Affären ska kännas bra. Innan, under och efter. Vi vill att du ska känna dig nöjd, inte bara vid köpögonblicket, utan även i ett längre perspektiv. Vi på Stadshem finns där för dig, och med vår erfarenhet, äkta engagemang och hjärta, stöttar vi dig genom processen. Det finns ingen slump i valet av medarbetare på Stadshem, utan alla är här som ett resultat av en noggrann rekrytering för att du ska kunna känna dig trygg med att du alltid får den bästa hjälpen.

Vi på Stadshem

Andreas Bergström
Andreas Bergström

Majorna

Axel Strandberg
Axel Strandberg

Johanneberg, Guldheden och Landala Egnahem

Elise Bjernstam
Elise Bjernstam

Östra centrum

Johanna Höglund
Johanna Höglund

Centrala Göteborg

Krister Nilsson
Krister Nilsson

Charmiga villor, radhus, fritidshus och gårdar

Lisa Nyberg
Lisa Nyberg

Linnéstaden, Lorensberg och Johanneberg

Michaela Löfgren
Michaela Löfgren

Västra centrum och centrala Hisingen

Oskar Dagby
Oskar Dagby

Gamla Masthugget, Långgatorna och Högsbo

Pierre Fritz
Pierre Fritz

Vasastaden och Kungshöjd

Sandra Deeken
Sandra Deeken

Östra centrum

AnnaCecilia Björk
AnnaCecilia Björk

VD, Reg Fastighetsmäklare

Johan Lundgren
Johan Lundgren

Text & form

Victor Örndén
Victor Örndén

Försäljning / Marknad

Anna Piehl
Anna Piehl

Art Director

Jeanette Arrestrand
Jeanette Arrestrand

Mäklarassistent

Emelie Wagiström
Emelie Wagiström

Föräldraledig

Jenny Jurland
Jenny Jurland

Reg Fastighetsmäklare